Alle wonen artikelen / General / Wonen / 4 augustus 2019

Back to school: de leukste wooninspiratie voor je nieuwe studieruimte

In de zomervakantie hoef je vaak even niet aan school te denken. Wellicht heb je een leuke zonvakantie op de planning staan of ga je met vrienden allerlei festivals bezoeken. Toch gaat een vakantie altijd sneller dan je denkt en voor dat je het weet zit je alweer in de schoolbanken. Om het begin van het nieuwe schooljaar een beetje leuk te maken, hebben we vandaag een wooninspiratie artikel voor je nieuwe studieruimte. Het is altijd fijn om het nieuwe schooljaar te beginnen met een frisse start. En daarbij mag je studeerkamer niet vergeten worden. Ben je benieuwd hoe je je studieruimte om kunt toveren tot een leuk, gezellig én functioneel hoekje? Kijk dan snel verder!

Wooninspiratie voor je nieuwe studieruimte

Een studieruimte is fijn om te hebben wanneer je graag thuis werkt in een rustige omgeving. Een goede studeerkamer moet er voor zorgen dat je je goed kunt concentreren. Ook is het belangrijk dat je je in deze ruimte kunt afzonderen van wat er in de rest van het huis gebeurt. Genoeg opbergruimte, een ruim bureau en een fijne bureaustoel zijn de basis elementen waar je je op moet focussen. Daarnaast wil je er waarschijnlijk ook een leuk en gezellig hoekje van maken.

Lichte en ruimtelijke studieruimte

Studieruimte met rustige kleuren

Bovenstaande wooninspiratie is perfect voor het creëren van een studieruimte met veel licht. De lichte tinten zorgen voor een rustgevende uitstraling. Het patroon op het behang is een rustige print, maar geeft toch een speels effect. Verder zijn er wat bohemian woonaccessoires aan toegevoegd, zoals de mand van BLOOMINGVILLE en het vloerkleed. De basismeubelen zoals het bureau, de bureaustoel en de klok zijn heel neutraal. Op deze manier zorg je ervoor dat alles in één stijl blijft en dat je geen chaos creëert.

Chique en natuurlijke materialen

Studieruimte met meer kleur

De tweede wooninspiratie is meer gebaseerd op een wat chique uitstraling. Het behang is voorzien van een natuurlijke print met mooie, diep groene tinten. Daarbij is gekozen voor een bureau en wandplank met een beton uitstraling. De combinatie van deze donkere tinten met natuurlijke look geeft een chique uitstraling. Verder zijn er nog wat praktische woonaccessoires aan toegevoegd zoals een magneetbord, een tas van vilt waar je spullen in kunt bewaren en een voetenbankje zodat je net iets comfortabeler achter je bureau kunt zitten! Wil je de ruimte toch iets meer kleur geven? Dat is gemakkelijk te doen door een aantal donkere accessoires te wisselen met meer kleurrijke varianten. Let er hierbij wel op dat je het niet te bont maakt, dat kan juist de rust verstoren. Kies daarom voor één kleur die in verschillende elementen terug komt om de balans te behouden.

Is jouw studieruimte al klaar voor het nieuwe jaar? Mocht je nog meer inspiratie zoeken om jouw hoekje gezellig en ook functioneel te maken, bekijk dan eens onze shop vol trendy kantoor artikelen!

Liefs Sanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Bureaus Inspiratie OTTO School Studenten Wonen

Sanne Snepvangers
You might also like