General / Wonen / 8 oktober 2017

Wooninspiratie najaar 2017: Bohemian

Het is oktober woonmaand! Dé maand om jouw huis te winter ready te maken. Deze maand ontdek je op EDITED elke week weer een nieuwe woontrend om inspiratie op te doen voor jouw interieur! Dit keer hebben we een wereldse, trendy woontrend voor je: Bohemian

 

Schuilt er in jou een echte hippie? Ben je verliefd op Ibiza? Scoor jij het liefst aparte, gekleurde items? Ben je een echte artistiekeling? Go Bohemian!

 bohemian interieur

 

Wat is Bohemian?

Bohemian staat voor creativiteit, vrijheid, dromen, genieten en artistiek zijn. Deze stijl wordt gekenmerkt door veel kleur, gekke prints en natuurlijke materialen.

Je huis is en blijft natuurlijk wel een plek waar je tot rust moet kunnen komen. Daarom is het goed om een goede harmonie te vinden tussen krachtige kleuren en sereniteit. Rotan en riet zijn elementen die veelvoorkomend zijn in een Bohemian interieur, gecombineerd met bijzondere prints (bijvoorbeeld Aztec prints).

Verder mag in dit coole interieur vintage absoluut niet ontbreken! Een goede reden dus om de leukste marktjes en vintage stores af te struinen. Het leuke hieraan is dat jouw interieur super persoonlijk wordt, dichtbij jezelf blijven is een must!

Daarnaast zijn persoonlijke accessoires volop aanwezig in een Bohemian interieur. Foto’s, een erfstuk van je oma, kunst, bijzondere souvenirs..  Het is belangrijk dat je huis écht je favoriete plekje wordt!

 

Bohemian in jouw huis

Eigenlijk zijn er niet echt ‘regels’ waaraan je je moet houden wil je je huis een Bohemian sfeertje geven. Wel zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden tijdens het inrichten van je huis.

 1. Durf kleur te gebruiken! Probeer regeltjes los te laten en ga voor de kleuren waar jij happy van wordt.
 2. Blijft altijd dicht bij jezelf! Jij moet je ten slotte lekker voelen in je huis, niemand anders!
 3. Creëer gezellige hoekjes om lekker te zitten/relaxen. Dit kun je makkelijk doen door middel van poefs, hockers en kussens.
 4.  Zoals eerder benoemd kun je vintage shoppen, dus shop niet alles nieuw! Je oma heeft vast nog wat coole items van vroeger op zolder liggen. Zo bespaar je geld én wordt je interieur super uniek.

 

Bohemian wooninspiratie

 1. heine home dromenvanger: 26,95
 2. Artprint Olifant: 139,99
 3. Home Affaire galerielijst: 89,99
 4. heine home hanglamp: 99,99
 5. SIT zithocker: 99,99
 6. ESPRIT vloerkleed: 95,49
 7. Home Affaire Papasan stoel met kussen: 119,99
 8. MY HOME SELECTION kussenovertrek: 99,99
 9. heine home tafellamp: 94,95
 10. SIT salontafel: 159,99
 11. Home Affaire sleutelbord: 19,99
 12. SIT zithocker: 99,99
 13. Home Affaire 3-zitsbank: 339,99
 14. Home Affaire kast met 4 laden: 139,99
 15. Bank: 529,95

 

Delen?

Reacties


Lisanne de Goede