Zo organiseer je het perfecte vrijgezellenfeest

Gaat jouw beste vriendin binnenkort trouwen? Dan is het tijd voor een feest! Heb jij de eer om een vrijgezellenfeest te organiseren? Dat is superleuk! Maar het valt niet altijd mee. Het organiseren van een vrijgezellenfeest is een serieuze taak geworden. Al jouw vriendinnen zijn natuurlijk super enthousiast, maar het organiseren van een fantastisch feest vereist veel werk. Voel jij de druk al op je schouders? Geen zorgen! Organiseer het feest met een vriendin. Hulp krijgen is helemaal niet erg en het is veel gezelliger om samen met iemand anders een dag in te delen om nooit meer te vergeten. Om deze top dag te organiseren komt er nogal een verantwoordelijkheid bij kijken. Daarom zetten wij alle tips & tricks op een rijtje zodat jij het beste vrijgezellenfeest organiseert.

Het perfecte vrijgezellenfeest organiseren

Vrijgezellenfeest organiseren praktische zaken

Praktische zaken

Allereerst moeten er een aantal zaken geregeld worden. Wie nodig je uit? Wat wordt de datum? Wat is het budget? Hoe ga je je vriendin verrassen? En wat voor kleding moet ze aan? Het zijn allemaal vragen waar jij antwoorden op moet bedenken. Denk goed na over de gastenlijst, je wil immers toch dat de aanstaande bruid alle vriendinnen bij elkaar heeft. Meestal worden de vriendinnen, zussen en nichten uitgenodigd. Wil je zeker weten dat je niemand vergeet? Vraag het de vriend van de aanstaande bruid. Die weet vast en zeker wie ze er graag bij wil hebben. Iedereen bij elkaar? Top! Maak een groepsapp aan, zodat je makkelijk een datum kunt prikken. Vergeet de agenda van de aanstaande niet! Daar gaat het immers om.


Nu kan het budget bepaald worden. Vraag aan de vriendinnen hoeveel geld ze willen uitgeven per persoon. Reken daar ook meteen de kosten in mee voor de aanstaande bruid. Het is gewoonlijk dat zij niks hoeft te betalen. Ook moet de aanstaande verrast worden. Bedenk van tevoren een leuk plan, zodat het een leuke verrassing blijft. Last but not least.. De kleding! Van groot belang natuurlijk, de aanstaande bruid er een beetje gek bij laten lopen is natuurlijk superleuk en grappig. Bedenk een leuke outfit en neem deze mee voor de aanstaande bruid.

Activiteiten

Een vrijgezellenfeest kan niet gevierd worden zonder leuke activiteiten. Ze mogen best een beetje fout en gek zijn. Dat maakt het juist leuk toch? Neem de groep mee naar iets wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Dat is het gene wat het grappig en onvergetelijk maakt. Ben jij even inspiratieloos? No worries! Wij zetten de leukste activiteiten op een rijtje om een onvergetelijke dag te creëren.

Vrijgezellenfeest organiseren bucketlist

Bucketlist

Wil je juist een actieve dag hebben? Maak dan samen met alle vriendinnen een bucketlist met te gekke opdrachten. Hoe leuk is dat? Heel de dag opdrachten doen wat je al zolang wil, maar er eigenlijk geen tijd voor had. Of stiekem niet durft.. Dit is het moment! Stel samen een toffe bucketlist samen en probeer alle opdrachten op de lijst af te vinken.


Vrijgezellenfeest organiseren zelfgemaakt spel

Zelfgemaakt spel

Een zelfgemaakt spel doet het altijd goed. Je weet immers de juicy gossips van al je vriendinnen en dat kan het spel hilarisch maken. Ook is dit een perfecte start om rustig de dag te beginnen. Ga lekker op een terrasje zitten met alle vriendinnen en ga een spelletje doen. Ondertussen kletsen, met een lekker hapje en drankje erbij. Wie heeft daar geen zin in?


