Alle wonen artikelen / General / Wonen / 22 december 2020

Het Oosters tapijt: de nieuwste woontrend!

Waar je ‘m ook plaatst, opvallen doet hij zeker: het Oosters tapijt. Jarenlang stonden de interieur trends in het teken van hoe minder hoe beter en het gebruik van zoveel mogelijk wit. Inmiddels is er een nieuwe periode aangebroken wat betreft interieur trends, waarbij sfeer en gezelligheid centraal staan in huis. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol, want dit geeft karakter aan jouw woning. Een Oosters tapijt is dus ideaal wanneer je wel wat kleur in je interieur kunt gebruiken. Er zitten namelijk vaak diepe kleuren in het tapijt, zoals bordeauxrood of donkerblauw. Deze kleuren kun je mooi terug laten komen op andere plekken in de kamer, hierdoor vormt jouw interieur een mooi geheel. Wat is een Oosters tapijt precies? Wat zijn de voordelen? En hoe past het in jouw interieur? Ik zet het voor je op een rijtje!

Oosters tapijt Home Affaire rood

Wat is een Oosters tapijt?

De Oosterse tapijten komen oorspronkelijk uit het voormalige Perzië. Inmiddels worden deze Perzische vloerkleden vooral in het Midden-Oosten gemaakt. Wat deze tapijten zo speciaal maakt, is dat ze met de hand gemaakt zijn. Dit maakt de vloerkleden vaak erg prijzig, maar dit is zeker de investering waard aangezien de tapijten hierdoor van goede kwaliteit zijn. Het tapijt is te herkennen aan de typische oosterse motieven en de vele gebruikelijke kleuren. Je ziet ze in verschillende maten, soorten, patronen en kleuren voorbij komen. Kwaliteit en vakmanschap gaan dus goed samen met het Oosters tapijt, hierdoor heb je met dit tapijt echt een ‘pareltje’ in handen.

Tip: Wanneer je niet zoveel geld uit wilt geven aan een vloerkleed kun je ook kiezen voor een ‘nep’ Oosters tapijt dat met een machine gemaakt is. Tapijten die gemaakt zijn met een machine zijn namelijk een stuk goedkoper dan tapijten die met de hand zijn gemaakt. Echter, vergeet niet dat bij deze vloerkleden de authenticiteit en kwaliteit een stuk achteruitgaan.

Oosters tapijt Sarang Bakhtyari

Oriental Weavers blauw

Delavita Kilian

Oosters tapijt Oriental Weavers


De voordelen van een Oosters tapijt

Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder heb ik een aantal voordelen van het tapijt op een rijtje gezet;

  • Gegarandeerd dat je met het Oosters tapijt een uniek erfstuk in handen hebt. Geen van de tapijten zijn namelijk identiek aan elkaar, omdat de vloerkleden met de hand gemaakt zijn.
  • Vanwege de diverse afmetingen, vormen, kleurencombinaties en patronen is er altijd wel een Oosters tapijt dat bij de stijl en interieur van jouw woning past.
  • Door de kwalitatief goede materialen ben je ervan verzekerd dat je jarenlang plezier zal hebben van het tapijt. Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om het tapijt goed te onderhouden. Wil je tips en informatie over het onderhouden van een tapijt? Lees dan onze pagina over het onderhouden van je tapijt.

Welk tapijt past er in jouw interieur?

Een Oosters tapijt is een stukje geschiedenis dat een klassieke uitstraling in jouw woning creëert. Dit vloerkleed past in ieder interieur, omdat er zoveel verschillende varianten zijn. Welk vloerkleed mooi staat in jouw interieur is natuurlijk iets persoonlijks, maar de volgende vuistregels zullen je een handje helpen. Heb jij een strak interieur? Kies dan voor een Oosters tapijt met meerdere kleuren en een drukker patroon, dit zorgt voor wat meer warmte. Is jouw interieur juist wat drukker? Ga dan voor een tapijt in één kleur of meerdere tinten van dezelfde kleur. Ten allen tijden is het belangrijk dat de kleuren matchen met je interieur en accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een tapijt waarin dezelfde kleuren zitten als jouw muur, bank of dressoir. Be creative!

Kun jij wel wat sfeer en gezelligheid gebruiken in jouw woning? Ga voor een Oosters tapijt! Ik weet zeker dat je hier geen spijt van zult krijgen. 😊

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Wonen

Milou van de Wetering
You might also like