Winterbarbecue organiseren doe je zo!

Denk jij dat een barbecue seizoensgebonden is? No way! Wat ons betreft kun je het hele jaar door barbecueën. Gelukkig maar! Want hoe heerlijk is het om gezellig met je geliefden een lekker stukje vlees te eten? Wij kunnen hier intens van genieten. Barbecueën in de winter geeft een superleuke sfeer. Heerlijk knus en gezellig. Maar vind jij het lastig om deze zomerse activiteit om te toveren naar een spectaculaire winterbarbecue? No worries! Wij gaan jou helpen om de perfecte winterbarbecue te organiseren. Met onze tips en tricks wordt het een bijzondere avond. Ben jij al benieuwd geworden hoe jij deze barbecue tot een succes kunt laten verlopen? Lees dan snel verder, want wij zorgen ervoor dat deze winterbarbecue onvergetelijk wordt.

Winterbarbecue organiseren

Winterbarbecue locatie

Locatie

Een winterbarbecue is natuurlijk in de winter en dan kan het wel eens koud zijn.. Dan is de vraag: Waar ga jij jouw winterbarbecue houden? Ga je alleen buiten staan barbecueën en laat je je gasten lekker warm binnen zitten? Echt niet! Dat is helemaal niet nodig. Een winterbarbecue kan perfect georganiseerd worden onder de tuinoverkapping. Heb jij een overkapping die je niet dicht kunt maken? Geen zorgen, er zijn altijd andere mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld jouw super handige man de overkapping dicht maken met zijl. Zo blijft de warmte lekker hangen én ben je niet afhankelijk van weersinvloeden. Op deze manier kan de winterbarbecue altijd doorgaan. Plaats een geweldige tuinset onder de overkapping en jouw locatie is geregeld!


Winterbarbecue barbecue

Barbecue

Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk het hebben van een barbecue. Maar voor welke BBQ ga jij? Bij een gas barbecue en elektrische barbecue heb je weinig last van de rook. Wat fijn is, als je in een gesloten ruimte zit. Echter is een elektrische barbecue vaak kleiner. Voor een grote groep mensen zou je wat vaker moeten bakken. Ook kun je kiezen voor een barbecue die werkt op houtskool, hier komt wat meer rook vanaf. Maar het handige is dat je deze overal neer kunt zetten. Wil je zelf niet de hele avond de barbecuechef zijn? No worries! Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een tafelgrill barbecue op tafel te zetten. Zo kan iedereen gezellig met elkaar aan tafel blijven zitten. En sta jij niet de hele avond te kokkerellen.


Winterbarbecue sfeer en verlichting

Sfeer en verlichting

Bij een perfecte winterse barbecue hoort natuurlijk gezellige sfeer en verlichting. Versier de locatie met mooie tuinverlichting. Leuke lampjes creëren een gezellige sfeer. Ook kaarsen kunnen perfect op tafel geplaatst worden. Zorg ervoor dat je de tafel leuk opmaakt. Mooi servies, kaarsen en eventueel andere decoratie zorgt net voor wat meer sfeer. De tuinset kan mooi aangekleed worden door leuke kussens en dekens. Dekens zijn superhandig voor deze avond. Als iemand het koud krijgt kan die heerlijk onder een dekentje kruipen. Tot slot is een vuurkorf een perfecte oplossing. De vuurkorf warmt iedereen op én het ziet er ook nog eens super gezellig uit! Het zorgt voor extra licht en neemt een bepaalde sfeer met zich mee. Alleen maar voordelen als je het ons vraagt.


Winterbarbecue extra tips

Extra tips

Om de winterbarbecue perfect te laten verlopen zetten wij nog een aantal handige tips voor jou op een rijtje. Neem vooral goed de tijd voor het organiseren van de perfecte winterbarbecue. Het kost nu eenmaal meer tijd om een barbecue winterproof te maken. Je kunt je gasten verrassen met een warm glas glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Zo kunnen de genodigde eerst even genieten van de gezelligheid


Voor de barbecue of zelf tijdens de barbecue kun je heerlijke warme broodjes maken. Het is lekker om te eten tijdens het wachten, maar het smaakt ook zeker goed bij het stukje vlees. Wil je ervoor zorgen dat het eten langer warm blijft? Verwarm dan het servies voor. Heb jij al zin om een winterse barbecue te organiseren, maar wil er niet te veel geld aan uit geven? Geen zorgen! Wij schreven een blog: Barbecue goedkoop organiseren: wat heb je nodig?

Geniet met je familie en vrienden in een sfeervolle tuin van een heerlijke winterbarbecue. Wanneer ga jij een winterbarbecue organiseren?

Liefs Denise

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Lifestyle Tips Tuin Winter

Denise Slegers
Denise (21) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO's team Social. Ze heeft een passie voor mode en interieur. Naast shoppen gaat ze het liefste met vriendinnen uiteten, festivals bezoeken en op reis om de wereld te ontdekken.
You might also like