Tips voor het maken van je eigen inloopkast

Een inloopkast voor al je kleding, schoenen en accessoires. Dat klinkt goed, toch? Een inloopkast zie je vaak in grote huizen waarbij een overige ruimte tot een inloopkast wordt omgebouwd. Toch is het niet nodig om voor een inloopkast een aparte ruimte te hebben. Een inloopkast kan zowel in een aparte ruimte worden gemaakt als in een ruimte die je op kunt splitsen. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het inrichten van jouw inloopkast? Lees dan snel verder!

Inloopkast

Het inrichten van je inloopkast

Een belangrijk punt bij het maken van een inloopkast, is de inrichting. Een inloopkast moet een goede verdeling hebben voor je kleding, schoenen en accessoires. Zo houd je niet alleen het overzicht, maar zorg je er ook voor dat het opgeruimd blijft. Een tip die je kunt gebruiken bij het maken van een goede indeling, is om te kijken naar de hoeveelheid kleding, schoenen en accessoires die je hebt. Afhankelijk van die aantallen kun je gaan kijken hoeveel ruimte je voor alles nodig hebt.

Kledingkasten

Essentieel voor een goede indeling van je inloopkast, is de kledingkast die je gaat gebruiken. Hang je je kleding liever aan een kledinghanger? Kies dan voor een kast met een duidelijk hanggedeelte voor je kleding. Vouw je je kleding liever op en leg je ze in stapels in de kast? Houd er dan rekening mee bij het aanschaffen van een kast dat deze voldoende planken heeft. Een andere vraag die je jezelf kunt stellen is wat je naast je kleding nog meer in de kast op wilt bergen? Als je sokken, ondergoed, sjaals en andere accessoires ook in een kast wilt bewaren, zorg dan dat je daar de ruimte voor hebt.

Wandplanken en opbergmanden

Wandplanken kunnen heel handig zijn voor verschillende dingen. Zo kun je er opbergmanden op zetten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je schoenen op zetten. Wandplanken zijn erg handig wanneer je niet veel ruimte hebt maar wel in de hoogte kunt werken. Een andere manier om kleinere accessoires in op te bergen, zijn opbergmanden. Sokken, ondergoed en sjaals kun je vaak niet heel geordend in een kast leggen, een handige manier is dan om voor dit soort items een opbergmand te gebruiken. Mocht je ze niet in het zicht willen hebben staan, dan zijn deze manden ook gemakkelijk in een kast te plaatsen.

Handige toevoegingen voor een inloopkast

Om kleding, schoenen en accessoires effectief op te bergen heb je nog meer handige toevoegingen voor een kledingkast. Zo heb je speciale rekken die je in je kledingkast kunt plaatsen voor extra opbergruimte. Deze rekken zijn bijvoorbeeld handig wanneer je geen nieuwe kledingkast wilt aanschaffen, maar wel meer ruimte wilt creëren voor je kleding. Hieronder zie je drie van deze voorbeelden. Nummer 1 geeft een spiegel aan die je in en uit kunt schuiven, de tweede afbeelding geeft een uitschuifbaar rek weer voor broeken. De laatste afbeelding is een rek voor aan de deur, deze zou je eventueel ook aan de deur van je kledingkast kunnen bevestigen.

Handige rekken voor je inloopkast

Een inloopkast leuk inrichten? Dat doe je zo!

Wil je écht een leuke ruimte maken van je inloopkast? Dat kan! We hebben hieronder een leuke inspiratie collage voor je gemaakt. Deze inrichting heeft een Oosterse, bohemian vibe gevuld met lichte, neutrale kleuren. Voor een chique twist zijn er ook wat gouden accenten toegevoegd, zoals de plafondlamp en het wandrek, waar je bijvoorbeeld sieraden op kunt bewaren.

Inrichten van je inloopkast

Tips voor een inloopkast in een kleine ruimte

Splits een ruimte

Heb je geen aparte ruimte voor een inloopkast? Dan kun je eventueel ook een ruimte opsplitsen. Een ruimte splits je gemakkelijk op door middel van bijvoorbeeld een roomdivider of een gordijn. Op deze manier creëer je toch een aparte ruimte zonder al te veel moeite.

Werk de hoogte in

Een goede tip voor een kleine inloopkast, is om de hoogte in te werken. Door gebruik te maken van hoge kasten, wandplanken en wandhaakjes waar je kleding aan kunt hangen, gebruik je de hoogte optimaal. Ook het gebruik van ladekasten werkt efficiënt, hierin kun je zelf je ruimtes indelen en je kunt er ook meerdere dingen in opbergen.

Gebruik lichte kleuren en kasten met kastdeuren

Een kleine ruimte kan al snel een chaotische uitstraling hebben wanneer er zoveel spullen in een kleine ruimte liggen. Twee trucjes die makkelijk toe te passen zijn om dit te voorkomen, zijn het gebruik maken van kastdeuren en de ruimte inrichten met lichte kleuren. Kastdeuren zorgen ervoor dat alles afgeschermd is waardoor eventuele rommeltjes niet te zien zijn. Lichte kleuren geven de ruimte een rustige uitstraling. Een ander voordeel van lichte kleuren is ook dat de ruimte groter lijkt, dat is altijd fijn!

Heb jij al ideeën voor jouw nieuwe inloopkast?

Liefs Sanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Tips Wonen

Sanne Snepvangers
You might also like