Zo kom je Zwarte Zaterdag gemakkelijker door

Bijna iedereen zal het ermee eens zijn dat de zomervakantie erg genieten is. Even alle stress van je werk of van je studie loslaten én heerlijk tot rust komen. Helaas betekent de zomervakantie ook dat het drukker gaat worden op de wegen richting vakantiebestemmingen. Deze drukte brengt de welbekende Zwarte Zaterdag met zich mee. Op deze dag sta je gemiddeld 2 tot 4 uur in de file. Dit jaar worden de echte Zwarte Zaterdagen op 3 en 10 augustus verwacht, maar ook in juli zullen de zaterdagen naar verwachting erg druk zijn. Om de tijd waarin je stilstaat iets sneller voorbij te laten gaan, hebben we hieronder een aantal must haves genoteerd die jouw filetijd wat plezieriger kunnen maken.

Tips Zwarte Zaterdag

Neem een zonnebril mee op Zwarte Zaterdag

In de zomer is de kans natuurlijk best groot het zonnetje volop schijnt. Heerlijk! Tenzij die de hele tijd in je gezicht schijnt. Dat is natuurlijk niet echt prettig en ook niet zo veilig in het verkeer. Daarom is het een aanrader om een zonnebril mee te nemen en deze op te zetten. Hierdoor kun jij het overige verkeer blijven zien en zie je er meteen summerproof uit. Zorg er wel voor dat de glazen niet te donker zijn, want dat kan het je zicht alsnog belemmeren!

Retro zonnebril
Piloten zonnebril
Zonnebril oranje/roze


Draag sandalen of slippers

Pfff, het kan best eens warm worden in de auto, als je in de volle zon stilstaat in de file. Om deze hitte kwijt te kunnen, scheelt het veel om open schoenen aan te doen, zoals slippers of sandalen. Zo kunnen je voeten lekker luchten en zweten ze niet weg in een dichte, benauwde sneaker. Extra handig zijn slippers die je even snel aan en uit kunt doen. Let er wel op dat de bestuurder schoenen aandoet die goed blijven zitten aan zijn of haar voeten.

Slipper adidas
Sandaaltje s.Oliver
Tamaris teenslippers


1. adidas Originals badslippers Adilette 34,99 – 2. s.Oliver RED LABEL sandalen 29,99 – 3. Tamaris teenslippers 29,95

Neem je oortjes of koptelefoon mee

Niemand staat te springen om in een file te staan. Ze kunnen namelijk enorm saai zijn. Om de tijd een beetje te doden, is het een goed idee om oortjes of een koptelefoon mee te nemen als bijrijder. Nu kun jij gewoon jouw favoriete muziek luisteren zonder dat je rekening hoeft te houden met de rest. Als bestuurder is het geen aanrader om oortjes in te doen of een koptelefoon op te zetten, aangezien je dan minder van het verkeer om je heen hoort. In dat geval zou het aanzetten van de radio een betere oplossing zijn.

Sony Around-Ear-hoofdtelefoon
JBL in ear hoofdtelefoon
JBL hoofdtelefoon


1. Sony MDR-XB950B1 Around-Ear-hoofdtelefoon 200,00 – 2. JBL wireless in-ear-hoofdtelefoon 10,39 – 3. JBL on-ear-hoofdtelefoon 25,90

Vergeet je zonnebrand niet

Huh, heb je zonnebrand nodig als je in de auto zit? Ja zeker! Hoewel UVB-stralen door het glas worden geblokkeerd, houdt glas 50% van de schadelijke UVA-stralen niet tegen. UVA-straling kan huidveroudering, ouderdomsvlekken en huidkanker veroorzaken. Daarom is het van belang om je goed in te smeren tijdens de lange autorit in de zon op Zwarte Zaterdag. Er bestaan tegenwoordig ook zonnebrandcrèmes met een bronzer erin. Hierdoor ben je beschermd tegen de zon en werk je tegelijkertijd aan een goede tan. Ideaal dus!
Zonnebrand met bronze


Ga jij op Zwarte Zaterdag autorijden of probeer je de files liever te vermijden?

Liefs Merle

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Lifestyle OTTO Tips

Merle Toemen
You might also like