Alle mode artikelen / General / Mode / 23 maart 2021

Heren: zo style je de bodywarmer

De bodywarmer was helemaal in aan het eind van de vorige eeuw. Het jasje zonder mouwen lijkt een comeback te maken dit jaar. De bodywarmer is een ideaal item als je ervan houdt om in laagjes te kleden. Dit item is vooral bedoeld om met andere kledingstukken te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een sportieve of juist een casual look creëren met de bodywarmer. Wij hebben een aantal verschillende outfits op een rijtje gezet. Wil jij graag weten hoe je de dit kledingstuk stylet? Lees dan snel verder!

Over de bodywarmer

Een item die je misschien wel eens vroeger hebt gedragen. Aan het eind van de vorige eeuw was de bodywarmer helemaal in en zag je het continue op straat. De pasvorm van de bodywarmers zijn met de jaren mee veranderd. Vroeger was het gaaf om een baggy stijl te dragen. Tegenwoordig zie je een pasvorm die veel beter op je lijf aansluit. Het materiaal is ook veranderd. Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van een gewatteerde voering. Tegenwoordig bestaat de binnenvoering vaak uit een dunnere stof, zoals dons of fleece. Een bodywarmer hoort je tegen de kou en de wind te beschermen. Daarom wordt vaak voor de buitenkant parachutestof gebruikt. Omdat het jasje zonder mouwen door de jaren heen is veranderd, hebben we voor jou de meest voorkomende looks van nu uitgezocht.

Sportief: Met een t-shirt of trui

Vroeger was de bodywarmer vooral een praktisch item. Tegenwoordig zien we dat ze ook worden gebruikt om een sportieve look te creëren. Combineer een bodywarmer met een t-shirt of trui. Als het te koud is om in een trui naar buiten te gaan, maar het met een jas te warm is, dan zijn ze ideaal. Als het te warm wordt kun je altijd nog de bodywarmer uittrekken. We zien dat ze vaak van polyester worden gemaakt waardoor ze erg comfortabel zitten en er toch sportief uitzien. Deze style kun je bijvoorbeeld dragen als je even met vrienden naar het park toe gaat.

Sportieve bodywarmer

Sportieve bodywarmer

Sportieve bodywarmer


Casual: De bodywarmer in combinatie met een overhemd

Een casual overhemd is een tijdloos kledingstuk. Het is ook ideaal om te combineren met de bodywarmer. Door deze kledingstukken te combineren ben je casual gekleed en ben je zeker niet te fris gekleed. Wanneer het te warm is, kun je de bodywarmer uitdoen en is je casual overhemd op zichzelf al een stylish look. Wil je weten welke andere outfits je ook kunt maken met een casual overhemd? Lees dan eens onze blog over 4 manieren om het geruite overhemd te dragen.

Casual overhemd bodywarmer

Casual overhemd bodywarmer

Casual overhemd bodywarmer


Chique: Het gilet

Een gilet is niets meer dan een dunne bodywarmer. Een gilet wordt gedragen boven een zakelijke outfit, bijvoorbeeld met een net overhemd en een jeans. Met een gilet creëer je een zakelijke look. Een gilet is ook erg praktisch en makkelijk uit te doen in tegenstelling tot een colbert. Een gilet is op de rug te verstellen in de breedte zodat het altijd comfortabel zit. Heb je een belangrijke bijeenkomst en wil je eens iets anders dan een colbert dragen, probeer dan eens het gilet!

Zakelijk gilet

Zakelijk gilet

Zakelijk gilet


Urban: De outdoor bodywarmer

De outdoor bodywarmer is naast modieus ook erg praktisch. Dit is ook de originele bedoeling van het kledingstuk. Een outdoor variant heeft verschillende zakken zodat je van alles mee kunt nemen als je ergens heen gaat. Erg handig als je bijvoorbeeld naar een bos toe gaat. Een outdoor bodywarmer kun je ook ideaal gebruiken tijdens outdoor activiteiten. Doordat het een mouwloos kledingstuk is, zijn je armen vrij om te bewegen.

Outdoor bodywarmer


Nu je weet hoe je de bodywarmer kunt stylen, kun je dit item niet laten liggen. Je hebt genoeg items om dit kledingstuk mee te combineren. Voor welke style ga jij?

Handtekening Liefs Quinten

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Bodywarmer Combineren Mode OTTO Stylen

Quinten Thijssen
You might also like