Alle wonen artikelen / General / Wonen / 1 maart 2018

Wandinspiratie: de mooiste muren voor in huis

De muren. Je kan je kamer nog zo leuk inrichten, maar zolang de muren leeg blijven, blijft de kamer onafgemaakt voelen. Je kunt niet alleen je muur verven, maar ook behangen, betegelen en meer. Lees mee en ontdek hoe je jouw muren kan opleuken om zo je perfecte thuis te creëren.

wandinspiratie bakstenen muur

Muur au naturel

Je kan je muren in alle kleuren verven, behangen of betegelen, maar het mooiste is misschien nog wel om de muur in zijn natuurlijke staat te laten. Vooral als je één bakstenen muur hebt in de kamer springt deze muur er erg uit. Het geeft je kamer kleur en brengt een rustieke sfeer in huis. Zo’n natuurlijke muur kun je ook maken door deze te bekleden met hout. Dit kan in de vorm van verticale latten, kleine stukjes hout door elkaar om structuur te creëren of juist houten panelen om je huis iets chiquer te laten ogen. Tip: planten passen heel goed bij deze natuurlijke stijl. Zet een grote plant neer of hang een plant tegen de muur aan om het helemaal af te maken.

wandinspiratie behang muur

Kleur

Geef je kamer kleur door de muren te verven of behangen. Heb je gekozen voor een druk behang? Behang dan één muur of een deel ervan in plaats van de hele kamer. Dit helpt je rust houden zonder voor een saai behang te hoeven kiezen. Wil je liever de hele kamer in een felle kleur hebben? Houd je meubilair dan wat neutraler. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en neutrale kleuren als zwart, wit, grijs en beige. Zo houdt je de kamer in evenwicht met kleurrijke muren.

Verven lijkt misschien zo standaard, maar ook dit kun je op een creatieve manier aanpakken. Verf bijvoorbeeld de onderste helft van de muur een andere kleur dan de bovenste helft. Tip: plak met schilderstape een rechte lijn op de muur en ga over de tape heen met de originele verf die op de muur zit. Zo zorg je ervoor dat de nieuwe verf niet onder de tape komt te zitten en krijg je een kaarsrechte scheidingslijn tussen de twee kleuren verf. Je kunt ook speciale soorten verf gebruiken om de muren wat aparter te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan krijtbord verf of Marrakech verf. Met krijtbord verf kun je jouw muren elke dag er weer anders uit laten zien door erop te tekenen. Met Marrakech verf geef je de muren een betonlook.

Ben je niet bang om een groter project aan te gaan? Betegel dan een muur met kleurrijke tegels. Zo geef je de kamer niet alleen kleur, maar speel je ook met structuren. Door verschillende structuren en materialen met elkaar te combineren creëer je een warmere sfeer in huis. Betegel dus de muren, zet er een fluwelen bank tegenaan en leg daar weer een gebreid deken op. Wees niet bang om met verschillende structuren te spelen.

muur inspiratie kast

Muurdecoratie

Ook wanddecoratie kan je helpen bij het decoreren van je muren. Hang een schilderij aan je muur, of hang juist de hele wand vol met kunst. Creëer met je favoriete foto’s, artprints en schilderijen een grote galerijmuur. Een galerijmuur kun je niet alleen met kunst maken, maar ook met spiegels. Hang meerdere spiegels in verschillende vormen en maten op en maak van je huis een spiegelpaleis. In plaats van de hele muur vol hangen kun je ook juist een statement piece ophangen. Denk hierbij aan een groot wandkleed of een neonlicht. Wees creatief!

Heb je veel woonaccessoires in huis, maar kun je deze niet ophangen? Geen probleem! Hang dan wandplanken tegen de muur of zet er een grote open kast tegenaan. Deze kun je helemaal vullen met al je favoriete spullen. Tip: om de planken of kast meer te integreren met je muur kun je hem dezelfde kleur verven als de muur, zo vormt het een mooi geheel!

Probeer vooral nieuwe dingen en blijf spelen met je creativiteit. Als het een keer mislukt kun je er altijd een nieuwe laag verf of behang overheen doen!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Interieur OTTO Tips Wonen

Noor Caris
You might also like