Alle mode artikelen / General / Mode / 3 mei 2018

Zwarte kleding dragen saai? Echt niet!

Black, black, black! Zwarte kleding: we houden er allemaal van! Zwarte items heb je nooit genoeg in je kast. Je kunt waarschijnlijk altijd wel een smoesje bedenken om weer een zwart item aan je collectie toe te voegen. In de winkels moeten we ons af en toe dan ook beheersen om niet met alleen maar zwarte items richting de pashokjes te gaan. Het is niet zo gek dat we allemaal gek zijn op deze kleur. De kleur zwart in je outfit zorgt voor een zelfverzekerde, intelligente en aantrekkelijke uitstraling. Dat willen we toch allemaal?!

Soms wordt er gezegd dat zwarte outfits saai zijn. Natuurlijk is de ene zwarte outfit leuker dan de andere maar je kunt zoveel verschillende kanten op met de kleur zwart. Je kunt in ieder geval de show stelen met allerlei verschillende black outfits!

zwarte kleding

Al met al heeft het dragen van de kleur zwart verschillende voordelen en hier som ik er een paar voor je op!

#1 Zwarte kleding staat iedereen en kan altijd

Dit hebben we waarschijnlijk allemaal wel een keer gehoord (en meteen goed onthouden)… De kleur zwart staat iedereen! Donkere kleuren als zwart en donkerblauw laten je slanker lijken (en lichtere kleuren kunnen vergroten). Met dit weetje kun je jouw perfecte outfit samenstellen. Trek een zwart shirtje aan wanneer je je buikje een beetje weg wilt moffelen of kies een mooie zwarte broek wanneer je je benen wat slanker wilt laten lijken. Ga voor de spiegel staan en kijk welke punten jij wilt vergroten en welke punten je juist wilt afslanken en pas hier vervolgens je kleurkeuze op aan.

Zwart staat niet alleen iedereen, iedereen kan het ook nog eens altijd aan! Elk seizoen weer, komen de mooiste zwarte items in de winkels te liggen. In de winter kies je bijvoorbeeld een mooie warme zwarte jas en in de zomer een mooi zwart jurkje. Maar mooie zwarte shirtjes kun je eigenlijk het hele jaar door dragen. Hoe fijn is dat! De ene keer draag je het zwarte shirtje met een vestje en een lange broek en de andere keer maak je het shirtje af met een leuke short!

#2 Het matcht altijd

Zwart is ook zo’n kleur die je met alles samen kan dragen. Zwart op zwart is een prima optie en daarnaast combineer je zwart gemakkelijk met welke kleur je maar wilt.

Als je je nog niet zo goed kunt voorstellen hoe je het beste zwart op zwart kan dragen moet je gauw verder lezen. Zwart op zwart hoeft namelijk niet per se te betekenen dat de zwarte items van dezelfde stof gemaakt zijn. Er bestaan zoveel verschillende stofjes waarmee je je outfit wat speelser kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan velvet, kant, fluffy en ga zo maar door… Een kanten top op een zwarte spijkerbroek geeft alweer een heel ander effect dan een simpeler zwart shirtje op dezelfde broek.

Een andere optie om je zwarte outfit wat extra’s mee te geven is het toevoegen van accessoires in felle kleuren. Een volledig zwarte outfit kun je gemakkelijk een boost geven door bijvoorbeeld een knalroze clutch toe te voegen aan je outfit of mooie felgekleurde pumps.

Zwarte kleding

#3 Basic Black

Net zoals dat wit een onmisbare kleur in je garderobe is, is zwart dat ook! Dit zijn basiskleuren waarmee je alle kanten op kunt. Zwarte items die dan ook eigenlijk zeker niet mogen ontbreken zijn o.a. de little black dresshet basic zwarte shirtje, een zwarte broek en een zwart blouseje.

zwarte jurk zwart shirt zwarte broek zwarte blouse
AJC little black dress 39,99 Villa zwart shirt 16,95 LEVI’S zwarte skinny jeans 99,99 AJC zwarte blouse 34,99

Blijf dus vooral lekker doorgaan met het passen van toffe zwarte kleding en haal de black beauty in jezelf naar boven! Maarrr vergeet ook zeker niet alle andere mooie kleuren!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Kleuren Mode OTTO Outfits Zwart

Liselotte Stienen
You might also like