Alle wonen artikelen / General / Wonen / 8 april 2022

Versier het dressoir: ideeën en tips

Tafels heb je in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijzettafels, bureaus, eettafels, salontafels, sidetables en noem zo maar op. In dit artikel gaan we dieper in op de sidetable oftewel het dressoir. Het is een leuk woonitem om de ruimte wat op te vullen of wat extra spullen kwijt te kunnen. Het dressoir is te herkennen aan zijn smalle vorm. Super geschikt voor de kleine ruimtes in huis, maar ook in de woonkamer komen ze zeer goed van pas. Daarnaast is de sidetable een prachtig meubelstuk dat past bij iedere denkbare woonstijl. Wil jij weten hoe je het dressoir op een perfecte manier kunt decoreren en indelen? Lees dan gauw verder.

Waar plaats je een dressoir?

Wanneer je een dressoir hebt gekocht weet je misschien niet gelijk wat hier de beste plek voor is. Daarom geven wij jou hieronder een aantal tips om de keuze wat makkelijker te maken.

De hal

De hal kenmerkt zich vaak door zijn smalle en lange vorm. Naast een kapstok en schoenenkast kun je hier meestal niet veel meubels kwijt. Een dressoir biedt hiervoor de oplossing. Het is namelijk een smalle tafel die maar weinig ruimte in beslag neemt. Combineer de side table in de hal met een mooie spiegel aan de muur en je bent klaar.
Dressoir


Plaats het dressoir achter de bank

Ook achter de bank komt een dressoir goed tot zijn recht. De bank wordt vaak tegen de muur geschoven, maar soms is het veel leuker om deze midden in de woonkamer te plaatsen. Dit zorgt voor een ruimtelijkere uitstraling. Wanneer je ervoor kiest om je dressoir hier te plaatsen biedt dit zeker voordelen. Een groot voordeel is dat je je theemok of bakje chips lekker op je dressoir kunt plaatsen. Zo hoef je niet op te staan wanneer je even met lege handen op de bank wilt zitten. Ideaal dus!

Tegen de muur

Heb je een lege wand in je woning en weet je niet hoe je deze wand opvrolijkt? Dan is deze tip wat voor jou. De sidetable is namelijk perfect om tegen de wand aan te plaatsen. Decoreer het dressoir met je favoriete persoonlijke spullen, een mooi schilderij of spiegel en jouw muur is een stuk minder saai.

Dressoir decoratie

De bovenkant van een dressoir kan ook ideaal gebruikt worden. Er is namelijk genoeg ruimte voor leuke accessoires die je nog graag een plekje wenst te geven. Wij geven je wat inspiratie om van jouw dressoir een lust voor het oog te maken en de ruimte helemaal op te fleuren.

Dressoir met decoratie

Versier het dressoir met kaarsen

Voeg voor extra sfeer leuke kaarsen toe. Een kaars voor de sier inzetten ziet er al heel gezellig uit, maar het is nog leuker om deze ook echt te laten branden. Vooral in de wintermaanden zitten we graag met een warm dekentje op de bank en zien we graag een kaarsje branden. Kandelaars of theelichtjes mogen daarom echt niet ontbreken. Er zijn tegenwoordig prachtige theelichthouders, geurkaarsen en kandelaars te koop en laat een dressoir nou perfect zijn om deze items op te stallen! Meestal zijn ze ook nog eens te koop in allerlei kleuren wat het eenvoudig maakt om ze af te stemmen op de rest van je interieur.


Prachtige vazen

Met of zonder bloemen, vazen zijn super geschikt voor die stijlvolle afwerking. Iedereen heeft wel een mooie vaas in huis die perfect staat op het dressoir. Er zijn verschillende hoogtes, formaten en materialen. Dit maakt het eenvoudig om voor iedere smaak een leuke vaas te vinden. Tip: combineer vazen in dezelfde stijl van verschillende hoogtes wanneer je graag gaat voor een speels effect.

Voeg wat groen toe

Planten mogen in geen enkel interieur ontbreken. Elke kamer is leuk op te fleuren met een leuke plant en daarnaast hebben ze ook nog een positieve invloed op het welzijn van de mens. Decoreer het dressoir met leuke cactussen en vetplantjes of kies juist voor een grote plant die je plaatst naast het dressoir. Ben jij een echte bloemliefhebber? voorzie dan een grote vaas van een kleurrijk boeket en plaats deze bovenop
Dressoir met planten


Maak het persoonlijk met foto’s

Het interieur van een persoon is ook wel een soort verlenging van zijn persoonlijkheid. Daarom is het super leuk om in een interieur wat foto’s toe te voegen. Kies een leuke herinnering uit die je graag presenteert, koop een leuke fotolijst en zet deze neer op het dressoir. Niet alleen het fotokader is dan decoratief maar ook de foto zelf.

Lampen

Dressoir met lamp
Decoratie voor op je dressoir is niet compleet zonder een tafellamp. Een lamp biedt sfeerverlichting en wordt vooral gebruikt als decoratief item. Zorg er dan wel voor dat je jouw dressoir vlakbij een stopcontact plaatst. Anders wordt het aansluiten van de lamp lastig. Tenzij je voor een oplaadbare lamp gaat. Door het licht van de lamp komt jouw dressoir nog beter tot zijn recht en het maakt jouw huis of kamer extra gezellig.


Laat wanddecoratie zijn werk doen

Omdat een dressoir meestal niet zo hoog is. Kan het heel geschikt zijn om er een poster, schilderij of spiegel boven te hangen. Als je voor een spiegel gaat brengt dit daarnaast ook nog eens een groot voordeel met zich mee. Naast dat het er super stijlvol uit ziet, laat dit de ruimte ook optisch groter lijken. Ideaal om je outfit en je haar nog even te checken voordat je de deur uitgaat.

Dressoir met wanddecoratie
Dressoir met wanddecoratie
Dressoir met wanddecoratie


Hopelijk ben jij nu voldoende geïnformeerd over de sidetable en kun jij nu lekker aan de slag met het stylen van dit woonitem. Heb jij nog geen dressoir aangeschaft en kun jij nog wel wat extra informatie gebruiken? Lees dan onze gids om binnen 4 stappen jouw perfecte dressoir te vinden.

Liefs Charmaine

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  OTTO Tips Wonen

Charmaine Vugts
You might also like