Alle wonen artikelen / General / Wonen / 24 januari 2018

Dit zijn de woontrends van 2018

We zijn het jaar allemaal fris begonnen onder het motto ‘new year, new me’, maar de ultieme manier om je als nieuw te voelen is toch wel door middel van een nieuw interieur. Elk jaar zijn er weer nieuwe woonstijlen en nieuwe kleuren trendy. Zo ging de interieurwereld vorig jaar voor een nette, strakke, minimalistische look. Een volwassen stijl waarmee het lijkt alsof je je leven helemaal op orde hebt. Dit jaar is het roer helemaal omgegooid, in 2018 is het vooral belangrijk om een gezellige, warme en speelse uitstraling te hebben in huis. Benieuwd naar de nieuwe woontrends voor 2018? Lees met ons mee!

Gezellig

De woontrends van 2018 draaien niet meer om een strakke, sophisticated look. Dit jaar gaan binnenhuisarchitecten voor een gezellige, warme en vrolijke sfeer in huis. Gezelligheid is de kern van het hele interieur. Weg met het serieuze en volwassen interieur, dit jaar mag het wat speelser! Een manier om je huis een gezellige sfeer te geven is het spelen met verschillende soorten stoffen. Plaats bijvoorbeeld eens een fluwelen fauteuil naast een leren bank!

Geen budget om je hele kamer om te bouwen? Don’t worry. Met wat kussens in vrolijke kleuren, dekentjes op de bank, kleurrijke artprints op de muur en een berg aan kaarsen door je huis kom je al een heel eind! Dit soort woonaccessoires kunnen de sfeer in huis helemaal omgooien. Door een paar nieuwe accessoires aan je interieur toe te voegen kun je elk jaar on top of the trends blijven. Heb je veel woonaccessoires, maar geen plek om ze neer te zetten? Gebruik dan een boekenkast om je spullen in te etaleren! Budget-tip: heb je nog een oude vaas, lamp of schaal staan waar je op uitgekeken bent? Koop een spuitbus in je favoriete felle kleur en maak nieuwe DIY-woonaccessoires. Zo kun je het interieur thuis voor een lage prijs helemaal opvrolijken!

Colourblocking

Volgens de woontrends van 2018 zijn felle kleuren helemaal in, hiermee kun je namelijk heel goed een vrolijke sfeer creëren in huis. Van groene muren tot roze eetkamerstoelen, het mag allemaal! Colourblocking is weer helemaal terug van weggeweest, dus ga aan de slag met verschillende kleuren om elke dag weer happy te beginnen. Vind jij het fijn om thuis juist tot rust te komen, maar wil je wel een vrolijke uitstraling in huis creëren? Gebruik dan meer gedempte kleuren als oudroze, terracotta, aubergine paars, olijfgroen en mosterdgeel. Deze kleuren ogen nog steeds vrolijk, maar brengen iets meer rust met zich mee.

Roze eetkamerstoelen

Stoel met sledeframe set 2 – 139,99

Groeten uit de rimboe

Natuur-lijk (😉) zijn er ook een aantal woontrends die meerdere jaren meegaan. Zo stond in 2017 heel blogland onder met mini-cactusjes en vetplanten. Om het dan nog maar niet over de hangende planten te hebben in DIY macramé plantenhangers. Ook dit jaar ben je volledig on trend als je de kamer vult met het halve regenwoud. Dit groen gaat vaak gepaard met natuurlijke kleuren en veel hout, zo waan je je elke dag in het tropische regenwoud. Geen kei in het onderhouden van planten? Vul je kamer dan gewoon met kunstplanten! Je hoeft er niks aan te doen behalve ze te kopen, perfect voor de bezige bijen onder ons.

Galerijmuur

Een andere woontrend die mee is gegaan naar het nieuwe jaar is de galerijmuur. Een galerijmuur is een muur die volgehangen is met artprints, schilderijen, foto’s of tekeningen. Bang dat het allemaal te druk wordt in je kamer? Maak dan de galerijmuur in het zwart-wit. Als de rest van je kamer juist redelijk neutraal is, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een kleurrijke galerijmuur te maken! Budget-tip: print zelf leuke afbeeldingen uit van je favoriete quotes en stop ze in een lijstje wat je nog hebt liggen. Heb je geen lijstjes meer liggen thuis? Dan kan je ook kleerhangers voor broeken of papierklemmen gebruiken om je prints mee op te hangen.

woontrends galerijmuur

BLOOMINGVILLE artprint met lijst “Never regret something that once made you smile” 

Nog meer inspiratie nodig voor een nieuw interieur? Neem dan een kijkje op de woon-pagina van OTTO!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Interieur OTTO Tips Trends Wonen

Noor Caris
You might also like