Alle wonen artikelen / General / Wonen / 11 november 2016

Voordelen van een hoekbank

Is jouw oude bankstel versleten of moet ben je van plan er een aan te schaffen voor je nieuwe huis? Dan ken jij de struggles van het kopen van een nieuwe bank vast en zeker! Voor het kiezen van een bankstel is het verstandig de voor- en nadelen van een bepaald type op een rijtje te zetten. Dit zorgt voor meer overzicht. Een bank die we de laatste jaren steeds vaker terug zien komen is de hoekbank. Hij is groot, comfortabel en over het algemeen modern. Benieuwd naar wat voor soort voordelen deze bank nog meer biedt? Lees dan gauw verder!

hoekbank

Voordeel 1: genoeg zitplaatsen

Kies voor een hoekbank als je een kleine ruimte moet inrichten omdat je hiermee op een efficiënte manier genoeg zitplaatsen creëert. Dit scheelt ook in de aanschaf van extra meubels zoals een fauteuil. Daarnaast zijn het echte bankstellen voor huishoudens met meerdere personen. Het is de favoriete bank voor gezinnen die graag gezamenlijk in de woonkamer vertoeven. Voor een- of tweepersoonshuishouden biedt een hoekbank extra eenvoudig zitplaatsen aan gasten. Misschien houd je van een grote zitplaats, ook dan is de hoekbank de ideale uitkomst voor jouw woonkamer.

Voordeel 2: creëer meerdere ruimtes

Met een hoekbank kun je meerdere ruimtes in je huis creëren. De bank kan namelijk fungeren als een soort scheidingswand in bepaalde ruimtes. Handig wanneer je een grote open ruimte moet inrichten. Je kunt er ook voor kiezen de bank in het midden van een grote ruimte te plaatsen. De aandacht wordt dan voornamelijk naar de hoekbank getrokken. Een hoekbank zal er dan alsnog voor zorgen dat je een knusse zithoek in de ruimte realiseert.

Voordeel 3: heerlijk loungen

Met een hoekbank in jouw woonkamer kun je heerlijk relaxen! De hoek van de bank zorgt ervoor dat je lekker languit kunt chillen na een lange dag. Je kan er zelfs ‘per ongeluk’ op in slaap vallen. Naast het feit dat je super gemakkelijk kunt loungen op dit type bankstel, zorgt de diepte van de zitplaatsen er toch voor dat je nog steeds in een rechte houding op de bank kunt zitten.

Voordeel 4: ruimte optimaal benutten

Zoals ik eerder al noemde, kan je voor een kleine ruimte het beste een hoekbank kiezen. Je creëert meer zitplaatsen, maar het zorgt er ook voor dat je de ruimte zo optimaal mogelijk benut. Er gaan geen hoeken verloren en je benut de ruimte langs de wanden volledig. Het ruimtelijk effect wordt vergroot door middel van een hoekbank. Het interieur oogt daarentegen rustiger omdat je geen gebruik maakt van allerlei losse meubelstukken.

Buiten al deze voordelen zitten er soms wat haken en ogen aan het kopen van een bepaald meubelstuk. Een hoekbank raad ik af als je graag de indeling van je woonkamer regelmatig verandert. Het is niet eenvoudig een hoekbank ‘snel’ te verplaatsen. Dan zou je dus beter kunnen kiezen voor een twee- of driezitsbank. Daarnaast moet je wel de ruimte hebben voor een hoekbank. Als de bank in verhouding tot de ruimte echt te groot is, dan kan je beter voor een kleinere bank kiezen. De ruimte is dan optisch gezien groter. Vergeet vooral niet de ruimte op te meten voordat je een bank kiest.

Geef je hoekbank wat extra’s

Zorg voor extra aankleding van je bankstel. Dan zal het uiteindelijk ook beter tot zijn recht komen in de uitgekozen ruimte. Kleed de bank aan met wat leuke kussen en zorg voor een warm dekentje. Zorg dat de kleuren en materialen overeenkomen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe hoekbank of benieuwd naar inspiratietips? De leukste woonbeelden heb ik voor je op een rijtje gezet.

1. Hoekbank, met slaapfunctie €749.99                         2. Hoekbank, naar keuze als slaapbank met bedkist, €769.99

   

3. Hoekbank, incl. Hocker €649.99              4. Hoekbank, naar keuze met slaapfunctie en verstelbare armleuning €699.99

Weet jij inmiddels wat voor soort bank je graag wil hebben? Bekijk hier alle hoekbanken uit onze webshop. 

liefs julliette

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Banken Inspiratie OTTO Wonen

Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.
You might also like