Zo maak jij de perfecte Instagram foto’s

Instagram foto's

Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit: de perfecte Instagram foto. Word jij ook zo jaloers van al die influencers met hun prachtige foto’s? Maar lukt het jou niet om ook maar één mooie foto te maken? Vaak ziet het er bij ons al snel als een simpel huis-tuin-en-keuken-fotootje uit. Die zijn leuk om naar je ouders te sturen, maar op Instagram vermijden we zulke foto’s maar al te graag. Goed nieuws! Je hoeft helemaal geen professionele fotograaf te zijn om de mooiste foto’s op Instagram te kunnen zetten. In dit artikel geven wij jou verschillende tips en tricks voor de allermooiste Instagram foto. En wie weet comment een bekende influencer straks onder jouw foto!

Maak de Instagram foto’s op het juiste moment met het beste licht

De allermooiste Instagram foto’s maak je bij voldoende natuurlijk daglicht. Fotografeer overdag, want natuurlijk licht maakt je foto’s veel beter. Midden op de dag kan de zon wel wat fel zijn. Maak daarom jouw foto in de ochtend of net voor de avond valt, dan is de zon op zijn best. Wil je juist dat het zonnetje op jouw foto schijnt? Fotografeer dan in ieder geval niet tegen de zon in, dan wordt je foto namelijk overbelicht en dat willen we absoluut niet. Ga eens experimenteren met licht, het kan namelijk een heel speciaal en uniek effect hebben op je foto.

Kies een goede achtergrond

Wil je een foto maken van je nieuwe jurkje? Ga dan voor een achtergrond die niet te druk is, want dat leidt alleen maar de aandacht af. Kies voor een neutrale achtergrond zodat het belangrijkste onderdeel van de foto opvalt, jij dus. Vind je ook dat het er altijd zo professioneel uit ziet als een foto scherp is en de achterkant juist blurry is. Dat effect kun je tegenwoordig met de meeste telefoons heel makkelijk doen. De nieuwste iPhones hebben namelijk een portret functie, die de achtergrond automatisch wazig maakt. Wil je een mooie foto van je sieraden maken? Kies dan juist voor een mooie achtergrond met verschillende accessoires om het beeld spannend te maken.

Instagram foto's sieraden


De beste Instagram foto’s schiet je niet in één keer

We weten allemaal dat een goed foto tijd nodig heeft en dus zeker niet in één keer geschoten is. Blijf klikken totdat je de beste foto’s hebt, dan is het daarna alleen nog een kwestie van de allermooiste foto kiezen. Met een ander lichtinval kun je iedere foto anders laten lijken. Dit doe je door op verschillende plekken op het scherm van je mobiel te tikken. Speel niet alleen met de lichtinval, maar maak foto’s uit verschillende hoeken. En neem ook is een keer een andere pose aan. Loop bijvoorbeeld langzaam een stukje naar voren voor een spontaan effect. Vraag aan je cameraman of vrouw of ze door hun knieën willen gaan voor een andere hoek.

Instagram foto's verschillende poses

Voor de beste Instagram foto investeer je in een goede camera of mobiel

Tegenwoordig zijn de meeste telefoons met hele goede camera’s uitgerust. En het mooie is, je mobiel heb je altijd op zak. Koop een goede iPhone of Samsung smartphone, dan kan ook jij binnenkort prachtige Instagram foto’s maken. Voordat je een foto gaat maken, moet je er voor zorgen dat je lens goed schoon is, dit kan een enorm verschil in de kwaliteit van je foto’s maken. De nieuwste mobieltjes hebben allerlei camera functies. Test ze gewoon allemaal uit om erachter te komen hoe jij het perfecte shot kunt creëren.

Instagram foto's

Tricks om jouw Instagram foto’s naar een hoger level te tillen

Dus nu we weten hoe je de perfecte foto’s kunt maken, moeten we ze natuurlijk wel nog Instagram proof maken. Tegenwoordig hebben we geen laptops meer nodig, alles kan op je mobieltje. Met de volgende tricks til jij je foto’s naar een hoger level, dus pak je notities erbij en maak aantekeningen! Influencers maken een foto extra spectaculair, door de kleur van de lucht op hun foto extra intens te maken. De lucht ziet er natuurlijk niet in het echt zo uit, ze helpen de natuur gewoon een handje door het te bewerken. Dit hoeft natuurlijk niet alleen met de lucht, maar kan ook met andere elementen uit de foto. Heb jij een leuke vakantiefoto bij de zee? Probeer dan eens de zee een stuk intenser te maken. Ben je benieuwd hoe je de beste vakantiefoto maakt? Lees dan ons eerder geschreven blog en leer hoe jij de perfecte vakantiefoto maakt. Nog een trick is om licht toe te voegen in de foto. Je kunt een lichteffect na het fotograferen nog toevoegen in verschillende apps. Je kunt fictieve lichteffecten toevoegen, waardoor jouw Instagram foto er nog cooler uit komt te zien!

Als je tijdens het scrollen op Instagram door je tijdlijn inspirerende foto’s tegenkomt, kun je die gemakkelijk opslaan. Zo kun je een beetje spieken van de grote influencers. Welke tips en tricks wil jij gaan gebruiken voor je toekomstige posts? Wij zijn heel erg benieuwd naar al jullie nieuwe Instagram foto’s!

Handtekening liefs Lisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Lifestyle Tips

Lisa Maas
You might also like