Home / Tips / Wat draag je naar? / Wat draag je naar de sportschool?

Wat draag je naar de sportschool?

wat draag je bij het sporten

Ieder jaar is het weer raak! In januari beginnen we vol goede moed met onze nieuwe voornemens die stiekem altijd weer hetzelfde zijn. Stoppen met roken, minder geld uitgeven aan snacks en natuurlijk meer sporten horen standaard in het rijtje. Keer op keer ook vind ik mezelf na een week of drie weer in een ritme waarbij niks meer van die goede voornemens te zien is. Dit jaar MOET het anders!

Ik besluit bij deze dat er geen januari nodig is om opnieuw te beginnen met het riedeltje aan goede dingen. New day, new me zal vanaf vandaag mijn motto zijn! Motivatie vinden om te sporten kan voor sommige mensen lastig zijn, maar één ding wat belangrijk is bij het sporten, is goede sportkleding. Daarnaast is het natuurlijk leuk om rond te lopen in de sportschool en te shinen in die nieuwe sportoutfit. Om jouw wat extra motivatie en een steuntje in de rug te geven, heb ik hier wat extra tips over sportkleding voor jou op rij gezet!

sporten hoofd

Wat voor sport je doet bepaald natuurlijk grotendeels wat voor fashionable outfit jij uit de kast trekt. Is buiten sporten niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een sportschool. Hier kun je werken aan die mooie billen en strakke buik en meteen je coole sportoutfit showen! Hippe en vrolijke kleurtjes zijn helemaal in op het moment. Ben jij nog nooit in the gym geweest. Ben niet bang! Deze vrolijke kleurtjes kleuren prima bij elk apparaat!

Koop een hippe bikini!sporten bikini sporten badpak 1

Wat veel mensen vaak vergeten is dat zwemmen geweldig kan zijn voor je lichaam. Je traint ieder klein spiertje en werkt daarmee optimaal aan je nieuwe body. Zwembaden zijn vaak ook nog eens erg vroeg open. Douchen kan bij het zwembad, wat ‘s ochtends weer wat tijd bespaard ; ) Heerlijk om dus even een duik te nemen in het lokale zwembad voor een lange dag op kantoor.  Zo kom jij al vroeg op de ochtend aan jouw nodige beweging! Koop een badpak of bikini waarbij het topje strikbaar is. Zo kun je urenlang zwemmen zonder nare afzakkende topjes.

Tip: Een abonnement is bij een zwembad vaak best prijzig. Kies er daarom voor je nieuwe hobby eerst eens te proberen door een strippenkaart of losse kaartjes aan te schaffen.

Door weer en wind

Sommige mensen vinden het fijn om lekker in de buitenlucht te sporten. Heerlijk door een rustig weiland, bos of stadspark joggen of fietsen kan bijvoorbeeld naast gezond ook erg ontspannend zijn. Als je denkt dat dit wat voor jou is is het belangrijk om goede kleding in huis te hebben. Ga bijvoorbeeld voor een goede fleecejack voor over je sportkleding. Zo wordt je in ieder geval niet verkouden van een rondje rennen.

The Do’s & Don’ts

Do's Don'ts
neem je vest of dikke trui mee naar de sportschool. Wanneer je klaar bent met sporten denk je misschien dat je het warm hebt, maar door je bezweten lichaam vat je erg makkelijk kou. laat je sieraden lekker thuis. Je bent aan het sporten en daar heb je vooral je eigen lichaam bij nodig
Zorg voor goed passende kleding. een te strak shirtje kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat die vetjes extra worden benadrukt. Pas dus kleren voor je ze koopt!Ook make-up is overbodig in de sportschool! Ga je toch liever niet zonder make-up de deur uit? Draag dan foundation die je huid laat ademen en voor waterproof mascara.
Laat je niet van een bezoek aan de sportschool weerhouden omdat je jezelf er niet mooi uit vindt zien in een sportoutfit. In de sportschool zul je nou eenmaal gaan zweten. Logisch dat je er snel minder aantrekkelijk uit dan in je dagelijkse outfit, toch?!Focus niet alleen op merken bij het uitzoeken van nieuwe sportkleding! Ook minder bekende merken kunnen kleding in het assortiment hebben die perfect zitten voor jouw lichaam.
Denk aan de hygiëne. Was je kleren na ieder bezoek aan de sportschool. Vermijd kleding van 100% katoen. Deze stof houdt vocht vast en kan daardoor zwaar worden als je gaat zweten.

