Alle wonen artikelen / General / Wonen / 22 maart 2022

Trendy spiegels van dit moment

Zwarte ronde spiegels

Een spiegel is tegenwoordig een multifunctioneel woonaccessoire. Vrijwel in elk huis is wel een spiegel te vinden of het nou in de badkamer, slaapkamer of woonkamer is. Een spiegel zetten we meestal in ter decoratie, maar het heeft ook andere voordelen. Zo creëert een spiegel diepte en laat dit accessoire een ruimte optisch groter lijken. Daarnaast is een spiegel goed voor de belichting van een ruimte. Een spiegel zorgt er namelijk voor dat licht weerkaatst en dat het licht zo ook de donkere hoeken van een kamer bereikt. Een spiegel heeft zowel een praktische- als decoratieve functie. De praktische functie is natuurlijk het bekijken van jezelf en de decoratieve functie is het opfleuren van een kamer of ruimte naar keuze. In dit artikel zetten wij onze favoriete spiegeltrends voor je op een rijtje , zodat jij creatief aan de slag kunt gaan met inrichten en decoreren.

Kleuren en vormen

Je kunt nooit te veel spiegels hebben. Het creëert sfeer en een spiegel is daarnaast erg handig om jezelf in te bekijken. Wandspiegels en garderobespiegels zijn er dan ook in super veel verschillende soorten en maten. Vierkant, rond, ovaal, langwerpig maar ook in asymmetrische vormen je kunt het zo gek niet bedenken. Ook op het gebied van kleur of formaat zijn er eindeloze mogelijkheden. Zilveren, bronzen, gouden en tegenwoordig ook zeker (mat) zwarte spiegels zijn enorm gegroeid in populariteit. Voor iedere denkbare ruimte of woonstijl is wel een geschikte spiegel te koop. Laat je inspireren door de vele kleuren en vormen.

Sierspiegels

Sierspiegels

Sierspiegels

 

Spiegels in rotan of bamboe stijl

Niet alleen in de jungle zien we rotan of bamboe terug. Het is tegenwoordig ook een echte woonstijl trend geworden. Met deze trend haal je de natuur in huis en wordt een ontspannen sfeer gecreëerd. Rotan en bamboe zijn betaalbare, sterke en leuk uitziende materialen voor in huis. Hoe leuk is het dan om deze trend ook in wandspiegels terug te laten komen. We zien dit soort spiegels vaak terug met gevlochten randen en lijsten. Maak van je spiegel een echte blikvanger door middel van een leuk en speels rotan effect. Deze spiegels zijn bijvoorbeeld ideaal voor die bohemian woon- of slaapkamer.

Spiegels van bamboe of rotan

Spiegels van bamboe of rotan

Vierkante spiegels van bamboe of rotan

Barok spiegels

De barok stijl komt uit Italië en is te herkennen aan zijn sierlijke gebogen vormen. Deze stijl komt voornamelijk terug in gouden accessoires. Barok geeft een woning een luxe en dramatisch effect. Ingewikkelde patronen en versieringen zien we bij deze stijl maar al te veel terug. Deze spiegels zijn erg tijdloos en zullen niet snel verdwijnen. Binnen deze spiegelsoort kennen we klassieke barokspiegels en kuifspiegels. De klassieke spiegels hebben vaak een rechthoekige afwerking met een erg gedetailleerde versiering. De kuifspiegels zijn echte eyecatchers. Deze spiegels herkennen we aan een kuif bovenop de lijst, meestal in de vorm van een kroon.

Barok spiegels

Barok spiegels

Barok spiegels

Spiegels met licht

Veel badkamerspiegels zijn tegenwoordig voorzien van ledverlichting. In een badkamer is vaak weinig natuurlijk licht terwijl dit toch onmisbaar is. Ledverlichting in een (badkamer)spiegel zorgt ervoor dat je genoeg licht hebt om je klaar te maken voor de dag. Spiegels met verlichting kunnen verschillende lichtbronnen hebben. Zo is er onderscheid te maken in verticale- en horizontale verlichting. Verticale verlichting zorgt ervoor dat het gezicht genoeg licht heeft, handig voor make-up en scheren dus. Horizontale verlichting in een spiegel ziet er daarentegen wat strakker uit, omdat het meestal alleen om een led strip aan de bovenkant gaat. Toch is dit vaak wat minder handig dan ledverlichting rondom de hele spiegel.
Spiegel met verlichting

Ovalen en ronde spiegels 

Een spiegeltrend die we de laatste tijd maar al te vaak hebben gezien is de ronde spiegel. Te koop in bijna elke denkbare diameter tot één meter. Natuurlijk moet dit dan wel in en bij de ruimte passen. Ronde gouden spiegels zijn bijvoorbeeld echte eyecatchers. Super geschikt voor het opfleuren van een witte of andere rustige kleur muur. Ronde spiegels doorbreken strakke ruimtes en zijn ideaal als speelse toevoeging. Tip: voor een extra speels effect is het leuk om ronde spiegels in verschillende formaten bij elkaar te hangen.

Een ovale spiegel kenmerkt zich doordat deze vorm net wat anders dan standaard is. Dit geeft de ruimte een “eigenwijze’’ uitstraling. Ook de ovale spiegel is weer te koop in verschillende formaten en stijlen.

Witte ronde spiegels

Ovalen spiegels

Ronde spiegels

Spiegel met ophangkoord

Ook een leuke trend is de spiegel die bevestigd is aan een koord. Meestal zijn deze spiegels rechthoekig of rond. Met deze trend kun je ook weer alle kanten op. Een ronde spiegel met een leer koord, zorgt bijvoorbeeld voor een industriële look. Een spiegel aan een touw, zorgt voor een robuuste look en weet je dat het zelfs mogelijk is om een zogeheten ‘sierkoord’ zelf te maken. Ook bij deze spiegels is het leuk om er meerdere naast elkaar te hangen. Je kunt eindeloos combineren dus.

Spiegels met ophangkoord


Asymmetrische spiegels

Naast ronde, ovale en rechthoekige spiegels zijn er ook spiegels in hele leuke andere vormen. Meestal is het mogelijk om deze wat te draaien, waardoor er weer een heel ander soort vorm verschijnt. Een leuke trend binnen de asymmetrische spiegel is de ‘’wavy’’ spiegel. Dit soort spiegels zijn super origineel en helemaal trendy. Ook deze asymmetrische spiegels zijn weer in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het klinkt heel gek om een ongelijke spiegel op te hangen of neer te zetten, maar het creëert een super stijlvol en modern effect.

Spiegels in asymmetrische vorm


Nu je weet welke soort spiegels op dit moment helemaal trendy zijn kun jij creatief aan de slag met het inrichten van jouw kamer of huis. Heb jij behoefte aan nog meer wooninspiratie? Lees dan ons eerder geschreven artikel over het opfleuren van je muur door middel van de leukste wanddecoratie.

Handtekening liefs Charmaine

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Inspiratie OTTO Spiegels Trend Wonen

Charmaine Vugts
You might also like