Zo organiseer je de leukste cocktailparty

Van cocktails wordt iedereen toch blij? Dus waarom geen cocktailparty organiseren? Het borrelfeest is dé perfecte party! Je organiseert net even iets extra’s en speciaals. Het is origineel en gegarandeerd een succes. Zomer of winter? Het maakt niet uit! Cocktailparty’s zijn ook superleuk met kerst of Oud en Nieuw. Tevens kun je het gewoon thuis organiseren. Het feest is helemaal hot and happening. Maar het organiseren van een goede cocktailparty vergt goede voorbereidingen. Dan is de grote vraag: Hoe organiseer je een geslaagde cocktailparty? Wij gaan jou daarbij helpen! Met onze tips en tricks wordt je het ultieme organisatietalent. Lees hieronder snel verder hoe je de perfecte cocktailparty kunt organiseren.

Cocktailparty organiseren

Cocktailparty decoratie

Decoratie

De versiering is een belangrijk onderdeel van het cocktailparty. Het geeft de sfeer en gezelligheid. Houd je een cocktailparty met een thema? Dan kun je daar de decoratie op aanpassen. Denk ook aan kleine tafels, tafelkleden, kaarsen, servetten, rietjes, leuke muziek en wellicht bloemen. Houd je het feest thuis? Maak dan ruimte vrij waar gemakkelijk iedereen in past. Wanneer je een eigen bar in huis hebt is dit de ideale manier om hem te gebruiken. Mocht je dit niet hebben, zet dan een grote tafel klaar waar alle ingrediënten voor de cocktails op kunnen staan. Is het feest in de zomer? Dan kan het gemakkelijk buiten gehouden worden. Is het winter? Dan is een setting bij de open haard superleuk. Tijdens de feestdagen kun je ook helemaal los gaan met de kerstversiering. Wanneer het feest op een andere locatie wordt gehouden, kun je overleggen wat de mogelijkheden en opties zijn betrekking tot de decoratie. 


Cocktailparty cocktails

Cocktails

Voor het maken van de lekkerste cocktails heb je geen bartender nodig! Dat kun je gewoon zelf! Zorg voor de beste dranken, glazen, cocktailrecepten en andere essentials. Op deze manier kun je zelf op elk feest de beste cocktails maken. Het is niet nodig om veel cocktails te maken. Met een paar goede heb jij iedereen zijn hart veroverd. Haal de beste mixdranken in huis en je hebt al veel opties. Denk aan Gin, whisky en Rum cocktails. Niet alleen de standaard cocktails kunnen hiermee gemaakt worden, laat jezelf inspireren en probeer eens iets nieuws. Met deze dranken kun je vele kanten op.

Met accessoires uit de keuken kom je al een heel eind als je cocktails wil maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maatbeker of een mix glas. Maar tools kunnen zeker gemakkelijk zijn om te gebruiken. Denk aan een ijsblokjesmachine, deze is superhandig als er veel vrienden en familie op de party komen. Nu het drankje gemaakt is, schenk je het in een perfect glas. Kies voor een glas dat helemaal bij de vibe van de cocktail past. WIl jij je cocktail extra feestelijk maken? Versier hem dan met stukjes fruit, een schijfje citroen, mint en een leuk rietje. Je kunt het zo gek niet bedenken. 


Cocktailparty dresscode

Dresscode

Nu alles klaar staat voor het feest, kan er gedacht worden aan de outfit. Bij een perfecte cocktailparty hoort natuurlijk een perfecte cocktailjurk. Een cocktailjurk is een sexy en speelse jurk, maar toch op een nette manier. De jurk is super feestelijk en valt net boven de knie. Het is dé perfecte manier om je mooie benen te showen. Het zet je op een unieke wijze in het middelpunt, daarom is het belangrijk om een cocktailjurk te vinden die bij jou past.

Cocktailjurken zijn er in allerlei soorten, stijlen en kleuren. Maar hoe kies je nu de geweldige jurk? Denk aan het model. Kies voor een model dat jouw figuur laat stralen. Heb je een zandloper figuur, kies dan voor een jurk met V-hals. Leg de nadruk op de decolleté. Als je een appel figuur hebt, kun je het beste kiezen voor een A-lijn jurk. Deze jurk laat jouw benen sprankelen. Zodra je een peer figuur hebt, kun je kiezen voor een rechte jurk, die strakker valt in de taille. Zo leg je de nadruk op de bovenkant van je lichaam. Vervolgens moet er gelet worden op de kleur. Kies voor een kleur die jouw persoonlijkheid mooi benadrukt. Tot slot is de stof van belang. Wil je sexy voor de dag komen? Kies dan voor een cocktailjurk met een kant detail. Wil je shinen voor het feest? Kies voor een glitter is de jurk.


Nu ben je helemaal voorbereid om de perfecte cocktailparty te organiseren. Hoe organiseer jij een geweldig borrelfeest? En in welke cocktailjurk kom jij stralend voor de dag?

Liefs Denise

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Lifestyle Tips

Denise Slegers
Denise (21) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO's team Social. Ze heeft een passie voor mode en interieur. Naast shoppen gaat ze het liefste met vriendinnen uiteten, festivals bezoeken en op reis om de wereld te ontdekken.
You might also like