Alle mode artikelen / Mode / 31 december 2021

Welke nachtkleding is het beste voor jouw slaapgewoonten?

nachtkleding dames

Iedereen heeft andere slaapgewoonten en problemen tijdens het slapen. De een heeft het ijskoud, de ander heeft het snikheet. De een wordt van alles wakker en de ander slaapt door alles heen. Iedereen is anders en dat kunnen we vaak ook terugzien in slaapgewoonten. In dit blogartikel vertellen we je alles over de beste nachtkleding voor verschillende slapers. We vertellen je alles over de verschillende soorten slapers en wat deze type slapers het beste in bed kunnen dragen! Zo bespreken we dus de beste nachtkleding voor de koukleum, de warme slaper, de lichte slaper, de diepe slaper en de reguliere slaper. Dus ben je benieuwd naar wat voor slaper jij bent en welke nachtkleding het beste is voor jouw slaapgewoonten? Lees dan snel verder!

De koukleum

Allereerst de koukleum: degene die bibberend het bed ingaat en er weer bibberend uitkomt. Deze slaper zal het raam ’s nachts niet open zetten en heeft het altijd koud. Daarom trekt deze type slaper het liefste 3 dekens over zich heen en kleedt ze zich graag warm aan om naar bed te gaan. Heb jij het ‘s nachts altijd koud? Dan ben jij waarschijnlijk een koukleum slaper!

Wat voor nachtkleding is het beste voor de koukleum?

De koukleum kan ’s nachts het beste kiezen voor een warme, lange pyjama of zelfs een onesie. In ieder geval iets met een lange broek en lange mouwen, voor extra warmte. Het scheelt een hoop als je goed ingepakt het bed instapt en het scheelt ook ontzettend wanneer je weer op moet staan. Het leuke aan pyjama’s is dat je ze ook op een luie zondag aan kunt houden nadat je bent opgestaan. Wil je nog ideeën opdoen over hoe je een luie zondag door kunt komen? Lees dan ons eerder geschreven artikel over hoe je je lazy sunday door kunt komen!

HIS pyjama
Buffalo pyjama
Vivance dreams pyjama


De warme slaper

Dan hebben we de warme slaper. Degene die het veel te heet heeft en de dekens na 5 minuten weer van zich afgooit en zijn kussen omdraait. Dit type slaper heeft het altijd warm en vindt de deken vaak een overbodige luxe. Heb jij het ‘s nachts altijd warm en slaap je vaak zonder dekens? Dan ben jij waarschijnlijk een warme slaper!

Wat voor nachtkleding is het beste voor de warme slaper?

Voor de warme slaper is er genoeg keuze als het aankomt op nachtmode: shortamas, negligés, nachthemden of zelfs alleen ondergoed. Voor een warme slaper zijn lange broeken en lange mouwen al gauw een no go. Ze hebben het vaak al snel te warm, dus kunnen daarom het beste kiezen voor nachtmode met korte broeken en korte mouwen. Shortamas, negligés of nachthemden zijn hier ideaal voor. Er zijn ook genoeg warme slapers die het fijner vinden om in lingerie te slapen. Oftewel, niet te veel en juist luchtige kleding is perfect voor warme slapers.

s Oliver nachtkleding shortama
s Oliver nachtkleding shortama
LASCANA negligé


De lichte slaper

De lichte slaper wordt van alles wakker. Een zacht geluidje kan deze slaper al verstoren. Maar, deze slaper kan ook wakker worden wanneer deze oncomfortabel ligt of zich ergens aan stoort. Word jij snel van de kleinste dingen wakker? Dan is de kans groot dat jij een lichte slaper bent.

Wat voor nachtkleding is het beste voor de lichte slaper?

Voor een lichte slaper is het voornamelijk fijn om nachtkleding te dragen die comfortabel is en niet in de weg gaat zitten. Het is natuurlijk erg vervelend als je al een lichte slaper bent om dan wakker te worden van een knoop die in je buik steekt. De ideale nachtkleding voor lichte slapers zijn met name nachthemden en negligés zonder knopen of dergelijk. Zo heb je genoeg zachte, comfortabele stoffen die niet gaan knellen of in de weg gaan zitten.

LASCANA nachtkleding negligé
s Oliver nachthemd
Vivance dreams nachtkleding negligé


De diepe slaper

De diepe slaper daarentegen wordt juist van niets wakker. Gepraat, de televisie of andere geluiden maken deze slaper niet wakker. Deze slapers kunnen soms zelfs door hun eigen wekkers heen slapen! Word jij ’s nachts niet wakker van geluiden of andere dingen? Dan is de kans groot dat jij een diepe slaper bent.

Wat voor nachtkleding is het beste voor de diepe slaper?

Een diepe slaper kan eigenlijk voor alle soorten nachtkleding gaan, aangezien dit type slaper er toch niet wakker van zal worden. Oftewel, nachtkleding die lekker zit en er goed uitziet is uitermate geschikt voor de diepe slaper.

LASCANA negligé
HIS nachthemd
LASCANA pyjama bloemmotief


De reguliere slaper

De reguliere slaper is de ideale combinatie van alle slapers: oftewel, een reguliere slaper heeft het heerlijk. Ze hebben het niet te koud, maar ook niet te warm. Ze worden niet van elk klein geluid wakker, maar slapen ook niet door alles heen. Dus, heb jij ’s nachts niet echt ergens last van en slaap je goed? Dan is de kans groot dat jij een reguliere slaper bent, heerlijk!

Wat voor nachtkleding is het beste voor de reguliere slaper?

Voor de reguliere slaper geldt in principe hetzelfde als de diepe slaper: nachtkleding moet comfortabel zijn en er goed uitzien. Echter zal deze slaper toch goed slapen, dus kan deze slaper alle kanten op als het aankomt op nachtmode. Negligés, pyjama’s, shortama’s of nachthemden: alles kan!

s Oliver nachtkleding
HIS shortama
s Oliver nachthemd


Wat voor slaper ben jij? En voor welke nachtkleding ga jij?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Dames Nachtkleding OTTO Slapen

Elisa van Doorn
You might also like