Alle wonen artikelen / General / Wonen / 6 december 2018

Zo maak je jouw huis ‘Ready For Christmas’

Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág lieve Piet! Gisteren zijn Sinterklaas en de pieten weer begonnen aan de terugreis naar Spanje. Het sinterklaasfeest is dus helaas voorbij, maar wees niet getreurd! Want op deze dag begint namelijk kerst! Veel Nederlanders halen op deze dag alle kerstspullen weer van de zolder. Naast het plaatsen van een kerstboom in de woonkamer, zijn er nog vele andere leuke manieren op je huis helemaal klaar te maken voor Kerstmis! Wil jij weten hoe je dit doet? Lees dan vooral verder!

Zo maak jij je hele huis klaar voor Kerstmis?

Woonkamer

De meeste mensen hebben hun kerstversiering voornamelijk in de woonkamer staan. Dit is best logisch, want je spendeert hier de meeste tijd als je thuis bent. Natuurlijk staat de kerstboom al in deze kamer. Daarom is het leuk om de rest van de kamer te vullen met allerlei leuke kleine accessoires. Denk hierbij aan het neerzetten van kaarsjes, een kerststalletje of een klein kersttreintje onder de kerstboom. Ook kun je een glazen vaas vullen met kerstballen en lampjes. Het is een kleine decoratie, en het brengt de woonkamer weer nét iets meer in de kerstsferen. Als kers op de taart kun je lege dozen inpakken en deze onder de kerstboom leggen, zodat je hele woonkamer kerstmisproof is!

Kerstmis in je woonkamer

 

Slaapkamer

Je wilt natuurlijk ook tijdens het naar bed gaan herinnerd worden aan de leukste tijd van het jaar. Daarom is het leuk om ook je slaapkamer een echte Christmas touch te geven. Zo kun je kiezen voor een dekbed met een leuke kerst-print. Zoek hierbij nog leuke bijpassende kussens ét voila je hebt zo een kerstslaapkamer. Als je dit iets te extreem vindt, kun je ook kiezen voor subtielere versiering. Zo kun je ervoor kiezen om een minikerstboompje op je nachtkastje te zetten. Ook kun je een adventskalender weghangen in je kamer. Zo kun je op een leuke (én lekkere) manier de dagen aftellen tot Kerstmis!

Kerstmis in je slaapkamer

Keuken/Eetkamer

Om voor de volledige kerstwoning te gaan, moeten ook de keuken en eetkamer eraan geloven. Ook in deze kamer hebben we verschillende opties. Zo kun je de tafel in de eetkamer bedekken met een prachtig kersttafelkleed. Zo ervaar je iedere maaltijd in december als een waar kerstdiner. Zet nog wat kandelaars en kaarsen neer én je tafel is ready voor Kerstmis. Vind je een kersttafelkleed net iets too much? Dan kun je gaan voor een kerststukje als versiering op de eettafel. Zo is niet meteen je hele eetkamer versierd, maar krijg je wel het warme kerstgevoel in je eetkamer!

Kerstmis in je eetkamer

Voor- en achtertuin

Wil jij de mensen buiten laten meegenieten van de mooie kerstversiering? Dat kan! Je kunt een kleine kerstboom voorzien van verlichting en kerstballen, én deze in je voortuin zetten. Tegenwoordig bestaan er ook LED-bomen. Dit zijn nepbomen die volledig uit lichtjes bestaat. Super leuk om in je voor- of achtertuin te zetten! Daarnaast kun je de voorkant van jouw woning versieren met allerlei kerstverlichting. Je ziet dit fenomeen steeds vaker. Hierdoor kun je het fijne kerstgevoel overbrengen op alle mensen in je omgeving.

Kerstmis in je voor-en achtertuin

Hopelijk hebben we genoeg inspiratie gegeven om je hele huis ready te maken voor Kerstmis!

Hoe ga jij je huis versieren deze kerst? 

Handtekening EDITED

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Feestdagen Kerstmis OTTO Tips Wonen

Yaika Tak
You might also like