Vrijgezellenfeest organiseren roadtrip

Roadtrip

Wil jij er geen dag van maken, maar juist een heel weekend? Wij zeggen doen! Want hoe gezellig is het om samen met je besties een weekendje weg te gaan? Heerlijk toch! Bezoek een toffe stad waar jullie al zo lang heen wilde. Ga leuke activiteiten doen, ga lekker uiteten bij geweldige eettentjes, heerlijk stappen en geniet van de mooie dagen. Pak stiekem de koffer in van de aanstaande bruid en laat haar verrassen. Een gegarandeerd succes!


Vrijgezellenfeest organiseren waarzegster

Waarzegster

Wil jij een rustige activiteit, maar toch leuk en grappig? Ga naar een waarzegster! Hoe leuk is het om je toekomst te laten voorspellen? De waarzegster kan de aanstaande bruid en de vriendinnen trakteren op een unieke beleving. En de voorspellingen kunnen ook nog eens super grappig zijn. Een middag vol lol en plezier. Een extra bijzonder tintje aan het vrijgezellenfeest.


Vrijgezellenfeest organiseren festivals

Festival

Het is een echte aanrader om het vrijgezellenfeest te organiseren op een plek die een bepaalde betekenis heeft voor de aanstaande bruid. Houdt er wel rekening mee dat de stad wel ‘party proof’ is. Is de aanstaande bruid een echt party animal? Kijk dan eens of er die dag toevallig een leuk evenement plaats vindt. Denk aan de Tilburgse kermis, Gentse feesten, Jazz festival of een ander leuk festival. Is het heerlijk weer? Dan is een feestje aan het strand ook een perfecte optie. Neem je bikini maar mee! Het is de perfecte gelegenheid om een goed feest te bouwen. Want zonder feest is het vrijgezellenfeest niet compleet! Zorg ervoor dat jij jouw party outfit klaar hebt liggen.


Vrijgezellenfeest organiseren eten en drinken

Eten en drinken

Eten en drinken mag natuurlijk niet ontbreken. Ga jij lekker feesten op een festival? Dan zal je hier minder zorgen om hebben. Maar heb je andere activiteiten op de planning staan? Dan mag een lekker hapje en drankje natuurlijk niet missen. Je kunt ervoor kiezen om lekker te gaan uiteten in een restaurant. Maar hoe leuk is het als je naar een dinershow of naar een wijnproeverij gaat? Net iets specialer en hartstikke leuk.


Vrijgezellenfeest organiseren herinneringen

Herinnering

Is de dag helaas tot zijn einde gekomen? Dat is jammer! Maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Een herinnering aan deze dag is superleuk. En daar wordt de aanstaande bruid vast erg blij van. Dit kun je op verschillende manieren doen. Geef het een persoonlijk tintje door alle aanwezige vrienden een persoonlijke boodschap en foto achter te laten in een fotoboek. Een geweldig cadeau om te geven bij de bruiloft. Hoe leuk is het als je een boekje kunt overhandigen waar alle vriendinnen hartverwarmende woorden in hebben gezet? Een top cadeau! Met een supertoffe foto erbij die het helemaal af maakt. Ook is fantastisch om deze foto’s in te zetten voor een presentatie tijdens de bruiloft.


Geef jij graag een andere herinnering mee? Wil je iets anders dan foto’s? Of juist iets extra’s? Geen probleem! Geef bijvoorbeeld kleine cadeautjes mee om je vriendin goed in de watten te leggen naar aanloop van de grote dag. Het hoeven helemaal geen grote cadeaus te zijn. Juist de kleine verwenmomenten maken het helemaal bijzonder. Zo kan ze rustig klaargestoomd worden voor the big day. Een superleuk aandenken om altijd aan terug te denken wordt zeker gewaardeerd.

Met deze tips & tricks wordt het vrijgezellenfeest van je bestie een onvergetelijke dag! Ga jij binnenkort een vrijgezellenfeest organiseren? Wat wordt dan jouw favoriete activiteit?

Liefs Denise

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Inspiratie Lifestyle Tips

Denise Slegers
Denise (21) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO's team Social. Ze heeft een passie voor mode en interieur. Naast shoppen gaat ze het liefste met vriendinnen uiteten, festivals bezoeken en op reis om de wereld te ontdekken.
You might also like