Interieur tips / Wonen / 26 februari 2016

Sfeervoller wonen doe je zo!

Ben jij aan vernieuwing toe in je interieur, maar heb je geen zin om gelijk alles te verbouwen of om veel geld uit te geven? Ik ben op zoek gegaan naar woonaccessoires die je in elk interieur kan gebruiken en die een gezellige sfeer creëren. Een groot voordeel van het toevoegen van simpele aanpassingen is dat ze niet duur hoeven te zijn.

1. Behang

Het aanbrengen van behang op een eenvoudige witte muur zorgt meteen voor een heel andere sfeer die je een heerlijk warm thuisgevoel kan bezorgen. Het is een makkelijke aanpassing, die je als je een beetje handig bent, zelf kan doen. Er bestaan tegenwoordig tal van verschillende soorten behang. Zo kan je zelfs de buitenwereld binnen creëren met een behang waar planten of stenen op staan. Maar je kunt ook eens iets geks doen, dat toch een chique uitstraling geeft. Kijk eens in de OTTO webshop voor meer behanginspiratie.

Een aantal tips:
1. Als je nog niet zo ervaren bent met het behangen, ga dan altijd met z’n tweeën aan het werk.
2. Om te voorkomen dat je het behang scheef op de muur plakt, kan je een schietlood gebruiken.
3. Zorg ervoor dat je alle tools zoals een behangborstel en afbreekmesje in je bezit hebt.
4. Wees zeer perfectionistisch!
5. Zet de verwarming niet hoger en de ramen niet open omdat je het behang sneller wil laten drogen. Wees geduldig!

woontips_otto

2. Verlichting / kaarsen

Wil je meer sfeer creëren in huis? Dat kan met de juiste verlichting. Gebruik niet te veel verlichting, dat zorgt juist voor een tegenovergesteld effect. De ideale verlichting bestaat uit contrasten. Het belangrijkste is om licht- en schaduwplekken te creëren zodat je accenten kunt aanbrengen in je interieur. Een goed voorbeeld zijn spotjes op een kunstwerk die een dramatisch beeld kunnen vormen. Meer verlichtingsinspiratie vind je hier.

Natuurlijk zijn kaarsen ook een goede optie om sfeervol licht te creëren. Kaarsen zijn altijd erg romantisch en zorgen voor een fijn en warm gevoel in huis. Een extra voordeel aan kaarsen is dat je de verwarming een graadje minder kan zetten.

verlichting_otto

3. Bloemen in een mooie vaas / kunstplanten

Waar ik altijd heel vrolijk van word omdat het ontzettend veel sfeer geeft, zijn bloemen in een mooie vaas. Het geeft kleur aan je interieur en is een echte eyecatcher. Met bloemen kan je veel variëren. De ene week een bos rozen, de andere week weer een wild veldboeket met allerlei soorten bloemen. Bloemen gecombineerd met een mooie strakke vaas maken je huis levendig en gezellig. Kijk in onze webshop voor meer vazen en fleur je huis op.

Een andere manier van een echte eyecatcher plaatsen in huis is een grote (kunst)plant. Tegenwoordig zijn deze grote planten een gewilde trend en geven een paar planten bij elkaar ook een erg leuk effect. Een orchidee vind ik altijd erg stijlvol en heeft niet veel verzorging nodig en is daardoor een ideale plant.

Tip: Wil je geld besparen en heb je een mooie tuin met kleurrijke bloemen, dan is een wilde bos bloemen uit de tuin ook heel mooi en erg sfeervol!

bloemen_otto

Heb jij ook zoveel zin gekregen om gelijk aan de slag te gaan met een aantal kleine aanpassingen of toevoegingen aan je interieur? Ik ben benieuwd waar jij voor kiest!

Sfeervollerwonen_otto

Delen?

Reacties


Cleo
Cleo
Cleo (24) houdt van het zoeken naar de nieuwste woon- en modetrends online. Naast deze fanatieke hobby is ze ook druk bezig met haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen. Bij OTTO's social team leert ze de fijne kneepjes van het vak. Na het harde werken gaat ze graag met vriendinnen een drankje en/of hapje doen, gezellig samen sporten of natuurlijk weer op zoek naar woon- en modetrends.