General / Mode / Trends / 28 oktober 2016

Trend: Patches & Badges

Afgelopen zomer kon je ze hier en daar al spotten: Patches & Badges. Dé trend van eind jaren ’80, begin jaren ’90. Teenagers droegen ze voornamelijk op rugzakken, spijkerjasjes en denim broeken. Van smileys tot aan foute teksten, het was helemaal hip. Geen patch of badge leek teveel! Anno 2016 waren het eerst de patches die hun rentree maakte, maar nu volgen ook de badges. Meer weten over deze trend? Lees dan gauw verder!

Wat zijn patches en badges nu precies?

Oorspronkelijk werden patches en badges gebruikt wanneer je een gat in je broek viel. Met een leuk plaatje maakte je oma het gat weer dicht en zo kon je broek nog wel een tijdje mee. Daarnaast waren ze vooral populair onder jongeren. Tegenwoordig kan iedereen ze overal op bevestigen. Bomberjacks, shirts, jeans, jassen, tassen, denim jackets en noem het zo maar op. Waar het vroeger voornamelijk smileys en hartjes waren, zie je ze nu met de meest leuke icoontjes zoals cactussen of pizzapunten. De kleuren hebben een boost gekregen en er zijn zelfs varianten met glitters!

Do It Yourself

Omdat ze momenteel dus zo trendy zijn in de mode wereld, kun je in veel winkels kledingitems scoren met deze leuke plaatjes erop. Daarentegen kun je ook zelf aan de slag met een setje patches en badges. Je kunt de patches en badges op je kleding borduren of strijken maar er zijn ook zelfklevende exemplaren verkrijgbaar. Hiermee kun je een hoop geld besparen en ben je daarnaast ook super onderscheidend, want niemand loopt in jouw creatie! Je kunt je eigen unieke stijl creëren en iedereen jaloers maken. Bovendien heb je zo ook zelf in de hand wat voor soort en hoeveel patches en badges je gebruikt.

Hoe draag je patches en badges?

Is het je nog niet helemaal duidelijk hoe je deze plakplaatjes nu precies kunt gebruiken en kunt combineren? Speciaal voor jou heb ik een aantal outfits samengesteld waarin deze trend terugkomt. Laat je inspireren!

Outfit 1

outfit1

1. Niet meer beschikbaar – 2. LEVI’S® boyfriendjeans 65,99 – 3. ONLY imitatieleren jack 49,99 – 4. Niet meer beschikbaar – 5. Niet meer beschikbaar

Outfit 2

outfit2

1. Niet meer beschikbaar – 2. Niet meer beschikbaar – 3. AJC Mini-rok 27,99 – 4. S.OLIVER schoudertas 39,99 – 5. Niet meer beschikbaar

Outfit 3

outfit3

1. LAURA SCOTT Trui 35,99 – 2. Niet meer beschikbaar – 3. Niet meer beschikbaar – 4. Niet meer beschikbaar – 5. Niet meer beschikbaar

 

Welke outfit is jouw favoriet? Kijk voor meer items met patches & badges in onze webshop!

 

PS. Omdat wij echt grote fans zijn van deze trend hebben we ook nog een mooi pinterestbord voor jullie samengesteld met de leukste patches & badges outfits. Take a look!

 

liefs_juliette

Delen?

Reacties


Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.