Vliegangst? Deze tips helpen je tijdens jouw volgende vlucht

Hello, here’s your captain speaking. Voor veel mensen klinkt deze zin als muziek in de oren: de vakantie is officieel begonnen! Er zijn echter ook mensen die bij deze zin met zwetende handjes in het vliegtuig zitten. Vliegangst is iets wat vaak voorkomt. Sommige mensen vermijden liever hun droombestemming, omdat ze niet graag vliegen. Dit is erg jammer, want er zijn zoveel mooie plekken op de wereld waar je nou eenmaal niet kunt komen met de auto. Benieuwd wat je zelf kunt doen om het jezelf iets comfortabeler te maken tijdens een vlucht? Lees dan snel verder!

Vliegangst

 

Tip 1: bereid je vlucht goed voor

De beste tip die wij jou kunnen geven is: bereidt je voor!  Zorg dat ruimschoots van te voren al je spullen bij elkaar verzameld hebt. Als je dit niet doet, kan dit extra stress geven, én dat kunnen we juist net niet gebruiken. Zorg dat je alle spullen die je meeneemt nogmaals checkt, zodat je niets kunt vergeten. Zorg daarnaast ook dat je op tijd op het vliegveld bent, niets is fijner dan alles op je eigen tempo te kunnen doorlopen voordat je het vliegtuig instapt.

Tip 2: vertrouw het vliegtuig

De tweede tip die we je graag meegeven is: vertrouw het vliegtuig.  De kans dat er een ongeluk gebeurd met het vliegtuig is namelijk 1 op 11 miljoen. Vliegtuigen zijn inmiddels zo modern en veilig dat het erg betrouwbare vervoersmiddelen zijn. Daardoor is de kans dat er iets zal gebeuren met een vliegtuig nihil. Daarnaast wordt een vliegtuig altijd grondig gecontroleerd vóór de vlucht. Het vliegtuig zal echt niet vertrekken voordat alles checks goed zijn gegaan. Het is zelfs zo dat veel meer auto-ongelukken zijn dan vliegtuigongelukken. Tot slot nog een kleine tip: ga geen documentaires of films kijken over airplane crashes. Je gaat hierdoor alleen maar erge scenario’s in je hoofd bedenken, waardoor je nog meer onnodige stress krijgt. Niet doen, dus!

Tip 3: zoek afleiding tijdens de vlucht

Zorg voor afleiding tijdens je vlucht. Je moet zo met andere dingen bezig zijn, dat je niet meer aan je angst kunt denken. Een goede tip is om een koptelefoon met noise cancelling mee te nemen. Deze functie zorgt ervoor dat geluiden van buitenaf gedempt worden. Zo kun je tijdens de vlucht alvast genieten van de tofste zomerhitjes, zonder ook maar één ander geluid te horen. Een andere tip voor goede afleiding is het gebruik van apps op je smartphone. Natuurlijk moet je tijdens de vlucht je telefoon op vliegtuigstand zetten, maar vooraf zou je bijvoorbeeld wat leuke games kunnen downloaden om te spelen in het vliegtuig. Daarnaast kun je tegenwoordig series en films downloaden op Netflix en Videoland. Dit is ook zeker een aanrader!

Tip 4: maak het je zelf comfortabel in het vliegtuig

Zorg dat je lekker zit in het vliegtuig en dat je je comfortabel voelt. Je kunt bijvoorbeeld een joggingbroek aan trekken met een t-shirt en een vest. Op deze manier ben je voorbereid op koude en warme temperaturen in het vliegtuig. Zorg ook dat er familieleden of vriendinnen bij zijn waarmee je kunt praten over je angst. Wellicht kunnen zij jou geruststellen.

Tip 5: denk aan waarom je je vliegangst wilt overwinnen

De beste motivatie is de droombestemming waar je naartoe aan het vliegen bent. Je wilt natuurlijk op dat warme strand liggen met je lievelingsdrankje in de hand. Of al die mooie highlights gaan bezichtigen tijdens de citytrip die jij gaat maken.  Zet eventueel wat leuke foto’s van je droombestemming op je telefoon die je kunt bekijken tijdens de vlucht om jezelf eraan te herinneren waarom je je vliegangst wilt overwinnen. You can do this! 

Hoe ga jij naar jouw volgende vakantiebestemming?

Liefs Sanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Koffers Lifestyle OTTO Reizen Tips Vakantie

Sanne Snepvangers
You might also like