Vijf tips om Blue Monday te overleven

Werd jij vanmorgen met een rot gevoel wakker en had je echt geen zin om je bed uit te komen? Dat kan goed kloppen. Het is vandaag namelijk Blue Monday. Deze dag vindt ieder jaar plaats op de maandag van de laatste volle week van januari. Het staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Wij willen dit jaar van Blue Monday een Happy Monday maken. Wil jij weten hoe je dit doet? Lees hieronder dan snel verder!

Happy girl

Goede nachtrust

Je kent het gezegde ‘een goed begin, is het halve werk‘ waarschijnlijk wel. In dit geval geldt dit gezegde maar al te goed. Een goede nachtrust is namelijk heel bepalend voor je stemming. Heb je slecht geslapen? Dan is de kans groot dat je jezelf de volgende dag niet op-en-top voelt. Dit moet je proberen te voorkomen op Blue Monday. Ga daarom zondagavond op tijd naar bed. Tip: Leg je telefoon weg, voordat je gaat slapen. Je slaapt namelijk beter als je een tijdje niet op je telefoon hebt gekeken. Kun jij moeilijk in slaap komen? Lees dan een boek of tijdschrift voordat je gaat slapen.

Complimentjes geven

‘Wat heb je vandaag een leuke jurk aan. ‘Wat een goede opmerking had je net, zeg.’ ‘Wat fijn dat je de afwas hebt gedaan.’ Het zijn een paar woorden, maar ze kunnen het verschil maken. Geef daarom op Blue Monday extra complimenten. Het is een kleine moeite, kost niets, én je maakt er een ander gelukkig mee. Daarnaast word je er zelf op langere termijn ook gelukkiger door.

Kado

Geef jezelf een beloning

Je moet jezelf af en toe natuurlijk ook wel in de watten leggen. Als beloning voor het doen van taken waar je helemaal geen zin in had. Heb jij een vervelende meeting overleefd? Trakteer jezelf op je favoriete gebak. Heb jij de was gedaan waar je echt geen zin in had? Gun jezelf daarna aflevering van je favoriete Netflix serie. We zijn vaak zo druk bezig dat we vergeten onszelf te belonen. Zo kun je jezelf ook verwennen door die nieuwe schoenen te kopen die je al een tijdje op het oog hebt of jezelf een relaxte avond in jouw thuis spa te geven. Blue Monday is hiervoor een erg goed excuus!

Momenten om naar uit te kijken

Heb jij toevallig een toffe vakantie op de planning staan? Of ga je dit weekend ein-de-lijk naar het concert waar je al zo lang op hebt zitten wachten? Wij mensen leven naar zulke momenten toe. De voorpret is bijna net zo belangrijk als het concert of de vakantie zelf. Maak daarom voor jezelf een kalender met alle leuke activiteiten die op de planning staan. Staan er geen leuke activiteiten meer op de planning? Geen probleem! Wat niet is, kan natuurlijk nog komen. Bel je vriendinnen, zus, broer, tante of moeder op én plan samen een dagje weg. Zo creëer je zelf momenten om naar uit te kijken.

Dineren

Lekker dineren

Wie wordt er nou niet gelukkig van eten? Wij denken dat je iedereen gelukkig kunt maken met zijn of haar lievelingsmaaltijd. Dit lijkt mij de perfecte manier om Blue Monday op een positieve manier af te sluiten. Hou je van gezelschap? Nodig dan je vrienden, broer, zus, vriend, tante of oom uit om samen te genieten van een lekker diner. Ben je liever alleen? Neem dan lekker je bord op schoot en geniet van je maaltijd tijdens het kijken van je favoriete serie op tv.

Denk jij dat jouw Blue Monday dit jaar een Happy Monday wordt?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Lifestyle OTTO Tips

Yaika Tak
You might also like