Alle wonen artikelen / General / Wonen / 21 april 2018

Je uitzet, wat heb je nodig?

Eindelijk: Je gaat uit huis! Je eerste huisje is een hele onderneming, nieuwe buren, een nieuwe supermarkt en misschien wel een hele andere stad. Zorgvuldig heb jij gezocht naar een plekje waar jij deze nieuwe fase wel zou willen beleven, maar hier heb je natuurlijk je eerste eigen spullen nodig, de zogenoemde uitzet. Van dat volle huis bij je ouders vertrek jij nu naar jouw eigen (maar nog lege) woning. Je hoeft natuurlijk niet meteen voor duizenden euro’s in te slaan, maar om te kunnen functioneren heb je bepaalde spullen wel echt nodig. Gelukkig heb ik voor jou wat uitzet-tips op een rijtje gezet!

uitzet hoofd

Begin basic

Je kamer of het huis is helemaal leeg en stiekem heb jij al flink gegoogeld op zoek naar een nieuw kingsize bed, een lekkere bank en mooie grote kasten. STOP, STOP, STOP! Laten we bij het begin beginnen. Het uitzoeken van nieuwe spullen is natuurlijk erg leuk om te doen, maar moet nog even op zich laten wachten. Belangrijk is namelijk dat je goed nadenkt over je aankopen.

Het indelen van een nieuwe ruimte is niet altijd even makkelijk als je denkt. Belangrijk is om eerst alles goed schoon te maken. Jaag die bezem dus maar snel door de woning en get to work! Daarnaast is het belangrijk een goed beeld te hebben van de ruimte waar je mee te maken hebt. Meet alle hoekjes en kantjes op en kijk of je te maken hebt met rare buizen of uitstekende delen. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan na aanschaf van jouw peperdure meubels.

Hierna kunnen we aan de slag! YES! Begin bij het indelen van je kamer of huis met de grotere meubels. Plaats dus eerst je belangrijke kasten, je bed en je bank. Hierna kun je aan de slag met decoreren en kun jij makkelijk gaan spelen met kleine meubels.

De living

Zorg ervoor dat, hoe klein jouw ruimte ook is, je een echte thuishaven bouwt. Zelfs in een klein kamertje kun jij het gezellig maken. Dit geeft je een ontspannen gevoel en in een bewegelijke tijd als deze is niets zo fijn als een stabiele gezellige thuishaven. Kleed je living aan met leuke foto’s of met kussentjes en plaids zodat jij er helemaal je eigen ding van maakt. Zo geniet jij iedere keer weer als je het nieuwe huisje binnen komt.

Geef je woonkamer niet te veel knalkleuren, maar gebruik bijvoorbeeld een pastelkleur of een donkerdere tint. Knalkleuren maken een ruimte onrustig en dat wil je natuurlijk niet. Wil je toch wat extra kleur gebruiken in je living of in een andere ruimte in het huis? Bedenk dan dat je met kleine aanpassingen veel kan doen voor een ruimte. Voeg bijvoorbeeld wat simpele, gekleurde woonaccessoires toe en je ruimte heeft meteen een andere uitstraling.

Tip: Kies voor een kleur die bij je past! Iedere kleur heeft zijn eigen uitstraling en betekenis. Zo staat bijvoorbeeld de kleur rood voor energie, mannelijkheid, macht en passie, terwijl de kleur blauw een rustige, koele en neutrale kleur is. Het staat symbool voor vrijheid en openheid.

uitzet kleurenbetekenissen

De uitzet – bespaartips

Laten we eerlijk zijn; uit huis gaan is gewoon echt duur! Misschien heb je ouders die een klein beetje geld voor je bijleggen, maar misschien ook helemaal niet. Een beetje geld besparen op je uitzet is dan toch wel zo handig. Hier daarom wat tips:

Tip 1 | Vraag bij vrienden en kennissen of zij nog iets voor je uitzet hebben staan. De grote meubels zijn vaak het duurste, maar deze dingen zijn wel essentieel voor een goede woning. Wanneer jij de tafel van je tante een tijdje mag gebruiken bespaar jij zo geld voor die bank van je dromen!

Tip 2 | Begin vroeg met je voorbereidingen. Ja ja Logisch natuurlijk; een goed begin is het halve werk! Begin op tijd met sparen, zodat je op “het uitvlieg-moment” je saldo er eens bij kan pakken en goed kunt gaan inrichten. Zet iedere maand een vast bedrag op zij! ( stel bijvoorbeeld een automatische incasso in naar je spaarrekening ).  Zo ben jij maximaal voorbereid op onverwachte kosten. Heb je die niet? Dan ga je toch lekker een keer op vakantie ; )uitzet bank grafisch

Tip 3 | Hou je ogen open! Waarschijnlijk ben jij al een tijdje bezig met het zoeken naar jouw ideale stekje. Dan weet jij ook al een tijdje dat jij een uitzet nodig gaat hebben. Let voor en tijdens de verhuisperiode eens goed op alle kleine dingetjes. Misschien is er bij jouw lokale supermarkt wel een spaaractie bezig of is er een grote opruiming bij een van de winkels in de buurt. Ga ook eens na of een van je kennissen of vrienden aan het verhuizen is. Een verhuizing is vaak het moment om dingen waarop je uitgekeken bent te vervangen met nieuwe artikelen, maar die oude leuke dingen kun jij natuurlijk goed gebruiken! Vraag gewoon of ze misschien wat wegdoen waar jij wat aan kan hebben en wie weet worden dit jouw favoriete items in huis.

De uitzet – producttips

Voor iedereen liggen de prioriteiten natuurlijk anders, en daarom is het bijna onmogelijk om een concrete lijst aan jullie te geven met dingen die je nodig hebt in je uitzet. Standaard dingen zoals een bed en je kleding kun je waarschijnlijk zelf ook wel verzinnen, maar het lastige deel zit in de kleine dingen. Ga jij binnenkort het ouderlijke nest verlaten en wil jij precies weten wat je nodig hebt, dan heb ik voor jou een trucje!

Een week lang ga jij je leven in de gaten houden. Hou goed in de gaten op welke dag je begint zodat jij zeven dagen lang je handelingen bewust meemaakt. Neem een notitieblokje mee (of gewoon je smartphone met notities natuurlijk) en noteer de spullen die jij gebruikt, maar niet één, twee, drie aan zou denken. ‘s Ochtends in de badkamer ga jij dus na wat voor producten je gebruikt. Dit kan gewoon makkelijk tijdens het douchen of tanden poetsen. Bedenk je eens hoeveel handdoeken jij nodig hebt in je nieuwe stekkie en of je voor dit alles een kastje nodig hebt. Denk ook aan de kleine dingen; kijk je bijvoorbeeld naar de wc? Bedenk je dan; wat heb ik nodig om dit schoon te maken? Of vind ik het leuk iets op de muur te hangen in mijn nieuwe toilethoekje?

Een hele week lang ga jij zo langs alle handelingen in je week. Je kunt het natuurlijk ook in één dag proberen, maar je zult zien dat je na een aantal dagen nieuwe dingen bedenkt. Ga voor je inkopen gaat doen heel de lijst nog eens na en bedenk wat voor prioriteit de items hebben. Heb ik dit écht nodig voor mijn uitzet? Als het goed is heb je nu je lijstje en kun jij gaan shoppen!

uitzet spullen verzameling

 

Ben jij opzoek naar een aantal leuke artikelen voor je uitzet? Kijk dan eens op onze website! Hier vind je een groot assortiment aan banken, bedden, lampen, accessoires en andere woonartikelen. 

Heel veel geluk met je nieuwe woning!

 

 

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur Wonen Woonkamer

Julietta van Vugt
You might also like