Zo kom jij Blue Monday door! 7 tips

Aankomende maandag komt die er weer onvermijdelijk, zonder mercy, aan: de derde maandag van januari, oftewel Blue Monday. Blue Monday wordt ook wel deprimaandag genoemd. Het zou namelijk de meest deprimerende dag van het jaar zijn. De feestdagen zijn al lang geleden en de positieve energie die we toentertijd opgedaan hebben is langzaam weggegleden. Ook zijn de vakanties nog lang niet in zicht en de goede voornemens vaak mislukt. Daarbij komt dan ook nog eens dat het weer in januari niet altijd meezit. Ten slotte is het maandag… Niet onze favoriete dag van de week. Kortom: we zitten er met zijn allen even helemaal doorheen. Maar kop op! Wij helpen je deze dag door.

blue monday
Hoe overleef ik Blue Monday?

Thuis werken

Worden de files je echt even te veel en raak je helemaal gestresst van treinen die keer op keer vertraging hebben? Kies er dan vandaag voor om een dagje thuis te werken of je college online te volgen. Dan kan je zelfs in je pyjama blijven zitten! Vaak is thuis werken prima te regelen met je werkgevende en zijn ze op je school de ergste niet. Zeker met zo’n top reden als je Blue Monday mood kunnen ze je niet weigeren!

Vakantie boeken

Dat de vakanties nog in geen velden of wegen te bekennen zijn betekent niet dat vakanties niet meer bestaan. Je bikini is dichterbij dan je denkt! Plof na je werk lekker op de bank en boek die ene vakantie waar je al zo lang over nadenkt. Droom je al jaren lang van de Brooklyn Bridge, de Noorse fjorden of een bezoekje aan Vaticaanstad in Rome? Dit is het moment om het vast te leggen. Laat de voorpret maar beginnen!

Bikini Blue Monday

Ga iets samen doen, het is Blue Monday voor iedereen

Het is natuurlijk voor iedereen de derde maandag van januari dus voor iedereen zijn de feestdagen ver weg en de vakanties nog lang niet in zicht. In plaats van dat we met z’n allen chagrijnig gaan zijn, lijkt het ons een beter idee om samen iets gezelligs te doen! Het hoeft maar een kopje koffie of thee te zijn, desnoods met een stukje taart 😉

Cheat day

Eten vrolijkt ons nou eenmaal op. Door op zo’n treurige dag als Blue Monday óók nog op je dieet te letten, maak je het jezelf niet makkelijker, er hangt immers al genoeg negativiteit in de lucht. Pak die reep chocolade dus gewoon als je daar zin in hebt, of neem een lekker broodje mee naar je werk.

geniet van zoetigheid op blue monday

Laat je opvrolijken

Er bestaan mensen die altijd blij zijn. Zij zullen dus ook niets snappen van je Blue Monday kwaaltjes. Fijn, want ze proberen je daarom hoogstwaarschijnlijk te laten lachen! Laat dit dan ook toe. Van iemand anders zijn lach ga je zelf ook weer stralen. Geen blije mensen in de buurt? Zorg zelf voor blijdschap om je heen door grappige filmpjes op te zoeken op Youtube op je laptop of mobiel. Let maar op, het werkt echt!

Verwen jezelf

We willen ons niet aanstellen maar Black Friday is een algemeen geoorloofde dag om sad te zijn. Daarom is een beetje extra verwennerij zeker op zijn plaats. Schaf daarom nu eens die ontspannende warmtetherapie aan en laat ‘s avonds een warm bad vollopen met schuim, of koop dat mooie boek in de boekenwinkel (en laat hem voor jezelf inpakken)! Van dit soort dingen word je sowieso niet depressief!

parfum om jezelf te verwennen op blue monday

Maak het jezelf makkelijk

Eigenlijk is de conclusie van de Blue Monday tips: maak het jezelf makkelijk. Maak het jezelf makkelijk door thuis te gaan werken in plaats van in de file te gaan staan, maak het jezelf makkelijk door iets leuks voor jezelf te kopen in plaats van alleen de standaard boodschappen en maak het jezelf makkelijk door lekker te ontspannen! Op een dag zoals deze, waarin er weinig vrolijkheid in de lucht hangt, is het verstandig om te voorkomen dat je gestrest raakt. Ontlast jezelf daarom in eerste instantie, dan kan het niet fout gaan.

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Ideeën Inspiratie Lifestyle OTTO Tips

Dorthe Bussink
You might also like