Wat neem je mee op wintersport?

Tijd voor vakantie! Maar wat neem je mee wanneer je op wintersport gaat? Bij je het inpakken van je koffer neem je altijd of veel te veel mee, of je vergeet de helft. Vooral als je nog een last minute wintersport vakantie inplant is de kans groot dat je op het einde nog veel moet regelen en hierdoor vergeet je vaak sommige wintersport artikelen. In dat geval kan een wintersport checklist heel handig kan zijn. Zo weet jij zeker dat je niks vergeet wanneer je op wintersport gaat. Daarom heb ik een wintersport checklist opgesteld en in dit blog lees je alle tips voor als jij op (last minute) wintersportvakantie gaat!

wintersport

Wintersportkleding

Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk dat je de goede skikleding meeneemt. Dit houdt in dat je voorzien bent van een lekker warme ski jas, skibroek en skisokken. Onder je jas kun je een fleece vest dragen of thermokleding, zodat je het zeker niet koud krijgt op de piste. Skihandschoenen zijn zeker aanbevolen! Niemand wil natuurlijk dat zijn vingers afsterven op het puntje van de bergtop. Wanneer je het nog steeds koud hebt, bijvoorbeeld door de wind, kun je nog een sjaal dragen of een nekwarmer. Deze kun je over je mond trekken, zodat de wind niet langs je gezicht afschuurt. Lees in dit blog meer over wat je kunt dragen naar de skipiste.

Wintersportuitrusting

Je draagt bij wintersporten altijd een helm, aangezien je wel eens lelijk kunt vallen. Onder de helm kun je een muts dragen zodat de helm niet zo koud aanvoelt en dit zit sowieso iets comfortabeler. Je draagt eigenlijk ook altijd een skibril. Als het sneeuwt of hard waait kan je zicht namelijk belemmert worden. Een skibril heb je dan toch wel echt nodig. Verder heb je natuurlijk een snowboard of ski’s nodig. Mocht je deze thuis hebben kun je ze meenemen maar je kunt er ook voor kiezen om deze op locatie te huren. Het is misschien dan wel vries koud in de bergen, maar als de zon schijnt kan de temperatuur toch aardig wat oplopen. Het is daarom fijn als je bijvoorbeeld je sjaal dan kunt opbergen in bijvoorbeeld een kleine rugzak of heuptasje. Dit is sowieso wel handig voor je telefoon, geld, skipas e.d. in op te bergen. Je kunt ook altijd pols- en of kniebeschermers meebrengen als je deze toevallig thuis nog hebt. Mocht je eens lelijk vallen, dan ben je in ieder geval goed beschermt.wintersport uitrusting

Wintersport accessoires

Als extraatje kun je natuurlijk een camera of Go Pro meenemen om al je avonturen in de sneeuw vast te leggen. Het is natuurlijk super leuk om al je herinneringen vast te leggen en even later weer terug te bekijken. Zoals ik al zei, de zon kan ook zeker schijnen in de bergen! En dan verkleur je heel snel aangezien je omringt bent door witte sneeuw, en wit absorbeert zonlicht. Hierdoor verkleur je dus sneller! Smeer je dus altijd goed in met zonnebrand en gebruik bij verbranding aftersun! Is er een binnenzwembad, sauna e.d.? Neem dan je bikini of zwembroek mee. Vergeet in dit geval ook niet badhanddoek.

Après ski benodigheden

Bij een Après ski buiten in het zonnetje kun je je zonnebril natuurlijk niet missen. Wanneer je in de kroeg gaat après-skiën vergeet dan vooral je niet stapschoenen mee te nemen en natuurlijk andere kleding. Vergeet vooral niet veel plezier te maken en te genieten van de glühwein!

wintersport checklist

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Lifestyle Tips Vakantie Winter

Evie van den Berg
You might also like