General / Interieur trends / Wonen / 14 november 2016

Woontrend: Botanisch wonen

Een trend die al langere tijd aan de gang is, is botanisch wonen. Wij kunnen dus niet achterblijven en ik móést deze trend toch echt even toelichten. Botanisch wonen wordt ook wel ‘Urban jungle’ genoemd, misschien dat je dan al iets meer een beeld krijgt bij deze interieurstijl. De trend kun je terug laten komen in je meubels, je behang en decoratie. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Wat is botanisch wonen?

Botanisch betekent plantkunde. Botanisch wonen staat dan ook helemaal in het teken van de natuur.  Zo kennen de meeste van jullie de mooie botanische tuinen in Spanje. Botanisch wonen is all about nature, maar ook printjes en natuurlijke kleuren spelen een grote rol in deze groene trend. Met grote, groene planten kun je een jungle-achtig gevoel creëren in je eigen woonkamer. Er worden vooral aardse kleuren gebruikt zoals groen, bruin en grijs. Met deze kleuren wordt een natuurlijk effect bereikt. botanisch wonen SIT

Hoe pas je deze trend toe in je eigen huis?

Ten eerste begin je met een rustige vloer, een houten vloer in een rustige kleur zie je veel terug komen in de botanische stijl.  Zo kun je nooit misgaan als je veel accessoires neerzet. Vervolgens kun je zo veel groentinten laten terugkomen in je woning als je wilt. Verder moet je in mind houden dat het bij deze trend helemaal gaat om natuurproducten. Zo zijn materialen als hout, beton en marmer perfect als je een romantische, botanische sfeer wilt creëren.

Bij de stoelen hierboven van het merk SIT zie je al hoe de natuur is verwerkt in het ontwerp. Zo is de zitting gemaakt van rotanpalm en heeft hij een ‘transparant’ ontwerp. Je ziet precies hoe hij in elkaar zit en er zijn geen tierelantijntjes. Zelf ben ik helemaal fan van deze stoel! Rotanpalm vind ik erg mooi in de combinatie met het zwarte frame vind ik super gaaf! Het merk SIT heeft sowieso de botanische trend omarmd, zeker even een kijkje nemen dus!

Qua accessoires kan je helemaal losgaan! Zo zijn aardse kleuren en materialen je beste vriend, maar ook geografische prints zijn een leuke afwisseling tussen al dit natuurgeweld. Je brengt de natuur naar binnen, dus creëer leuke hoekjes met planten en vazen. Felle kleuren zijn binnen het botanisch wonen niet zo gebruikelijk, dit zie je immers in de natuur ook niet. Je kunt zeker wel kleur gebruiken, maar ga dan bijvoorbeeld voor okergeel, of turquoise.

Ben jij al fan van deze trend? Shop hier de leukste items om de botanische sferen in huis te halen!

botanisch kussen botanische stoel botanische plant botanisch wijnrek botanische lamp
Kussen, TOM TAILOR, »Small Squares« 18,99 SIT rotan stoel »Vintage«, in set van 2 219,99 Kunstplant Bamboe met natuurlijke stengels 129,99 SIT wijnrek »Bali«, 75 cm breed 399,99 BRILLIANT Staande lamp, 1 fitting 149,99

 

liefs_merel

Delen?

Reacties


Merel Tielen
Merel Tielen
Merel (19) is eind augustus begonnen bij OTTO om alles te leren over online marketing. Dit doet zij voor haar studie Commerciële Economie International Events, Music & Entertainment Studies (een hele mond vol dus). Naast deze studie is Merel gek op tennissen, borrelen met haar (tennis)vrienden en festivals bezoeken. Als ze in dit drukke schema nog een gaatje vrij kan vinden, gaat ze het liefst koopjes jagen in de stad.