Dankzij het grote formaat kun je in de shopper veel spullen meenemen. Vind hier je favoriete model!

Vergeet geen spullen meer dankzij de grote shopper

Van zakjes naar de eerste soort tasjes

Aan het einde van de Middeleeuwen hadden mannen en vrouwen zakjes aan hun kleren of aan een gordel hangen om daarin hun kostbaarheden mee te nemen. Vrouwen versierden deze zakjes graag om er iets unieks van te maken.

Gedurende de 16e en 17e eeuw werd het vrijwel onmogelijk voor vrouwen om nog op deze manier hun geld en andere kleinood te vervoeren. Dat kwam door het modebeeld uit die tijd. Vrouwen liepen in enorme rokken rond, waaronder ze hun tassen met spullen konden stoppen. Mannen droegen hun tas meestal in hun broek.

Aan het einde van de 18e eeuw keerde de slanke jurk weer terug in het straatbeeld. Hieronder konden vrouwen geen tassen meer dragen. De zakjes uit de 14e en 15e eeuw keerden terug in de vorm van een reticule. Dit was een soort tasje dat vrouwen aan hun arm konden dragen. Het is het begin van de vrouw en haar onafscheidelijke tas.

Grote tassen

In de 19e eeuw verschenen de eerste spoorwegen. Dit zorgde ervoor dat vrouwen minder afhankelijk werden van hun man en zelf een stuk mobieler werden. De professionele tassenmakers speelden hierop in en ontwierpen praktische reistassen en modieuze handtassen. Veel bekende tassenmerken vonden hun oorsprong in deze tijd, waaronder Louis Vuitton en Thierry Hermes.

Aan het begin van de eeuw daaropvolgend verschenen de eerste grote handtassen. Deze tassen waren vooral populair bij de werkende vrouw, omdat ze daar al haar benodigde spullen in mee kon nemen.

Ook in de periode 1940-1945 waren grote tassen geliefd. De tassen uit deze tijd waren groot, praktisch en vierkant. Ze zijn vergelijkbaar met de shoppers zoals wij die nu kennen.

Na de oorlogsperiode volgden enkele stadia waarin vooral de kleinere tassen in het straatbeeld te zien waren. In de jaren ’60 gold bijvoorbeeld het modebeeld: hoe kleiner, hoe mooier. In deze tijd verscheen onder meer de minirok. Daar pasten natuurlijk geen kolossale tassen bij.

Op pad met een shopper

Uiteindelijk zijn we in een tijdperk terecht gekomen, waarin zowel grote als kleine tassen voorkomen. Vrouwen hebben gemiddeld zes tassen in hun bezit en deze hebben vaak allemaal een verschillend formaat. De shopper is een van de favoriete modellen. Daar zijn verschillende redenen voor. Dankzij het grote formaat kun je er veel in meenemen. Het is daardoor een ideale tas om mee te nemen als je een dagje gaat winkelen of je wekelijkse boodschappen doet. De draaghengsels zorgen ervoor dat je de shopper in de hand kan dragen of om je schouder kan doen.