Het huispak biedt je comfort

Meer behoefte aan bankhangen

Nachtkleding werd in eerste instantie alleen ’s nachts in bed gedragen. Het zorgde ervoor dat je het lekker warm had. Dat was wel heel erg prettig in de tijd dat de huizen nog niet zo goed geïsoleerd waren. Ook nadat de huizen een betere isolatie kregen, bleef het dragen van nachtkleding gebruikelijk. Het enige verschil was dat nachtkleding ook vaker in de avond gedragen werd als je bijvoorbeeld ontspannen op de bank zat of lag. In eerste instantie gebeurde dit in de pyjama of het nachthemd, waar je ’s nachts ook in sliep. Later besloten de modeontwerpers hierop in te spelen. Dat resulteerde in het ontstaan van het huispak.

Het huispak voor binnen en/of buiten

Het voornaamste doel van een huispak is om je een comfortabel gevoel te geven. Daarom zijn huispakken van heerlijk zacht en gemakkelijk zittend materiaal gemaakt. Denk hierbij aan katoen, fleece, polyester en velours. Je weet zelf waarschijnlijk wel welk materiaal je het prettigste vindt zitten. Daarnaast speelt wat je er allemaal mee wil gaan doen een rol. Draag je het huispak alleen binnenshuis? Dan kun je het beste kiezen uit de materialen polyester, fleece en velours. Wil je er ook mee over straat kunnen om bijvoorbeeld je hond uit te laten? Neem dan een huispak van katoen of acryl. De meeste huispakken bestaan uit twee delen, namelijk een vest en een broek. Het vest heeft vaak een capuchon met aantrekkoorden en twee (kleine) steekzakken. De broek heeft een elastische band, waardoor je ‘m gemakkelijk aan of uit kunt trekken.

Schiet in je huispak na een dagje werken

Tegenwoordig wordt het huispak regelmatig door voornamelijk vrouwen in hun vrije tijd gedragen. Na een dagje hard werken in je nette kleren is het heerlijk om thuis je werkoutfit meteen te verruilen voor het huispak. Jouw avondje relaxen op de bank of in de ligstoel kan gaan beginnen. Het huispak is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor ieders smaak een geschikte variant is.