Alle wonen artikelen / General / Wonen / 30 maart 2021

Dit zijn dé tuintrends van 2021!

De lente is begonnen en de bloemen beginnen weer te groeien. We willen allemaal graag ons tuintje opknappen. Hoe gaan we het dit jaar inrichten? Elk jaar zien we nieuwe trends in de tuin. Vorig jaar waren rust en wereldculturen de grootste trends. Dit jaar zien we hele andere invloeden, onder andere een trend over duurzaamheid! Wil jij graag weten wat de grootste tuintrends van 2021 zijn? Lees dan snel verder!

Het vakantiegevoel in je eigen tuin

Het ziet ernaar uit dat we dit jaar nog thuis vakantie moeten vieren. Niet getreurd, in je eigen tuin kun je je eigen vakantieplekje creëren. Denk aan relaxen in je loungeset terwijl je onder je parasol ligt met een heerlijke temperatuur. Daarnaast werkt veel groen in je tuin rustgevend en vermindert stress. Zo heb je toch nog het relaxte vakantiegevoel thuis. Door decoratie en planten toe te voegen, geef je je tuin ook een gezellige sfeer. Wat vinden jullie van heerlijk barbecueën in het zonnetje? Wil jij graag weten hoe je de perfecte barbecue organiseert? Lees dan een onze blog over een echte zomerse barbecue organiseren in je eigen tuin!

Tuin barbecue


De multifunctionele tuin

De achtertuin is veel meer dan alleen een plek om buiten te zijn. Een tuin kan worden ingedeeld zodat elke plekje een andere behoefte vervult. Denk aan één plekje met een tuinset of loungeset. In een ander plekje kun je alle planten en bloemen in de plantenbakken neerzetten. In nog een ander plekje kun je voor de kinderen een speelplaats maken. Zo creëer je een tuin waarin je over alles beschikt, maar het toch gescheiden is, en zo heeft iedereen zijn eigen plekje. Probeer in de verschillende plekken vooral zo creatief mogelijk te zijn. Een moestuintje of een buitenwerkplek, je kunt het zo gek mogelijk maken. Voor een moestuintje is het erg leuk om een tuinkas te kopen!

Tuinkas moestuintje


Een groen paradijs

Dit jaar wordt duurzaamheid veel belangrijker en dat zien we ook terug in de tuintrends. Flora en Fauna heeft de voorgaande jaren plaatsgemaakt voor bestrating en dat wordt dit jaar weer teruggedraaid. We stappen over van een tuin met veel tegels naar een plek waarin je de planten zo groot kunt laten groeien als je maar wilt. Als je veel planten in je tuin hebt, draagt dit bij aan het ecosysteem. Door groen aan je tuin toe te voegen help je mee tegen de milieuvervuiling en help je mee met het afkoelen van het klimaat. Een groene tuin ziet er ook nog eens leuk uit. Je kunt de planten in de grond planten, of je kunt ervoor kiezen om ze in een plantenbak te planten.

Tuin plantenbak


De vierseizoenen tuin

In eerste instantie zou je zeggen dat een tuin niet voor elk seizoen geschikt is. Je kan dit echter wel creëren. Door de juiste plantensoorten te nemen zullen deze ook in de winter en herfst overleven. Winterjasmijn en bergthee zijn bijvoorbeeld planten die juist het beste in de winter groeien! We zullen dit jaar veel thuis zijn en ook als het wat kouder is, kun je met een paar aanpassingen gewoon in je eigen tuin zitten. Als het regent kun je gewoon onder een overkapping zitten. Met de juiste verlichting kun je in de winter ook in de tuin zitten met een gezellige sfeer. Een ander gaaf idee is om in de winter een echte winter barbecue te organiseren!

Tuinprieel overkapping


Nu je weet welke tuintrends er in 2021 plaats zullen vinden, kun jij ook aan de slag gaan om jouw tuintje op te knappen. Wij zijn benieuwd, welke trends ga jij volgen?

Handtekening Liefs Quinten

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  OTTO Trends Tuin Wonen

Quinten Thijssen
You might also like