 

beha sporten

Koopadvies: the bra

Tijdens het sporten is het belangrijk een sportbeha te dragen. Je bosten bouncen namelijk wat af tijdens een goede sportsessie. Je huid in je borsten bestaat uit onder andere bindweefsel. Dit zorgt voor de stevigheid van de borsten. Bij onvoldoende steun kan dit weefsel zich gaan uitrekken, wat ervoor zorgt dat je huid kan gaan hangen. En hangende boobies? Dat wil natuurlijk niemand! Ga daarom voor een goede sportbeha! Waar moet je op letten:

 • Koop een beha die zorgt voor vermindering van de bouncesport bh
 • Brede schouderbandjes zorgen voor  een goede ondersteuning. Heb jij dus een groter formaat borsten? Kies voor een sportbeha met brede schouderbandjes!
 • Zorg voor een ademend stofje zodat je zweet getransporteerd kan worden
 • Koop een beha die niet alleen fashionable is maar ook comfortabel zit. Je moet hem natuurlijk wel aan doen ; )
 • En last but not least: Een sportief uiterlijk! Wanneer je leuke sportieve kleding koopt zal je namelijk vanzelf zien dat je meer zin krijgt om te sporten.

Wil jij nog meer weten over de sport bh en welke perfect bij jou past. Lees dan hier een artikel over de sport bh.

Koopadvies: The shoe

Misschien ben je wel eens eerder op zoek gegaan naar nieuwe sportschoenen. Dan heb jij waarschijnlijk aan eigen lijven ondervonden hoeveel verschillende soorten schoenen er bestaan. Een schoen zorgt voor steun aan de voeten. Maarja, iedere sport is anders en vraagt dus om een andere soort steun. Hier daarom een kort overzichtje:

 1. bergschoenen: Deze grote Units zijn erom omslaan van de voet te voorkomen. De hebben diepe profielen die ervoor zorgen dat jij op allerlei grondsoorten (inclusief de gladde ondergronden) kunt wandelen.
 2. gymschoenen: Een gymschoen heeft meestal een witte zool. Deze schoenen zorgen ervoor dat er genoeg steun aan de voet gegeven wordt bij het lopen en springen.
 3. hardloopschoenen: Bij hardlopen is de schoenkeuze erg belangrijk. Dit komt omdat je steeds dezelfde beweging maakt. Een verkeerde schoen kan dan al snel tot blessures leiden, en dat wil je niet! Kies voor een goede maat. In de regel is dit acht millimeter groter dan de grootste teen. Het model van de schoen hangt verder af van eigen loopstijl. Ben jij een beginnende hardloper? kies dan voor een normale hardloopschoen of laat je adviseren door middel van een bewegingscontrole.
 4. tennisschoenen: Bij tennis worden er veel zijdelingse bewegingen gemaakt. Daarom is een schoen met stevigheid en hielcontour essentieel. Kijk daarnaast naar het profiel van de schoen. Bij tennis binnen speel je vaak op een stroeve ondergrond, wat vraagt om een gladde zool. Buiten speel je vaak op gravel of kunstgras waarbij een schoen met veel profiel beter is.
 5. voetbalschoenen: Een voetbalschoen is makkelijk te herkennen aan zijn uitstekende noppen onder de zolen. Die zijn noodzakelijk voor het spelen op een grasveld. Speel je voetbal op kunstgras? Hier zijn speciale schoenen voor ontworpen.
 6. volleybalschoenen: Bij volleybal wordt je voorvoet sterk belast. Daarom is de voorkant van een volleybalschoen extra stevig maar toch flexibel.
 7. schoenen voor squash:  Misschien lijkt het je wel leuk om samen met iemand anders je wat meer te gaan bewegen. Leuk is dan om samen te gaan squashen. Met deze supersnelle racketsport ren jij de hele kamer rond. Een stroeve zool zal uitglijden voorkomen. Ook is schokdemping en een goed zoolprofiel belangrijk.

PS. voor zwemmen heb je natuurlijk geen schoenen nodig

schoenen sporten

 

Wij hebben advies gegeven over het dragen van sportkleding naar de sportschool. Heb jij nog nieuwe sportkleding nodig? Neem dan eens een kijkje in onze webshop bij de sportartikelen.

 

Deel deze blog met je vrienden: