Welke halslijn past bij mij?

Als we aan het (online) shoppen zijn voor een nieuwe jurk of top letten we voornamelijk op welke kleur het kledingstuk heeft, of het een patroon heeft en het materiaal waarvan het is gemaakt. Een ander belangrijk detail mogen we echter niet vergeten: de halslijn! Het soort halslijn kan heel veel doen voor je figuur. Wil je weten welke halslijn het beste bij jou past? Je moet hierbij letten op je figuurtype, de lengte van je nek en de vorm van je gezicht. De vuistregel hierbij is: laat de halslijn afwijken van je gezichtsvorm en kaaklijn. Hier lees je alles over de verschillende halslijnen en wat ze kunnen doen voor jouw figuur!

halslijn

halslijn

V-hals

De V-hals is een van de meest voorkomende halslijnen en past bij vrijwel elk figuurtype. De verticale lijnen van de V-hals zorgen ervoor dat je langer en slanker lijkt. Als je een wat kortere of dikkere nek hebt, is deze halslijn daarom erg geschikt. Bovendien laat het je gezicht slanker lijken, wat fijn is als je een wat ronder gezicht heb. Vrouwen met smalle schouders kunnen een top of jurk met een diepe V-hals beter in de winkel laten hangen, omdat het je bovenlichaam nog smaller en rechter doet lijken. Vrouwen met relatief brede schouders, een voller torso of een korte nek hebben veel baat bij deze hals. Heb jij een appelfiguur? Dan kun je een buikje en je borsten minder laten opvallen, omdat halslijn een verticaliteit creëert.

Ronde hals

Ook de ronde halslijn wordt veel gedragen en is geschikt voor veel lichaamsfiguren. Dit type halslijn geeft een jurk of top een klassieke en sportieve uitstraling. Vrouwen met een kleine en middelgrote boezem kunnen met een ronde hals hun borsten optisch groter laten lijken. Voor vrouwen met grotere borsten geldt hetzelfde, maar die vinden dat misschien minder fijn. Heb je een lang en/of smal gezicht? Dan zorg de openheid van de ronde halslijn ervoor dat je gezicht minder lang lijkt.

Vierkante hals

De vierkant uitgesneden halslijn is voor veel vrouwen flatterend. Vrouwen met een vierkante kaaklijn kunnen dit type hals beter links laten liggen. De hals accentueert de vierkante vorm van je gezicht (denk aan de vuistregel!) wat je een beetje hoekig kan maken. Vrouwen met een ronde gezichtsvorm kunnen dit type goed hebben, want de vierkante vorm creëert evenwicht. Deze halslijn laat een deel van je sleutelbeen bloot, wat super vrouwelijk is. Ook vrouwen met een grote cupmaat kunnen hier voor kiezen, omdat je boezem op een stijlvolle manier wordt laten zien zonder dat je te veel decolleté ziet. Heb jij een peerfiguur? Dan is zal dit model jou goed staan. Doordat je schouders optisch breder lijken, breng je je onder- en bovenlichaam weer in balans.

 Strapless

Blote schouders zijn super vrouwelijk en sexy! Deze halslijn is ideaal voor het showen van jouw mooie schouders, bijvoorbeeld op een chique cocktailfeestje. Omdat er veel van je schouders en nek wordt laten zien, zijn strapless tops het meest flatterend bij vrouwen met normale of brede schouders en een smalle buste. Als je een grote boezem hebt, kun je deze halslijn ook dragen, maar zorg er dan wel voor dat je op een comfortabele manier de dag doorkomt. Het is niet prettig als je het idee hebt dat je telkens je shirt op moet hijsen. Een bh met transparante of plastic bandjes doet afbreuk aan de look. Je kunt daarom beter voor een strapless bh, bandeau bh of plak bh kiezen.

halslijn

Halter

Een halter halslijn kun je herkennen aan het feit dat deze achterin je nek sluit of vanaf je oksels schuin naar je nek loopt. Een haltertop of jurk met halter-model trekt de aandacht naar het midden van je lichaam. Halters zijn daarom perfect voor vrouwen met brede schouders. De lijnen van de halslijn doorbreken het horizontale karakter van je schouders waardoor ze smaller lijken. Deze stijl is geschikt voor vrijwel ieder figuurtype. De hals is zeer geschikt voor vrouwen met kleinere borsten, want het legt de focus op je boezem. Vanwege de diagonale lijnen vanaf je nek naar je oksels lijken je borsten optisch groter.

Boothals

De boothals is een zeer klassieke en stijlvolle halslijn. De horizontale lijn laat je schouders optisch breder lijken en is daarom perfect om bredere heupen in balans te brengen. Vrouwen met een peerfiguur of klein buikje hebben hier ook baat bij. Verder is de hals ideaal voor vrouwen met smalle schouders en staat daarnaast ook heel flatterend bij vrouwen met een lang gezicht of lange nek. Het horizontale karakter van de halslijn doorbreekt namelijk de verticale lijnen van je gezicht en nek. Heb jij kleine borsten en wil je wat meer volume creëren? Dan is dit model jurk of top perfect voor jou. Het geeft namelijk de illusie van grotere borsten.

Col

Kenmerkend aan de col is dat deze zorgt voor meer volume rond de nek. De col staat erg flatterend bij vrouwen met een lange hals en rechte schouders, omdat het accent op de schouders ligt. Het maakt je hals en gezicht optisch wel wat breder, dus vrouwen met een lang en smal gezicht hebben hier meer baat bij dan vrouwen met een rond of breed gezicht. Heb je een grote buste? Dan kun je de col beter vermijden, omdat deze je boezem optisch vergroot. Dames met kleine borsten profiteren hier juist van.

Hopelijk heb je wat nieuwe inzichten opgedaan met betrekking tot bepalen van welke halslijn goed bij jouw figuur past. Dit zijn echter enkel richtlijnen en tips waar je op zou kunnen letten bij het kopen van een nieuwe top, shirt of jurk. Je moet natuurlijk dragen waar jij je comfortabel en mooi in voelt!

liefs_robin

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Mode OTTO Outfits Tips

Robin
Robin Vlasblom
Robin (21) is stagiaire bij OTTO's team Social. Ze hoopt hier, als voorbereiding op haar master Marketing Management, alles te leren over online marketing. Het liefst zou ze de hele wereld rondreizen, maar met een goed boek of spannende serie, lekker eten of een avondje stappen met vriendinnen is ze al dolgelukkig.
You might also like