General / Mode / Trends / 6 juli 2016

Trend: de wijde pantalon

Wijde pantalon trend

De wijde broeken en pantalons zijn de trend qua broeken voor de zomer van 2016. Comfortabel is misschien wel één van de eerste dingen waar je aan denkt bij het horen van het woord wijde broeken. Naast comfortabel zijn de wijde broeken en pantalons ook ideaal voor het creëren van een trendy look. Creëer de look die jij wilt met de wijde pantalon, alles is mogelijk! Naast een wijde pantalon kun je in dit geval bijvoorbeeld ook kiezen voor de palazzobroek, een culotte of een chino.

Nummer_1
Klassieke business look met de wijde pantalon

shop de look wijde pantalon

Ga voor een klassieke business look met de wijde pantalon. Al eerder gaven we je tips over how to wear: de pantalon en deze zomer is de wijde pantalon aan de beurt. Met de wijde pantalon lijk je al snel optisch langer, wanneer je deze combineert met een top en een blazer kun je hiermee een elegante look creëren. Shop de look!

 

Nummer_2Optisch langere benen met de palazzobroek

shop de look palazzobroek

Palazzo broeken zijn helemaal van nu. Deze hoog getailleerde wijde broeken zijn uiterst comfortabel, eenvoudig en elegant tegelijkertijd. Met deze witte palazzo broek kun je een klassieke en zomerse look creëren wanneer je deze bijvoorbeeld combineert met een gestreepte blouse. Met een jasje over de schouders ben je ready to go! Shop de look vandaag nog!

 

Nummer_3Back in time met de culotte

Shop de look culotte

Naast wijde pijpen zijn deze zomer dus ook de wijde broek trending. Een voorbeeld van een wijde broek is een culotte. De culotte is een wijde pantalon wiens herkomst uit de gouden eeuw stamt. Deze kniebroek werd in de 17e eeuw gecombineerd met hoge kousen en werd voornamelijk door mannen gedragen. voornamelijk gedragen met gespen, strikjes en hoog opgetrokken sokken. De kniebroek vandaag de dag is populairder dan ooit. De wijde pijpen sluiten zo op elkaar aan dat de broek op het eerste gezicht op een rok lijkt. Het wijde ontwerp van de culotte maakt het ontwerp van de broek comfortabel en ideaal om aan te trekken bij het warme weer.

 

Nummer_4Een casual zomerse look met de wijde chino

shop de look beach chino

De chino is van oorsprong een mannenbroek gemaakt van duurzame en lichte stoffen in aardekleuren en is favoriet onder menig militair. Vandaag de dag zijn er maar weinig vrouwen die geen exemplaar in de kast hebben hangen. Met deze veelzijdige broek kun je de ideale casual look creëren. Zo kun je de chino bijvoorbeeld met een blouse met korte mouwen en een strandhoed combineren voor een nette en casual look. Vind de items in onze shop!

Ook deze zomer gaan we weer terug naar de jaren zeventig. Hoewel broeken met wijd uitlopende pijpen al een tijdje trending zijn, zien we deze seventies stijl vooral terug in de spijkerbroeken. Deze zogenaamde flared jeans is een spijkerbroek met wijde pijpen die je optisch centimeters langer en slanker maakt. Benieuwd naar de mogelijke combinaties met de flared jeans? Neem dan een kijkje bij onze blogpost over how to wear: de flared jeans.

Er zijn dus vele varianten van de wijde broek te vinden, zo ook op de webshop van OTTO. Kortom, de wijde broek is het item van het moment en door het grote aanbod van OTTO’s wijde broeken vind je gegarandeerd de perfecte wijde broek die bij jou past!

 

liefs_rosalie

Delen?

Reacties


Rosalie
Rosalie
Rosalie (24) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en loopt deze zomer stage bij OTTO’s social team waarbij ze alles leert op het gebied van online marketing. Daarnaast houdt ze van nieuwe dingen ontdekken en van gezellig afspreken met vrienden en familie. Ook blijft ze graag op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van mode, lifestyle en interieur.