Vier de zomer in eigen tuin: zo organiseer je een zomerse BBQ

Yes, over een maand is het zover! Op 21 juni begint de zomer officieel. Een periode waarin we weer kunnen genieten in de tuin van lange avonden, fijne temperaturen, lekker eten en drankjes samen met vrienden en familie. Dit allemaal bij elkaar zijn dé ingrediënten voor een perfecte zomeravond. Kun je wel wat tips gebruiken voor het organiseren van zo’n fijne zomeravond? Dan is dit artikel iets voor jou. We geven je tips hoe jij jouw zomerse BBQ kunt gaan organiseren!

Zomerse BBQ

Een BBQ organiseren: wat heb je allemaal nodig?

Bij een BBQ komt nog best wat kijken als je een aantal vrienden en/of familie uitnodigt. Je wilt dat de gasten het naar hun zin hebben en dat er voldoende lekker eten is. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor een barbecue?

Een barbecue

Om te beginnen heb je natuurlijk een barbecue nodig. Je kunt voor een tafelgrill kiezen wanneer je met een klein gezelschap bent, deze zijn vaak om te bouwen tot een staande barbecue. Wil je echt uitpakken? Dan kun je ook kiezen voor een terrashaard waarop je ook kunt barbecueën. Dit zijn haarden die je het hele jaar door in de tuin kunt laten staan.

Tuin- of loungeset

De tweede must-have voor een zomerse BBQ, is een tuinset of loungeset. Tuinsets zijn vaak gemaakt van materiaal wat buiten kan blijven staan en je kunt ze in allerlei maten kopen. Een loungeset is fijn wanneer je met een heel groot gezelschap bent en je tussen het eten door ook nog lekker wilt relaxen en een drankje wilt doen. Deze tuin- of loungeset zou je kunnen aankleden met sierkussens en een plaid, zodat je er later op de avond ook nog in kunt zitten met een dekentje!

BBQ organiseren

Tafel aankleding

Tafel aankleding kan veel doen voor de sfeer en de beleving van de avond. Een indeling van je tafel kan een groot verschil maken! Om de tafel aankleding te bepalen zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een bepaalde kleur of een thema. Ook zou je eens kunnen nadenken over welke accessoires je op tafel wilt zetten. Het neerzetten van kandelaren en kaarsen op een tafel kan een intiem en gezellig gevoel creëren. Wil je liever een tafel met een vrolijke, kleurrijke uitstraling? Dan kun je er voor kiezen om bloemen toe te voegen. Hieronder vind je inspiratie voor het maken van een mooi gedekte tafel!

Tafel inspiratie 1: gebruik de kleuren van de natuur

Tafelaankleding blauw en groen
1. CreaTable servies 79,99 – 2. GEFU zout- en pepermolen 29,99 – 3. CreaTable set mini gebakschalen 34,99 – 4. GUIDO MARIA kan 29,99 – 5. HOME AFFAIRE lantaarn 14,99 – 6. Montana rode wijnglazen 44,99 – 7. WMF bestekset zilver 299,99 – 8. Wiedemann marble 19 cm kaars 19,99 – 9. Wiedemann marble kaars 19,99 – 10. Tafelloper Esprit Home blauw 19,99

Deze bovenstaande tafelaankleding is gebaseerd op de kleuren blauw en groen. Deze kleuren geven niet alleen een vrolijke sfeer, maar matchen ook goed met de kleuren die vaak in de natuur (en tuin) terug zijn te vinden. Het servies van CreaTable heeft een diepblauwe kleur afgewisseld met donkere en lichte tinten groen. Om dit servies meer tot zijn recht te laten komen op tafel is er gekozen voor een donkerblauwe tafelloper, hierdoor komen de kleuren nog meer naar voren. Verder is er veel gebruik gemaakt van accessoires die zorgen voor meer sfeer. Zo zie je onder andere kaarsen in verschillende hoogtes en een lantaarn. Het bestek, de drinkglazen en de schalen zijn allemaal transparant of zilver van kleur. Dit zorgt ervoor dat de kleuren niet te overheersend zijn aan tafel.

Tafel inspiratie 2: voeg strand elementen toe voor een echte beach vibe

Tafelaankleding strand thema
1. CreaTable servies vintage 149,99 – 2. GOURMETmaxx elektrische zout- en pepermolen 19,99 – 3. Leonardo schaal beige 24,99 – 4. Wiedemann marble kaars 19,99 – 5. Schelpschaal 37,99 – 6. Leonardo 3 delige set 69,99 – 7. ECHTWERK  bestekset Avelino 44,99 – 8. Wiedemann marble 19 cm kaars 19,99 – 9. Led kaarsen set 39,99 – 10. Tafelloper Esprit Home beige 19,99

De tweede tafel aankleding is gebaseerd op het thema ‘strand’. Als basis is er voor een off white servies gekozen met een koperkleurige rand. Daaronder is er een beige tafelloper van Esprit Home toegevoegd om wat meer warmte te creëren. In diezelfde koperkleur als het servies is ook het bestek toegevoegd en de elektrische zout- en pepermolen. Verder is er vooral gekeken naar verschillende materialen die je terug kan vinden op een strand. Zo is er een schaaltje toegevoegd in de vorm van een schelp en zijn ook de led kaarsen met een houten uitstraling een goede toevoeging aan deze tafel. Als laatst zijn er nog wat neutrale items toegevoegd aan de aankleding. Zo zijn tevens bij deze tafel kaarsen toegevoegd in verschillende hoogtes, een set met drinkglazen en een karaf van glas en een bruine schaal met een bruine “verwaaide” uitstraling.

Verlichting

Naast de bovenstaande punten is het ook goed om te kijken naar de verlichting in de tuin. Natuurlijk heb je al de verlichting op tafel, maar dit is niet voldoende om elkaar in het donker nog te kunnen zien. Je hebt verschillende soorten tuinlampen om voor jou de perfecte sfeer te creëren. Zo heb je lichtsnoeren die bij kunnen dragen aan de gezelligheid, zoals je op de eerste foto in dit artikel kunt zien. Je hebt ook tuinlampen die je het hele jaar door kunt laten hangen, waterdicht zijn en die zelfs een reikwijdte hebben van 8 meter. Wil echt wat extra sfeer creëren in je tuin? Denk dan eens aan led tuinverlichting die je kunt bevestigen in de grond! Zo kun je een looppad in je tuin verlichten en het is erg sfeervol.

Ben jij al klaar om jouw eerste BBQ dit jaar te organiseren?

Liefs Sanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Barbecue Ideeën Lifestyle OTTO Tuin Zomer

Sanne Snepvangers
You might also like