Alle mode artikelen / General / Mode / 19 april 2018

Welke jeans past bij mijn figuur?

Jeans are always a good idea! Een spijkerbroek kan altijd en past bij ongeveer alle kleuren kleding. Ideaal zo’n broek, maar tegenwoordig zijn er wel heel veel verschillende soorten jeans. Van de capri jeans tot de flared jeans, soms zien we door de bomen het bos niet meer. Waar we het waarschijnlijk allemaal over eens zijn is dat kleding goed moet zitten en dus ook een jeans goed moet zitten. Daarnaast zouden we er geen problemen mee hebben als deze broek ervoor zorgt dat onze benen wat langer en slanker lijken en onze billen er ook nog eens mooi in zitten (verder zijn we niet veeleisend hoor..).

Dit lijstje met eisen waar onze jeans aan moeten voldoen is niet de minste en daarom kan het nog wel een uitdaging zijn om jouw perfecte broek te vinden. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten jeans en deze vele verschillende opties zijn er niet zonder reden. Nee, zeker niet… We kunnen de soort spijkerbroek die we dragen namelijk aanpassen aan ons figuur. Iedereen heeft een ander figuur en bij elk figuur past een bepaalde soort het beste.

jeans

Nu denk je misschien dat is allemaal leuk en aardig maar welke combinaties van figuur en spijkerbroek werken dan precies het beste?! Nou, lees dan snel verder!

Een volle bips

Ja, op dit goed gevulde achterwerk mogen we best een beetje trots zijn en deze mogen we dan ook gerust een podiumpje geven in een strakkere jeans. Ook een flared model is een goede keuze in dit geval. Deze soorten laten je vormen mooi uitkomen! Wat willen we nu nog meer?!

Een klein buikje

Wij vrouwen houden zo nu en dan (lees: altijd) wel van wat lekkers. Een reep chocolade, pizza, sushi en ga zo maar door. Er zijn genoeg lekkere hapjes die we niet altijd kunnen laten staan met als gevolg dat er genoeg vrouwen met een buikje zijn. Gelukkig kunnen we dit buikje gemakkelijk verbergen met een high waisted jeans. Deze zijn er in alle soorten en maten. Van mooie wijduitlopende vormen tot strakkere vormen. Voor ieder wat wils dus!

ONLY high waist jeans Vero Moda high waist jeans
ONLY high waist jeans 29,99 Vero Moda high-waistjeans 34,99 ONLY high-waist jeans 39,99

Long legs

Heb je van jezelf al lange benen dan hoef je er niet op te letten dat je jeans hier optisch voor zorgt. Eigenlijk kun je met jouw lange stelten elke soort spijkerbroek hebben. Een simpele skinny fit staat heel mooi maar ook de cropped versie is gemaakt voor jouw lange benen. Een high waisted exemplaar is niet per se nodig aangezien je al lange benen hebt. Maar sluit deze ook zeker niet uit! Laat je benen nog wat langer lijken dan ze al zijn op deze manier.

jeans skinny

Hips don’t lie

Heb je wat bredere heupen? Dan is er ook een perfecte spijkerbroek voor jou! Je moet in dit geval niet kiezen voor een hele strakke jeans. Hiermee wordt niet bedoeld dat je geen skinny model aan moet doen! Dit kan zeker, let er in dit geval even op dat je skinny jeans mooi aansluit en niet teveel ongewenste details laat zien.

Klein maar fijn

Ben je wat kleiner? Ga in dit geval voor een mooie boyfriend fit jeans of mom jeans. Deze zit niet zo strak om je benen waardoor je benen wat meer aanwezig zijn en niet in het niet vallen doordat je wat kleiner bent. Ook een flared model is een goede optie in dit geval. Deze jeans laat je optisch langer lijken en dat is nu precies wat je wil bereiken als je wat kleiner bent : ).

Genoeg opties voor iedereen dus! Welk model is jouw favoriet?

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode Tips

Liselotte Stienen
You might also like