Zonnen in je eigen tuin? 5 tips om mooi bruin te worden!

De meeste mensen vinden het ontzettend fijn als de zon in Nederland weer begint te schijnen. Niet alleen omdat het dan warmer wordt, maar ook omdat ze dan een beetje kunnen bijkleuren. Zeg nou eerlijk: iedereen wil toch een zongekuste huid? Maar hoe krijg je die mooie bruine tint nu in eigen land? Simpel: zonnen, zonnen en nog eens zonnen! Als je dit op een goede en veilige manier doet, maakt je huid ook nog eens voldoende vitamine D aan. Wij hebben daarom hieronder 5 tips voor jou op een rij gezet, waarmee jij lekker bruin wordt. Lees snel verder als je wil weten hoe je het beste kunt zonnen!
Zonnen aan de rand van het zwembad

1. Bescherm je huid tijdens het zonnen

Icoon zonnebrand
Het belangrijkste aan bruin worden, is de je juiste bescherming hebt tegen de zon. Smeer je dus altijd goed in met zonnebrand die voorzien is van SPF. Je wil natuurlijk niet verbranden, want dat is niet alleen super slecht voor je huid, het zorgt er ook nog eens voor dat je gaat vervellen. Al die moeite is dan vrijwel voor niets geweest! Naast een goede zonnebrand, zweren ook veel mensen bij insmeren met olie. Let er wel op dat je altijd voor een zonneolie kiest waar SPF in zit, want dan ben je goed beschermd. Smeer jezelf dus zeker niet in met zonnebloemolie of olijfolie! Verwijder tot slot één dag voordat je gaat zonnen je dode huidcellen met een scrub, zodat je huid voldoende tijd heeft om hiervan te herstellen. Als je toch verbrandt, lees dan onze blogpost over eerste hulp bij een verbrande huid!


2. Kies een goede plek uit voor het zonnen

Icoon boom met schaduw
Een juiste zon plek in je tuin of op je dakterras of balkon is erg belangrijk. Zoek een rustige plek in de tuin uit, waar buren of voorbijgangers je niet kunnen zien. Op je balkon of dakterras kun je een privé hoekje creëren, door bijvoorbeeld handdoeken langs de balkonreling te hangen. Zorg er dan wel voor dat dit je zon niet wegneemt. Daarnaast is het slim om ook na te denken over een fijn schaduwplekje, want het is niet verstandig om een lange tijd in de zon te liggen. Je moet korte momenten zonnen en dit steeds afwisselen met een pauzemoment in de schaduw. Vermijd daarnaast de zon op het heetste moment van de dag, dat is tussen 12 en 3 uur ’s middags. Maak op dat tijdstip een lekker ligplekje in de schaduw, om je huid wat rust te geven van alle zonnestralen.


3. Zo comfortabel mogelijk zonnen

Icoon ligbed voor het zonnen
Bruin worden kost een hoop tijd. Veel mensen zullen de nodige uren in de zon moeten liggen, om een mooi kleurtje te krijgen. Comfort is daarom erg belangrijk, want je wil bijvoorbeeld geen stijve nek of rug krijgen door je ligbed. Een handdoek ligt misschien even lekker, maar je kunt er waarschijnlijk niet lang op liggen. Bovendien is het voordeel aan zonnen in eigen tuin, dat je niet voor je ligbed hoeft te betalen, zoals op het strand! Investeer daarom zeker in een goede tuinset, bijvoorbeeld een comfortabele loungebank, een verstelbare tuinstoel of een ligbed met lekkere kussens! Hierop kun je geheel ontspannen genieten van een goed boek of ongestoord muziek luisteren met oortjes in. Je sluit je op deze manier meteen lekker af van de buitenwereld.


4. Zorg voor voldoende verkoeling

Icoon zwembad
Dit hoor je waarschijnlijk niet voor het eerst, maar in de zon raak je snel uitgedroogd. Drink daarom veel water tijdens het zonnen, om uitdroging van de huid en de rest van je lichaam te voorkomen. Als je het te warm krijgt, ga dan direct uit de zon! Je kunt tussen de zonmomenten in je huid en lichaam afkoelen, door een koude douche of een verfrissende duik te nemen. Dit werkt niet alleen verkoelend, maar door waterdruppels op je huid word je ook nog eens extra bruin! Waterdruppels reflecteren namelijk het zonlicht, waardoor je als het ware extra zonnestralen op je gericht krijgt. Smeer je na deze verkoeling wel opnieuw in met zonnebrand, want dat wordt er vaak afgespoeld door het water. Tot slot smeer je huid na het zonnen in met een vocht inbrengende crème, zodat je huid goed gehydrateerd blijft.


5. De perfecte outfit voor het zonnen

Icoon bikini voor het zonnen
Of je nou liever topless, in bikini of zelfs naakt zont: een luchtige jurk is ideaal voor vóór en na het zonnen. Je trekt een luchtige jurk namelijk makkelijk aan en uit. Bovendien zijn ze razend populair en zien ze er zomers uit. Lees onze blogpost over zomerjurkjes om de laatste trends te ontdekken. Een zonnebril en zonnehoed mogen ook zeker niet ontbreken bij je zomerse look. Let wel op dat je je zonnebril niet te lang draagt tijdens het zonnen, want dan krijg je een zonnebril tan line. Tot slot moet je nadenken over je bikini. Naakt zonnen zorgt ervoor dat je overal egaal bruin wordt, zonder tan lines, maar wellicht vind je dit niet prettig. Ga dan voor een bikini die bandjes heeft die je los kan knopen, zoals bij veel bandeau bikini’s het geval is. Dan krijg je in ieder geval geen afdrukken van je bikinibandjes. Lees onze blogpost over bikinifiguur om er achter te komen welke bikini’s het beste bij jou figuur passen!


 

Wist je dat je van een goede work-out in het zonnetje extra bruin wordt? Lees daarom ons blogartikel eens over een goede thuis-sportsessie! Zonnen is ook een mooi activiteit om thuis te doen als je vakantie viert in eigen land. Wil je meer tips over vakantie vieren in eigen land? Lees dan onze blogpost hierover.

Hoe zon jij het liefst in eigen tuin?

Liefs, Renske

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Badmode Bikini's Lente Lifestyle OTTO Thuis Tips Tuin Wellness Zomer

Renske van Stratum
Renske (21) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en stagiaire bij Otto. In haar vrije tijd sport ze veel, zodat ze volop van haar andere passie, eten, kan genieten. Ze houdt van winkelen en kletsen met vriendinnen, maar kijkt ook graag naar reality tv shows en alle woonprogramma’s op televisie.
You might also like