General / Hoe draag je.. / Mode / Trends / 28 augustus 2016

How to wear: Velvet & fluweel

Velvet, fluweel of velours is een stof die een warm gevoel met zicht mee draagt en deze stof keert dit najaar weer terug in het modebeeld! Het Engelse velvet, Franse velours en het Nederlandse fluweel kennen we al langer, vooral als interieurtrend!

De stof fluweel

Fluweel is een zachte, glanzende stof die vanouds gebruikt werd voor kostbare kleding en bekleding van meubilair. De fluweel weeftechniek kwam oorspronkelijk uit Azië maar werd groot in de Italiaanse steden rond de 15e eeuw. In het verleden was fluwelen kleding voor de rijke lui, denk hierbij met name aan het meubilair in het paleis of aan de kledij van de burgerij in de Gouden Eeuw. Vroeger was fluweel puur en alleen voor de rijke lui, tegenwoordig is het een stuk betaalbaarder en mag het zeker niet ontbreken in de kast van de fashionista. Ondanks dat dit stukje stof al heel wat jaren mee gaat is het nog steeds een geliefd materiaal!

Fluweel is dé trend van dit najaar

Het najaar van 2016 staat in het teken van velvet en fluweel. Hieronder laten we je een paar opties zien van de velvet items die iedere vrouw wel in haar kast wil hebben. Al eerder attendeerden we jullie op deze trend in onze trend alert. Hier zagen we de stof al verschijnen in kleding, accessoires en in het interieur. Hieronder hebben we de leukste looks voor je op een rijtje gezet en laat je vooral inspireren! Bij fluweel denk je al snel aan rood, het is dan ook niet voor niets dat de kleur red velvet hier na vernoemd is. Deze bordeaux of roodachtige kleur straalt warmte uit. Maar ook de overige fluweel kleuren stralen warmte uit. Welke kleur zou jij kiezen?

velvet fluweel veloers
velvet fluweel veloers
velvet fluweel veloers
velvet fluweel veloers
velvet fluweel veloers

Shop these items

fluweel fluweel Création L blazer met voering fluweel fluweel fluweel fluweel fluweel
Niet meer beschikbaar Niet meer beschikbaar Niet meer beschikbaar Niet meer beschikbaar AJC fluwelen broek 49,99 AJC fluwelen broek 49,99 Niet meer beschikbaar Buffalo clutch 39,90

Je kunt de fluwelen items dus op meerdere manieren combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fluwelen accessoire zoals een clutch of schoenen, zoals iedereen weet kunnen accessoires je outfit afmaken. Met deze fluwelen items zit je gegarandeerd goed. Maar ook met een shirt of rok kom je goed voor de dag dit najaar en deze winter. Wanneer je fan was van de trend flared jeans of wijde pantalon heb je geluk! Deze zijn komend seizoen ook verkrijgbaar in fluweelstof.

Bij OTTO vindt je fluwelen broeken, shirts, rokken en blazers, houdt zeker het assortiment fluweel op otto.nl in de gaten want het kiezen voor een fluwelen kledingstuk is dit najaar zeker een goede doch gewaagde keuze!

liefs_rosalie

Delen?Rosalie
Rosalie
Rosalie (24) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en loopt deze zomer stage bij OTTO’s social team waarbij ze alles leert op het gebied van online marketing. Daarnaast houdt ze van nieuwe dingen ontdekken en van gezellig afspreken met vrienden en familie. Ook blijft ze graag op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van mode, lifestyle en interieur.