Home / Tips / Wat geef je cadeau? / Wat geef je cadeau voor kerst?

Wat geef je cadeau voor kerst?

kerst sfeerfoto

Kerstmis: de openhaard aan, de kerstboom opzetten, decoreren en heerlijke kerstmuziek op de achtergrond afspelen. Wat is er nou niet leuk aan kerst? Misschien één ding.. het verzinnen van kerstcadeaus voor je dierbaren! Want wat geef je iemand nou eigenlijk cadeau voor kerst? Het is vaak ontzettend lastig om een cadeau voor iemand te verzinnen en er zeker van te zijn dat diegene het leuk gaat vinden.

In dit blogartikel geven we je cadeau ideeën voor zowel kinderen als vrouwen en mannen! Zo kun je hopelijk voldoende inspiratie opdoen om de juiste kerstcadeaus te regelen voor de mensen om je heen.

Wat geef je kinderen cadeau voor kerst?

Laten we beginnen bij de kids, die ’s ochtends naar beneden rennen om de cadeautjes te schudden en te raden wat er in zit. Kinderen kun je gelukkig al ontzettend blij maken met het hele principe van Kerstmis zelf. Maar ook als het aankomt op cadeautjes zijn kinderen vaak al heel snel tevreden. Spelletjes, speelgoed of knutselspullen: de meeste kinderen zijn hier gek op! Je kunt gemakkelijk nagaan waar kinderen dol op zijn zodat je een cadeau in dat thema kunt kopen. Zijn ze bijvoorbeeld een Playmobil-fanaat of een ponyliefhebber? Koop dan iets wat hier goed bij past!

Wil je weten waar je de kinderen in jouw omgeving nou echt blij mee kunt maken? Laat de kinderen een lijstje opstellen met dingen die ze graag zouden willen hebben. Zo kun je ze nog steeds verrassen, omdat ze niet zullen kunnen raden welk cadeau je hebt uitgekozen van hun lijstje, maar tegelijkertijd weet je wel zeker dat ze het leuk zullen vinden!

cadeau kerst kinderen


Wat geef je vrouwen cadeau voor kerst?

Haarstyling producten, parfum, make-up of een mooie lingerieset: er is meer dan genoeg keuze wat betreft cadeaus voor vrouwen! Een leuke loungewear outfit voor in huis, een kerstpyjama of pantoffels zijn voor vrouwen ook al ontzettend leuke kerstcadeaus. Zorg er gewoon voor dat je een cadeau geeft waar diegene wat aan heeft, maar wat ook bij haar past! Als je weet dat iemand de kleur roze vreselijk vindt, kun je haar beter geen roze pyjama geven! Probeer in je cadeau haar interesses terug te laten komen en iets te geven waarvan je weet dat ze er wat aan heeft. Zo is woondecoratie, zoals mooie kaarsen en kussens, bijvoorbeeld ook ideaal als kerstcadeau! Hierbij kun je gemakkelijk kijken naar iemands interieurstijl om de perfecte woondecoratie als cadeau te kunnen geven!

Wil je wat speciaals regelen? Dan is een mooi sieraad altijd op zijn plaats. Probeer hiervoor te kijken wat degene die je een sieraad cadeau wilt geven meestal draagt: gouden of zilveren sieraden? Minimalistisch of juist aanwezig? Wil je zeker zijn dat diegene het leuk gaat vinden? Laat dan aan iemand anders een foto zien van het cadeau en vraag om zijn/haar mening!

dames kerstoutfits


Wat geef je mannen cadeau voor kerst?

Voor de mannen zijn er ook genoeg leuke ideeën. Een mooie trui of schoenen scoren altijd goed. Ook is een nieuw parfum of nieuwe sportkleding altijd wel welkom. Het is, net als bij de vrouwen, gewoon belangrijk dat je je cadeau afstemt op de persoonlijkheid van degene aan wie je het cadeau wilt geven. Het is natuurlijk een beetje raar om iemand hardloopschoenen te geven, die niet eens van hardlopen houdt! Probeer dus wederom iemands interesses terug te laten komen in je cadeau. Wil je het liever op save spelen? Geef dan iets cadeau wat diegene al gebruikt en waar hij gek op is. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar als je weet dat iemand een bepaald parfum heeft die hij constant opnieuw koopt, wees hem dan eens voor. Dan weet je zeker dat hij het cadeau kan waarderen en daadwerkelijk kan gebruiken!

Wil je uitgebreid uitpakken? Dan is een smartwatch een hele mooie aankoop waar de meeste mannen zeker van zullen genieten!

mannen kerst


Cadeaus voor iedereen!

Er zijn uiteraard ook cadeaus waar vrijwel iedereen blij van wordt! Bijvoorbeeld een mooie koptelefoon, een foute kersttrui of wat dacht je van persoonlijke kerstkaarten en kerstsokken? Er zijn genoeg cadeaus die iedereen wel zou willen hebben. Zelfs iets als een verzorging set voor in bad of geurkaarsen voor in huis zijn cadeaus die iedereen wel weet te waarderen.

Als je met kerst een cadeauspel wilt gaan spelen, zoals dobbelen, is het natuurlijk wel zo leuk om cadeaus te halen die iedereen wel zou kunnen waarderen! Wil je dit niet doen, maar toch activiteiten organiseren tijdens Kerstmis? Lees dan ons eerder geschreven artikel met activiteiten om van jouw kerst een feestje te maken!

cadeau kerst


Heb jij na het lezen van dit artikel ook al zo een zin om kerstcadeaus te halen voor je dierbaren? Wat ga jij dit jaar cadeau geven?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden: