5 activiteiten om je mee te vermaken als het regent op vakantie

Het komt helaas wel eens voor dat het weer tegenvalt als je op vakantie bent. Je vertrekt met je hele hebben en houden voor een heerlijk weekje genieten van de zon. Kom je aan bij de camping en dan blijkt het weer slecht te zijn. Super jammer natuurlijk, maar wees niet getreurd, want wij geven je 5 activiteiten die jij met je partner, vrienden of kinderen kunt doen om er toch nog een top vakantie van te maken! Lees snel verder als je wil weten hoe jij je het beste kunt vermaken als het regent op de camping.

Vermaken in de tent op de camping

1. Maak je eigen bioscoop

Icoon popcorn thuisbioscoop
Het voordeel hiervan, is dat je niet in een volle bioscoopzaal zit, maar knus in je eigen tent, caravan of camper. Creëer een gezellig plekje door zachte kussens neer te leggen en in je slaapzak te kruipen. Kies natuurlijk ook samen een goede film of serie uit om te kijken. Om ruzie over de filmkeuze te voorkomen kun je meerdere films kijken. Dit is een super relaxte manier om je te vermaken op een regenachtige dag of avond! Let er wel op dat je een goede internet verbinding nodig hebt als je een film wil streamen op een camping. Als dit niet het geval is, moet je hier voordat je op vakantie gaat over nadenken en er zelf thuis vast een paar downloaden. Wil je meer tips over het organiseren van een filmavond? Lees dan onze blogpost over het maken van een thuisbioscoop.


2. Jezelf vermaken met spelletjes

icoon vermaken met bordspellen
Een all time favourite is natuurlijk een leuk gezelschapsspel! Neem er daarom zeker wat mee op vakantie om jezelf en anderen te vermaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rummikub, kaarten, monopoly, 30 seconds, weerwolven, uno en skip bo. Als het de hele dag regent, kun je er een spelletjes marathon van maken. Houd de score per spel bij en kijk wie er op het einde van de dag de meeste spelletjes gewonnen heeft. Je kunt zelfs een prijs bedenken, bijvoorbeeld een lekker ijsje! Ben je meer van de videogames? Download dan een paar leuke spellen op een tablet of spelcomputer. Als je meer tips wil over dingen die je mee moet nemen op vakantie, lees dan onze blogpost hierover.


3. Trek er op uit!

Icoon wandelschoenen
Ook als het regent is er genoeg te doen in de omgeving van de camping om je te vermaken. Je kunt de regen omarmen en een stuk gaan wandelen met regenlaarzen aan en een paraplu boven je hoofd. Dan kun je in de plassen springen en lekker knus samen luisteren naar het getik van de regen op de paraplu. Klinkt nog niet zo verkeerd hè? Je kunt ook een zwembad bezoeken in de omgeving. Binnen of buiten maakt niet uit, want in het water voel je de regen niet meer vallen. Neem daarna een lekkere warme douche en je dag is gemaakt! Als het onweert is buiten zwemmen natuurlijk weer geen goede optie. Je kunt in dat geval ook met de auto de omgeving verkennen. Bezoek een stadje en loop bij de winkeltjes naar binnen, trek de grotten in of bezoek een museum of kasteel. Genoeg manieren om jezelf te vermaken buiten het camping terrein!


4. Je kunt iedereen vermaken met een bonte avond

Icoon microfoon bonte avond
Als je er echt een feestje van wil maken, is een bonte middag of avond een perfecte activiteit! Laat je hele gezelschap en andere tenten een act voorbereiden. Dit kan een toneelstuk zijn, een liedje, een dansje, een goochel act, een karaoke optreden en ga zo maar door. Geef iedereen de tijd om iets te bedenken en voor te bereiden. Daarna kunnen jullie samen gaan zitten in een grote (party)tent en één voor één je stukjes opvoeren. Uiteraard zetten jullie allemaal lekkere hapjes klaar en ook wat drankjes mogen niet ontbreken. Zo kun je na de bonte middag nog even samen kletsen en borrelen!


5. Eten (need I say more?)

Icoon bord en bestek
Als je door de regen niets meer weet om jezelf te vermaken, denk dan eens na over eten. Eten is natuurlijk erg belangrijk en daarom houden we ons er ook maar al te graag mee bezig! Ga op ontdekkingstocht in die ene grote supermarkt in de buurt van je camping en bedenk iets lekkers om te koken. Probeer op een camping maar eens een overheerlijk 3 gangen diner te bereiden op een barbecue. Als je dit te moeilijk vindt, kun je ook altijd nog een pannenkoekenparty houden. Super gezellig en je bent altijd wel even zoet met het bakken van alle pannenkoeken! Houd je niet van koken? Dan is de regen een goed excuus om buiten de deur te eten in een warm en overdekt restaurant.


Vier je vakantie in Nederland? Lees dan onze blogpost over hoe je het beste kunt genieten van een vakantie in eigen land!

Hoe vermaken jullie je als het regent op de camping?

Liefs, Renske

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Advies Kinderen Koken Reizen Tips Vakantie Zomer

Renske van Stratum
Renske (21) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en stagiaire bij Otto. In haar vrije tijd sport ze veel, zodat ze volop van haar andere passie, eten, kan genieten. Ze houdt van winkelen en kletsen met vriendinnen, maar kijkt ook graag naar reality tv shows en alle woonprogramma’s op televisie.
You might also like