Alle mode artikelen / General / Mode / 1 januari 2021

Zo vind jij de perfecte sportlegging!

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent.. nieuwe voornemens! Veel mensen gaan het nieuwe jaar in met de gedachte dit jaar meer te gaan sporten en gezonder te gaan leven. Een erg goed voornemen natuurlijk maar dan mag de motivatie om te gaan sporten zeker niet ontbreken. Zonder de juiste, comfortabele sportkleding is de motivatie waarschijnlijk ver te zoeken. Vooral het vinden van de perfecte sportlegging is een moeilijke opgaveMet zoveel verschillende soorten sportleggings is dit een never ending story. Je wilt jouw work-outs natuurlijk niet laten verpesten door een sportoutfit die niet lekker zit en daarom geven wij je tips hoe jij de perfecte sportlegging kunt vinden!

De perfecte sportlegging

Ieder lichaamstype en ieder figuur is anders. Iedere sportbroek heeft andere eigenschappen en daarom is het belangrijk dat je eerst voor jezelf op een rijtje zet welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Op basis van dit lijstje kun je leggings gaan selecteren en op zoek gaan naar de perfecte sportlegging. Om je hier bij te helpen hebben wij de belangrijkste eigenschappen van sportleggings op een rijtje gezet waar jij rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een nieuwe sportlegging!

Het materiaal

Een sportlegging kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Een katoenen legging zit heerlijk, ademt goed maar neemt vocht en zweet op en is daarom niet geschikt voor een intense work-out. Een sportbroek van katoen is ideaal voor lichtere inspanningen. 

Een legging van polyester daarentegen is zweetbestendig en neemt geen vocht op. Deze sportbroek is dus ideaal voor een heftige work-out. Deze sportleggings zijn vaak erg flexibel waardoor jij perfect jouw sportoefeningen kunt uitvoeren!

Iets wat jij misschien ook een erg belangrijke eigenschap vindt bij een sportlegging is dat deze squat proof is. Wanneer je in de sportschool staat te squatten wil je natuurlijk niet dat iedereen kan zien welke lingerie jij die ochtend hebt aangetrokken. Check daarom altijd goed voor je een sportlegging koopt of deze niet doorschijnt. Kies een legging van goede kwaliteit die niet te dun is en laat iemand checken of de legging genoeg bedekt. Dan kun jij met een gerust hart jouw billen trainen in de sportschool!

Lascana sportlegging  Rode sportlegging  Reebok sportlegging

De naadloze sportlegging

De naadloze sportleggings zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de sportwereld. Aan de hand van een naadloze productietechniek worden sportbroeken ontwikkeld met zo min mogelijk naden erin verwerkt. Een seamless sportlegging kent een hoop voordelen. Zo worden huidirritaties en schuurplekken voorkomen en laten ze je figuur prachtig uitkomen. Seamless sportleggings zijn duurzamer én niet geheel onbelangrijk, de naadloze sportleggings kennen een strak, modieus design. Combineer de sportlegging met jouw favoriete top en jij kunt fashionable aan jouw work-out beginnen!

De heuphoogte van een sportlegging

Als er iets vervelend is tijdens het sporten dan is dat een sportbroek die afzakt. Jij wilt ongestoord jouw sport routine kunnen doen en daar kun je een legging die niet goed op zijn plek blijft zitten zeker niet bij gebruiken. Om een afzakkende legging te voorkomen, is het belangrijk naar de heuphoogte van een sportbroek te kijken. Bij een high waist sportlegging is de kans dat deze afzakt een stuk kleiner dan bij een legging met een regular waist of een low waist. Een legging met een hoge taille valt boven de heupen en zal niet snel afzakken. Daarnaast zorgt een high waist sportlegging ervoor dat de vrouwelijke vormen mooi geaccentueerd worden en zien jouw taille en buik er extra slank uit in deze sportlegging. Vind jij het dus belangrijk dat een sportbroek absoluut op zijn plek blijft zitten en niet afzakt? Kies dan voor een high waist sportlegging!

Een shaping sportlegging 

Een goede shaping sportlegging laat jouw figuur perfect uit komen. Shaping leggings hebben een corrigerende werking, enorm veel elasticiteit en hebben door het gebruik van de juiste kleuren en contouren een flatterende werking op jouw figuur. Kun jij wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken tijdens het sporten? Dan is een shaping sportlegging perfect voor jou! Show that amazing body!

Lascana sportlegging  Sportlegging met print  Sportbroek

Door de voor jou belangrijkste eigenschappen van een sportbroek op een rijtje te zetten, kun jij gericht op zoek gaan naar de perfecte sportlegging. Weet jij niet waar je moet beginnen met zoeken? Wij hebben onze favoriete sportmerken op een rijtje gezet. Neem eens een kijkje tussen deze merken en wie weet kom jij jouw perfecte sportlegging wel tegen!

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om onze favoriete sportlegging uit de kast te trekken en onze goede voornemens waar te gaan maken. Heb jij de motivatie om te gaan sporten al gevonden? Wij zijn benieuwd!

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Goede voornemens Mode OTTO Sportkleding Sportlegging

Lotte van Hooijdonk
You might also like