Ga voor de casual look met de boyfriend jeans

De populariteit van de jeans

Sinds de jeans in de 20e eeuw vanuit de Verenigde Staten naar Europa is geëxporteerd, is het hier een van de populairste kledingstukken geworden en gebleven. Wellicht is het zelfs hét meest populaire kledingstuk voor man en vrouw. Vrijwel iedereen heeft wel een of meerdere jeans in de kledingkast hangen. Naast de standaardjeans in een regular model zijn er door de jaren heen vele nieuwe jeansmodellen bijgekomen. Een daarvan is de boyfriend jeans.

De boyfriend jeans

De oorsprong van de boyfriend jeans vond in 2008 plaats toen Katie Holmes een spijkerbroek van haar toenmalige man Tom Cruise aantrok. Dit inspireerde andere beroemdheden - zoals Jessica Alba en Sarah Jessica Parker - om dat ook te gaan doen. Verschillende modeontwerpers besloten om hier iets mee te gaan doen. Het resultaat was de opkomst van de boyfriend jeans: een wijde en een tikkeltje nonchalante jeans, waarbij het lijkt alsof je ‘m uit de kledingkast van je vriend hebt gepakt.

De boyfriend jeans zit strak rondom je billen en wordt naar beneden toe wat losser. Deze jeans wordt meestal op een terloopse wijze gedragen, waarbij de broekspijpen opgerold zijn. Het is geen geschikt kledingstuk om naar je werk te dragen, maar ideaal om in je vrije tijd aan te hebben.

Enkele tips

Ondanks de naam boyfriend jeans betekent het niet dat je letterlijk de jeans van je man of vriend aan kan doen. De reden daarvoor is dat een mannenjeans er heel anders uitziet dan de vrouwelijke variant, waardoor de broek niet zo prettig zal zitten. De mannenjeans is namelijk niet aangepast aan het lichaam van de vrouw. Daarom kun je beter een echte boyfriend jeans halen, die perfect past bij een vrouwenlichaam.

 

Jeans staan erom bekend dat je er vrijwel alle soorten bovenstukken op kunt dragen. Dat geldt in zeker mate ook voor de boyfriend jeans. Maar het ene kledingstuk zorgt voor een betere combinatie dan de andere. Zo past een nauwsluitende blouse of trui of een nauwsluitend T-shirt beter bij deze jeans dan een wijde trui. Zo’n wijde trui in combinatie met de boyfriend jeans geeft je al gauw een slordige uitstraling. Wil je tenslotte je outfit nog een kleine vrouwelijke touch geven, draag er dan een paar leuke pumps onder. En zo is je uitrusting helemaal compleet.