Zomer in je bol: Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Ik moet zeggen, het begint steeds meer te kriebelen bij mij. Bij jullie ook? De eerste zonnestraal zag ik een tijdje geleden, maar kan het nu eindelijk een keertje zomer worden? Hoe leuk ik de knusse winter-avondjes op de bank ook vind, na een tijdje ben ik er ook wel klaar mee. Laat die zon maar komen dus!

Helaas kunnen we de tijd niet versnellen en moeten we misschien nog wel eventjes wachten op die lekker warme zon. Goed moment dus om de voorbereidingen te treffen voor de zomerzon en eens goed te kijken naar ons favoriete zomeritem: de zonnebril!

zonnebril hoofd

Laten we eerlijk zijn, de persoon die de zonnebril heeft uitgevonden verdient wat mij betreft enorm veel credits. Wat een uitvinding is dit item! Stijlvol, handig, compact. Daarnaast zorgt het ook nog voor bescherming van je ogen. Toch kan het soms nog best een uitdaging zijn om de goede bril te vinden. Niet ieder montuur staat namelijk mooi bij ieder gezicht, voeg daar de nieuwste modetrends aan toe en al snel ontstaan daar toch wat dilemma’s. In dit blog maak ik het jou daarom een beetje makkelijker en geef ik antwoord op de vraag: Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Waar begin je?

Om erachter te komen welke zonnebril het beste bij jou past moet je eerst even voor de spiegel gaan staan. Stel jezelf de vraag “Welke vorm heeft mijn hoofd?“. Soms kan je haar een vertekend beeld geven van de vorm van je hoofd. Makkelijk is dus om je haar even naar achter te vegen zodat je volledige gezicht zichtbaar is. Om het allemaal wat makkelijker te maken heb ik hieronder een aantal schetsen gemaakt om je gezicht mee te vergelijken. Kies hier dus de vorm die het meeste aansluit bij jouw gezicht.

zonnebril vorm

Type 1 | Ovaal gezicht

Herken jij je het meest in het ovale gezicht dan ben jij very lucky! Je hebt een ovaal gezicht als je kaak en voorhoofd ongeveer even breed zijn en iets smaller dan je jukbeenderen. Mensen met een ovaal gezicht kunnen eigenlijk letterlijk iedere zonnebril dragen. Het enige waar ze op hoeven te letten is dat de bril de juiste grote heeft. Kijk dus goed of de bril niet te groot of te klein of in vergelijking met je ogen, neus, wenkbrauwen en breedte van je gezicht.

Type 2 | Langwerpig gezicht

Een langwerpig of lang gezicht is langer dan het breed is, ,en heeft een wat bredere kaaklijn en breed voorhoofd. Over het algemeen is het mooier om te zorgen dat je gezicht wat korter lijkt dan dat het eigenlijk is. Dit kun je doen door middel van je kapsel tactisch kiezen, maar je kunt ook je zonnebril kiezen op basis van je gezichtsvorm. Kies voor een lichtelijk opvallende bril met een rechte vorm. Ook kan een lage neusbrug ervoor zorgen dat je neus niet zo groot lijkt. Kies bijvoorbeeld voor modellen als de Wayfarer, de Aviator of een andere rechthoekige bril.

Type 3 | Rond gezicht

Bij een rond gezicht verschilt de lengte van het gezicht niet veel van de breedte. Zoals je al verwacht natuurlijk, heeft een rond gezicht geen hoekige kaken.  Omdat je zo’n mooi rond bolletje hebt, wil je ervoor zorgen dat je  het gezicht optisch langer maakt. Zo lijkt het namelijk minder breed. Vermijdt daarom een zonnebril met ronde glazen en ga bij voorkeur voor een bril met een hoekige look. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een bril met glazen die aan de buitenkant wat omhoog gaan, de trendy Cat-eye! Ook kun je kiezen voor een bril met glazen die breder zijn dat dan ze hoog zijn.  Ga dus voor een Wayfayer zonnebril of kies voor een Cat-eye montuur!

Type 4 | Vierkant gezicht

Herken jij je het meest in de schets van het vierkante gezicht, dan heb jij waarschijnlijk een stevige brede kaak en breed voorhoofd. Met deze gezichtsvorm is het verstandig om een montuur te vinden dat je gezicht langer laat lijken en de hoekigheid van het gezicht verzacht. Ga dus voor een grotere ronde of ovale zonnebril. Ook kun je er voor kiezen om eens te gaan voor een bril met donkere glazen, die zorgen voor een diepte-effect waardoor jouw gezicht minder vierkant lijkt. Gelukkig zijn deze brillen helemaal in op dit moment!

Type 5 | Hartvormig gezicht

Heb jij jouw type gezicht gevonden in het hartvormige schetsje, dan heb jij een breder voorhoofd, een smallere kaaklijn en een spits toelopende kin. Jouw gezicht lijkt hierdoor het meest op een vorm van een hartje. Ga in dit geval voor een zonnebril met grotere glazen en dunne poten. Ook kun je het beste kiezen voor een montuur met de nadruk op de onderkant. De bril is dan wat breder of donkerder aan de onderkant.  Modellen die supertof bij jou gezicht staan zijn bijvoorbeeld de Aviator of een oversized model.​ Lovely!

Let’s love the summer! 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Lifestyle OTTO Trends Zomer

Julietta van Vugt
You might also like