Welke laptop past bij jou? Lees het hier!

Eens in de zoveel tijd is je laptop aan vervanging toe. Aangezien het een prijzig product is, is het van belang dat je een weloverwogen keus maakt. Maar welke laptop heb jij nodig en welke specificaties zijn overbodig voor jou? Hij moet ook nog eens in je budget vallen. Lees hier welke laptop jij het best kan kiezen!

Chromebook

google chrome laptop

Wanneer je een laptop alleen gebruikt om te surfen op het web en om tekst in te verwerken dan is een Chromebook eventueel geschikt voor jou. Een nadeel kan zijn dat je op deze laptop geen Word en Excel kan downloaden. Hij loopt namelijk volledig op het besturingssysteem van Chrome OS van Google. Oftewel je kan wel een document maken maar dan via Google Docs of Google Spreadsheets. Je zult dus misschien eventjes moeten wennen aan het besturingssysteem. Het voordeel van dit systeem is dan weer dat je bestanden altijd opgeslagen blijven in de cloud in plaats van op een harde schijf. Dus mocht je laptop crashen dan kun je gewoon op een andere laptop inloggen en verder werken aan je bestanden. Wanneer je games wilt spelen of grafische taken moet verrichten, dan is een Chromebook niet zo geschikt voor jou en kun je beter een andere laptop kopen.

Microsoft Surface

Wanneer je overal in je documenten wilt werken en je je laptop overal mee naar toe wilt nemen, kun je overwegen om een Microsoft Surface te kopen. Dit is een mix van een tablet en een laptop. Met de Microsoft Surface kun je typen op een toetsenbord wanneer je de bijbehorende cover aanschaft, maar je kan ook werken via het touchscreen dat het scherm biedt. Een nadeel is dat deze laptop maar 1 USB-aansluiting heeft en een kaartlezer ontbreekt. Bovendien kun je alleen apps downloaden uit de store van Microsoft, die niet zo veel apps heeft. Bij een Chromebook is daarentegen de store beter gevuld! Microsoft reageert op deze gebreken met het feit dat hierdoor ook minder snel virussen de Surface kunnen bereiken. De Surface gaat ongeveer 14 uur mee wanneer je alleen Office gebruikt. Wanneer je andere zware programma’s gebruikt loopt de accutijd terug tot 3.5 uur. Wanneer je dus wederom zware games wilt spelen, dan kun je beter voor een andere laptop kiezen.

surface laptop

MacBook

De MacBook is ontworpen door Apple. Apple staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Heb je al een product van Apple? Deze producten werken namelijk goed met elkaar samen. Het besturingssysteem van een MacBook heet macOS. Dit systeem is enorm goed beveiligd. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je last gaat krijgen van virussen.

apple laptop

Iedereen weet dat een MacBook duur is. Maar over het algemeen gaat een goede MacBook minimaal drie jaar mee. Je betaalt dus één keer veel, maar dan heb je ook wat. Hij gaat namelijk het langste mee van alle laptops. De gemiddelde accuduur is 11 uur. Wanneer je dus op veel verschillende plekken moet werken en daardoor veel onderweg bent, is het belangrijk dat jouw laptop een volle accu heeft.

Maar je moet het er natuurlijk wel voor over hebben. Neem jij genoegen met iets minder, dan zou ik geen MacBook adviseren.

Acer

Een Acer laptop is een stuk goedkoper dan een MacBook, dit komt omdat deze laptop een ander besturingssysteem heeft, namelijk Windows. Windows is echter niet bestand tegen virussen en je hebt daarom een virusscan nodig. Wanneer jij games wilt gaan spelen kun je beter voor een Windows kiezen, aangezien deze een groter aanbod heeft in de markt. Wanneer jij grafische ontwerpen wilt maken kun je beter kiezen voor een MacBook. Overigens Acer heeft ook MacBooks in zijn assortiment.

acer laptop

Kies dus goed welke laptop bij jou past, aangezien het een dure aankoop is!

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Elektronica Lifestyle OTTO Tips

Evie van den Berg
You might also like