General / Mode / Trends / 19 januari 2017

Trend: het sjaaltje

Sjaaltjes trend

Grote sjaals zijn altijd in de mode, al helemaal in de winter. Maar dit seizoen zien we ook een nieuwe variant van de sjaal in modeland, namelijk het sjaaltje. Klinkt super simpel natuurlijk, je zet -tje achter een reeds bestaand kledingstuk en maakt er een trend van. Nou, dat is het ook! Het is een goedkope en snelle manier om een simpele outfit op te pimpen en van plain jane naar fashion chick te gaan. Zelf houd ik van de exemplaren met kleuren printjes, zodat je een saaie outfit in twee knoopjes helemaal opfleurt. Ik leg je hier uit wat we onder ‘het sjaaltje’ verstaan, wat de trend inhoudt maar vooral hoe je hem het beste kunt stijlen!

Wat is een sjaaltje?

Het sjaaltje is een vierkant lapje met vaak een leuk printje erop, dat je om je nek knoopt. Anders dan bij een gewone sjaal, kun je het sjaaltje de hele dag om houden, in de winter ideaal dus! Doordat hij dunner is dan een gewone sjaal kun je hem de hele dag binnen om houden, zonder dat hij in de weg zit. Vaak is hij gemaakt van een zachte stof zoals zijde, zodat hij niet gaat irriteren.

Hoe stijl je het sjaaltje?

Zelf heb ik het in de winter vaak ontzettend koud, waardoor zo’n klein sjaaltje echt heel fijn kan zijn. Praktisch en chic dus! Toch weten veel meiden niet hoe ze nou zo’n sjaaltje moeten stijlen, of denken ze dat dit item niet bij hen past. Als je je er niet fijn in voelt, moet je het natuurlijk niet dragen. Toch is dit item beter te dragen dan velen denken. Zo vind ik hem zelf bij een blouse altijd très chic staan, maar eigenlijk kun je hem met bijna alles combineren (behalve een coltrui, obviously ;)). Het belangrijkste is dat je kijkt naar de kleuren van de outfit. Zo kun je de kleuren van je sjaaltje terug laten komen in de rest van je outfit om één geheel te creëren. Of je kiest er juist voor om het sjaaltje een echte blikvanger te maken in je outfit. Zo vind ik licht grijs en groen altijd erg mooi bij elkaar kleuren, zoals je op de afbeelding hierboven ziet. Als je maar zorgt dat de kleuren niet vloeken, zit je helemaal goed!

Ben jij al fan van dit item? Ik in ieder geval wel! Hoe zou jij hem stijlen?

Delen?

Reacties


Merel Tielen
Merel Tielen
Merel (19) is eind augustus begonnen bij OTTO om alles te leren over online marketing. Dit doet zij voor haar studie Commerciële Economie International Events, Music & Entertainment Studies (een hele mond vol dus). Naast deze studie is Merel gek op tennissen, borrelen met haar (tennis)vrienden en festivals bezoeken. Als ze in dit drukke schema nog een gaatje vrij kan vinden, gaat ze het liefst koopjes jagen in de stad.