Wat je allemaal kunt doen met een smartwatch

Hoe handig is het om allerlei apps op je horloge te kunnen gebruiken zonder daarbij je smartphone uit je broekzak of handtas te hoeven halen? Een smartwatch heeft allerlei functies en is eenvoudig om je pols te dragen. Dit horloge is nog niet zo lang uit en is toch al erg populair. De mogelijkheden met een smartwatch zijn eindeloos. Wil jij graag weten wat je allemaal kunt doen met een smartwatch? Lees dan snel verder!

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een slim horloge. Een smartwatch is ervoor bedoeld om alles wat je ook op je telefoon kan doen, makkelijker te maken door het op je pols beschikbaar te stellen. Het staat daarom ook in contact met je smartphone. Als je een iPhone hebt kun je een Apple Watch kopen. Als je een Android smartphone hebt past hier weer een andere smartwatch bij. Dit is afhankelijk van de Android versie op je smartphone. Zoek een smartwatch die op dezelfde Android versie draait. Het horloge staat voortdurend in verbinding met je smartphone via bluetooth. Hierdoor zie je realtime informatie van je telefoon op het scherm van je horloge.
Smartwatch


Het verschil tussen een smartwatch, activity tracker en sporthorloge

Naast de smartwatch heb je nog twee andere soorten slimme horloges. De activity tracker en het sporthorloge. Wil je graag alle verschillen zien? Lees dan eens onze blog over deze verschillende slimme horloges. In dit artikel laten we kort wat grote verschillen zien. Een sporthorloge is zoals de naam zegt voornamelijk bedoeld om te gebruiken tijdens het sporten. Hiermee kun je doelen stellen voor tijdens het sporten. Met een activity tracker kun je je gehele levensstijl bijhouden. Een smartwatch is bedoeld voor alledaags gebruik en niet beperkt tot een bepaald aantal functies.
Smartwatch


Welke verschillende functies heeft een smartwatch en wat zijn de voor- en nadelen?

De Smartwatch heeft allerlei functies die super handig zijn maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Het grootste nadeel is het opladen van het horloge. Je zult een smartwatch om de aantal dagen moet opladen en als je dit vergeet kun je niets met het apparaatje. Gelukkig zijn er meer voordelen dan nadelen. Dit horloge heeft een ingebouwde GPS, zodat je je hardlooproute bij kunt houden en het beschikt over een hartslagmeter. Met een smartwatch kun je ook makkelijk je muziek bedienen zonder je telefoon uit je broekzak te halen. Op berichten reageren kan tegenwoordig ook via je horloge.
Functies horloge


Een superhandige functie die nog niet zo lang bestaat op dit slimme horloge, is het betaalsysteem. Het horloge werkt net als een pinpas en zo hoef je je portemonnee niet overal mee te nemen waar je naartoe gaat. Sommige smartwatches beschikken over een camera waar je foto’s mee kunt maken. Je kunt je slaapritme ermee bijhouden en daarnaast zit er zelfs een navigatieapp op geïnstalleerd. Alle ander apps die je op je telefoon kunt downloaden, zijn ook te gebruiken op dit slimme horloge.

Welk model past bij jou?

Smartwatches zijn er net als gewone horloges in allerlei varianten. Je hebt keuze uit modellen die iets meer op de uitstraling zijn gericht, en andere merken zijn meer gericht op gemak of functionaliteit. Wil jij graag een smartwatch zonder limieten? Een horloge die je zonder smartphone kan gebruiken? Dan past een model van Samsung of Garmin bij jou. Deze modellen zijn voor de echte gagdet-freaks. Je hebt ook veel verschillen tussen de uitstraling van de modellen. Als je een modern en strak design wilt, is een Apple watch de beste keuze. Een model van Garmin of Fitbit is vooral fijn tijdens het sporten. Bij een zakelijke look past een model van Samsung, Festina of Withings.
Smartwatch


Je weet nu wat je precies met een smartwatch kunt doen en wat de verschillende functies voor voordelen bieden. Haal jij er ook een?

Handtekening liefs Quinten

Deel deze blog met je vrienden:


Quinten Thijssen