General / Mode / Tips & tricks / 28 april 2016

Stappenplan: zo schep je orde in je kledingkast!

Heb jij er ook genoeg van om telkens te moeten zoeken en te graaien in je kast om dat ene topje te vinden? Of het gevoel dat je nooit, maar dan ook nooit, iets hebt om aan te trekken? Hoog tijd om eens orde in je kledingkast te scheppen!

Wij geven je hier 4 tips waardoor het opruimen van je kledingkast zo gebeurd is.

Opruimen kledingkast

Nummer_1Alles eruit
Haal al je kleding uit de kast en stapel alles op je bed, tafel of een schone vloer. Je kast is leeg, dus een goed moment om je kledingkast eens goed schoon te maken en te ontstoffen. Maak een sopje met allesreiniger en veeg je kast schoon. Ga daarna nog een keer met de stofzuiger er langs en vergeet vooral de hoeken niet! Klaar is Kees!

Nummer_2

Kleding houden of wegdoen
Kleding weggooien kan voor velen lastig zijn maar het biedt ook weer ruimte voor nieuwe kleding. Volg de stappen en je weet direct of je een kledingitem weg moet gooien of houden!

 

Stap 1. Vind je het kledingstuk nog leuk?
Nee. Het is echt tijd om dit item weg te doen! Weg ermee!
Ja. Ga naar stap 2.

Stap 2. Is het kledingstuk vies of beschadigd?
Nee. Ga naar stap 3.
Ja. Ga naar stap 4.

Stap 3. Is de kleur van het kledingstuk vervaagd?
Nee. Ga naar stap 5.
Ja. Tijd om je vervaagde item een plekje te geven in de vuilcontainer! Weg ermee!

Stap 4. Valt het kledingstuk nog te redden, zoals een kapotte rits of zoom?
Nee. Weg ermee!
Ja. Probeer het te laten herstellen door een kleermaker.

Stap 5. Past het kledingstuk nog?
Nee. Sorry, maar je moet nu echt afscheid nemen hiervan. Weg ermee!
Ja. Ga naar stap 6.

Stap 6. Heb je het minder dan een jaar geleden gedragen?
Nee. Het item is nog in goede staat, dus zonde om het weg te doen. Probeer het te verkopen aan vrienden, tweedehandswebsites of bewaar het in een doos.
Ja. Dit item is nog helemaal leuk! Zeker houden en nog veel plezier aan beleven!

Nummer_3Kleding sorteren
Je kunt je kleding op verschillende manieren sorteren. Denk aan het sorteren op kleur, per item of het verdelen van je winter- en zomerkleding. Sorteer je kast op de manier hoe jij het fijn vindt. Haal er eventueel kleding uit die je op dat moment toch niet gaat dragen. Bijvoorbeeld een paar shorts in de winter. Berg deze items op in een doos en zet het even ergens anders waar het niet in de weg staat zoals een opberghok of de zolder. Zo heb je weer meer plek in je kledingkast en meer rust in je hoofd en orde in je leven. Natuurlijk kun je ook creatief met je ruimte omgaan. Verbind bijvoorbeeld twee kledinghangers aan elkaar met blikclips. Zo kun je makkelijk een setje maken met een top op de bovenste kledinghanger en een broek op de onderste kledinghanger.
Nummer_4

 

Voor wollen of gebreide truien is het beter om ze op te vouwen. Ook voor tassen geldt dat je deze beter niet kunt ophangen maar berg ze op in hun stofzak en bewaar ze in een lade of op een plank. Blousjes die al kreuken zodra je ernaar kijkt? Hang ze op in plaats van op te vouwen.  BH’s bewaar je het beste in een rij achter elkaar, zo behouden ze hun vorm het beste.

 

Nummer_5Weg ermee!
De kleding die je niet meer draagt en dus weggooit, kun je deponeren in een kledingcontainer. Een steentje bijdragen aan het goede doel kan geen kwaad. Kom je erachter dat je te veel kleding hebt en het allemaal niet past in je kledingkast? Ga dan naar de webshop van OTTO en scoor daar je nieuwe garderobekast!

Succes met het ordenen van je kledingkast en geniet van je kleding!

liefscleo_otto

Delen?

Reacties


Cleo
Cleo
Cleo (24) houdt van het zoeken naar de nieuwste woon- en modetrends online. Naast deze fanatieke hobby is ze ook druk bezig met haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen. Bij OTTO's social team leert ze de fijne kneepjes van het vak. Na het harde werken gaat ze graag met vriendinnen een drankje en/of hapje doen, gezellig samen sporten of natuurlijk weer op zoek naar woon- en modetrends.