Alle mode artikelen / General / Mode / 26 oktober 2016

Trend: De flared jeans

Laatst schreef ik al over de nineties die terug komen met de ‘slip dress met t-shirt eronder’ trend (ik moet nog een betere benaming vinden), maar ook de seventies zijn terug van weggeweest. De flared jeans was in de jaren zeventig ‘je-van-het’ en anno 2016 heeft deze broek een grote comeback gemaakt. Waarschijnlijk hebben jullie hem allemaal wel eens voorbij zien komen op straat, het is een item voor echte fashionista’s! Het is geen wonder dat deze trend zijn rentree heeft gemaakt; je benen lijken wel oneindig, need I say more? De flared jeans is een item dat velen na hun basisschool tijd op de brandstapel gooiden; weg ermee! Je ziet echter al een tijdje deze broek weer in het straatbeeld verschijnen en ik ben groot fan!

Flared jeans

Wat houdt de flared jeans trend in?

Eerst zal ik je uitleggen wat de trend nu precies inhoudt. De flared jeans, ook wel bootcut genoemd, is een jeans met wijd uitlopende pijpen. Verder zit de broek wel strak om de bovenbenen en billen. Je hebt verschillende modellen met een low, -mid -of high-rise. Hieronder heb ik een aantal voordelen van deze broek op een rijtje gezet:

  • Je benen zijn oneindig, al helemaal als je voor een high-rise model kiest en zeg nu zelf, wie wil dat nu niet?!
  • Gegarandeerd dat je er als een fashionista uitziet met deze broek. Toch wel leuk om eens een keer een andere broek te dragen dan de eeuwige skinny jeans.
  • Je benen lijken slanker door de wijd uitlopende pijpen, dit houdt je benen optisch beter in balans.
  • De flared jeans is ook nog eens super comfy doordat hij zich niet aan je benen vastklampt.

Mijn look met de flared jeans

Zelf draag ik de flared jeans natuurlijk ook en het fijne aan deze broek vind ik dat hij super sophisticated is met een mooi paar hakken, maar met een leuk paar sneakers maak je er zo een casual outfit van. Zelf vind ik het mooi als hij wat langer valt zodat hij voor een deel over je schoen valt wanneer je hakken draagt. Hier moet je wel mee oppassen want het is ook zonde als je hem té lang koopt en de onderkant er binnen no-time afslijt. Als hij dus iets aan de lange kant is, kun je hem het beste dragen met hakken eronder om slijtage te voorkomen. Veel vrouwen denken ook dat hij erg koud is in de winter omdat de pijpen de koude lucht zouden vangen, maar ik heb hier gelukkig nog nooit last van gehad. Dus tenzij je op de noordpool woont, moet dat geen probleem zijn! Met de flared jeans voel ik me altijd super vrouwelijk en heel fashionable; niet iedereen durft zich namelijk te wagen aan deze trend. Nergens voor nodig want hij is eigenlijk voor alle figuren geschikt, een echte winner dus! Lees hier hoe editor Caroline hem zou combineren!

Rock jij binnenkort ook zo’n flared jeans? Ik in ieder geval wel! Shop de leukste flared jeans in onze webshop.

 

liefs_merel

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Broeken Jeans Mode OTTO Tips Trends

Merel Tielen
Merel Tielen
Merel (19) is eind augustus begonnen bij OTTO om alles te leren over online marketing. Dit doet zij voor haar studie Commerciële Economie International Events, Music & Entertainment Studies (een hele mond vol dus). Naast deze studie is Merel gek op tennissen, borrelen met haar (tennis)vrienden en festivals bezoeken. Als ze in dit drukke schema nog een gaatje vrij kan vinden, gaat ze het liefst koopjes jagen in de stad.
You might also like