Vier de zomer: zwembad in de tuin

Stel je eens voor.. het is een warme zomerdag, je ligt in de tuin en bent echt toe aan afkoeling. Hoe fijn is het dan om een zwembad in de tuin te hebben? Heerlijk baantjes trekken in een groot zwembad of rustig chillen in een opblaaszwembad. Voor iedere tuin en ieder budget is er wel een geschikt zwembad te vinden. Lees mee en ontdek de verschillende soorten zwembaden en het onderhoud ervan!

zwembad

Opblaaszwembad

Opblaaszwembaden zijn ideaal voor mensen met een kleinere tuin of mensen die alleen op zoek zijn naar wat verkoeling. Ze zijn snel opgeblazen en ze zijn ook zo weer opgeruimd. Ideaal voor gezinnen met kinderen die snel uitgekeken zijn op het zwembad! Voor de kleintjes is een pierenbad ideaal om af te koelen. Ze kunnen hier lekker in spelen met waterspeelgoed en houden zichzelf zo spelenderwijs koel. Ben je op zoek naar een zwembad voor de hele familie? Dan is een groter formaat misschien meer geschikt voor jou. Zo kan de hele familie samen genieten in het water!

Zwembad met frame

Zwembaden met frame zijn vaak steviger dan opblaaszwembaden en kun je in grotere formaten krijgen. Bij opblaaszwembaden hoef je maar een keer op de rand te gaan hangen en je kan het zwembad weer opnieuw vullen met water. Zwembaden met frame hebben hier geen last van, het frame houdt het zwembad staande hoe gek je er ook inspringt. Opzetzwembaden zijn dus geschikt voor de actieve zwemmers onder ons en gezinnen met kinderen die wild in het zwembad spelen. Deze zwembaden zijn ook meer bestendig tegen alle weersomstandigheden, sommigen kun je zelfs het hele jaar door laten staan!

Inbouwzwembad

Voor fanatieke zwemmers met grote tuin is een inbouwzwembad ideaal. Hier kun je pas echt een goede duik in nemen. Je hoeft ze niet op te bouwen of af te breken, ze staan gewoon het hele jaar! Waar je in opblaaszwembaden en zwembaden met frame vaak kleine baantjes kunt trekken, kun je in inbouwzwembaden fatsoenlijk zwemmen. Zet er een duikplank bij en je zwembad is compleet! Grote zwembaden die het hele jaar staan vergen natuurlijk wel wat meer onderhoud dan het gemiddelde opblaasbare zwembadje. Lees hieronder hoe je het beste jouw zwembad kan onderhouden.

Onderhoud

Zwembadpomp

Er zijn twee soorten pompen die het water goed schoon houden: cartridge filterpompen en zandfilterpompen. Cartridge filterpompen filteren het water door een papieren filter heen die elke twee weken vervangen moet worden. De zandfilterpomp is een pomp die minder onderhoud nodig heeft. Het water wordt hierbij op hoge snelheid door zandkorrels heen gepompt, waardoor bladeren, takjes, beestjes en algen uit het water gefilterd worden. Het water in je zwembad moet elke 4 uur minstens één keer rondpompen, de soort zandfilter die je hiervoor nodig hebt is afhankelijk van de hoeveelheid water die in het zwembad zit. Om hier achter te komen deel je de inhoud van je zwembad door vier.

Chloor

Bij opblaasbare zwembaden is het gemakkelijker om het water te verversen, maar bij alle andere zwembaden is het goed om chloor te gebruiken. Chloor doodt bacteriën in het water, het helpt hiermee het water goed schoon te houden. Zorg wel dat er niet te veel chloor in het water zit, hier kun je namelijk huidirritaties en oogirritaties van krijgen. Om het chloor het beste te laten werken moet het water een ph-waarde hebben tussen 7.2 en 7.6. Ligt de ph-waarde hoger of lager? Gebruik dan ph-corrigerende middelen om het water op de juiste ph-waarde te krijgen voor je het chloor erin doet. Doe dit alles ruime tijd voordat je het zwembad in duikt, zo voorkom je onnodige irritaties. Een andere oplossing is een chloordrijver, je stopt hier chloortabletten in en de drijver geeft dan langzaam chloor af aan het water.

Met deze tips houd je je het water goed schoon en kun je heerlijk afkoelen in de zomer.

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Badmode Tuin Wonen Zomer

Noor Caris
You might also like