Recept voor de zomer: gemarineerde Hüttenkäse

Op warme zomerdagen heb je vaak zin in een lekker en frisse maaltijd. Hüttenkäse is het perfecte ingrediënt daarvoor! Heerlijk fris, laag in calorieën, vol met eiwitten en het bevat nauwelijks vet en koolhydraten. Hüttenkäse is dus niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Dit Hüttenkäse-gerecht met honing, cayennepeper, geroosterde pompoenpitten en broodchips leent zich goed als lunch, maar ook als avondeten. Perfect voor elk moment van de dag dus!

Ingrediënten

hüttenkäse

voor twee personen

500 gr Hüttenkäse

100 ml Melk

2-3 el Honing

4 el Pompoenpitten

1 el Pompoenpitolie/Zonnebloemolie

1 Stokbrood of brood naar persoonlijke voorkeur (ongeveer 3 tot 4 cm dik)

Plantaardige olie

Zout

Cayennepeper

 

Recept

Snij het brood in zo dun mogelijke stukjes (dit gaat het beste met een snijmachine als het brood nog bevroren is). Leg de stukjes brood op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met olie (of vloeibare boter) en bedek ze met nog een stuk bakpapier. Om te zorgen dat het blijft liggen in de oven, kun je er een rooster overheen leggen. Bak deze voor 10-12 minuten af in een heteluchtoven op 160 graden Celsius, tot de broodchips lichtbruin zijn. Nadat ze uit de oven zijn gehaald, leg je de broodchips op keukenpapier om te draineren en besprenkel je ze met een snufje zout.

Doe de pompoenpitten in een pan met een scheutje olie en blijf tijdens het roosteren in de pan roeren tot ze beginnen te barsten. Giet er een beetje pompoenpitolie of zonnebloemolie bij, breng het op smaak met een snufje zout en leg de pompoenpitten op keukenpapier om te draineren.

Vul vervolgens een kom met hüttenkäse en roer de melk er goed doorheen. Giet hierna de hüttenkäse af in een zeef. Doe vervolgens het zout, de cayennepeper en honing bij de ‘afgewassen’ hüttenkäse.

Verdeel de hüttenkäse over twee borden, besprenkel het met een beetje honing, steek de broodchips erin en bestrooi het geheel met geroosterde pompoenpitten. Je kunt het gerecht garneren met een beetje sla als je wil!

 

Heel simpel om te maken en het is zo klaar! Perfect voor deze zomer.

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Koken Lifestyle OTTO Recepten Zomer

Noor Caris
You might also like