Modieuze Esprit schoenen vind je in de webshop van OTTO

Esprit schoenen bij OTTO

Ben je op zoek naar leuke damesschoenen van het merk Esprit. Neem dan eens een kijkje in de webshop van OTTO. Esprit brengt jaarlijks vele collecties uit en hiermee zorgen ze ervoor dat de schoenen altijd volgens de nieuwste trends worden ontworpen. In onze webshop vind je verschillende soorten damesschoenen van Esprit. Voorbeelden van onze collectie zijn sneakers, sleehakken, hoge hakken, laarzen, veterschoenen en meer. Ontdek in onze webshop welke Esprit schoenen we allemaal bieden. Hiermee kom je altijd goed voor de dag!

Wil je meer weten over de achtergrond van Esprit? Lees er hieronder meer over.

De achtergrond van Esprit

Esprit is een bekend merk met een rijke historie. De geschiedenis van het merk gaat terug naar het jaar 1964 toen Doug Tompkins en Susie Russell elkaar ontmoeten. Ze trouwden vrij snel met elkaar en in 1968 besloten ze om in San Francisco samen een bedrijfje op te richten. Ze verkochten kleding vanuit hun busje genaamd ‘Esprit’ en daarom besloten ze de bedrijfsnaam hier naar te vernoemen. De verkoop liep goed en binnen korte tijd was het busje te klein om alle kleding in op te stallen. In de loop der jaren was het merk uitgegroeid tot een merk met internationale bekendheid. Dagelijks werken vele designers aan het ontwikkelen van inspirerende collecties voor heren, dames en kinderen.

Een bekend label van Esprit is EDC, sinds 2007 een zelfstandig merk van de organisatie. Dit merk is speciaal ontworpen voor jonge vrouwen. Binnen korte tijd is het merk erg bekend geworden en dit was met name te danken aan het sponsoren van grote evenementen als de MTV Music Awards. EDC stond hierbij massaal in de belangstelling in populaire modesteden als New York, Londen en Tokio.

Wist je dat Esprit tegenwoordig in ruim 40 landen vertegenwoordigd is? Hiernaast heeft Esprit meer dan 1000 eigen verkooppunten en wordt de kleding van Esprit bij ruim 10.000 retailers verkocht. De hoofdkantoren van Esprit zijn te vinden in Duitsland en Hong Kong. Sinds 1993 staat Esprit genoteerd op de HKEx (Hong Kong Stock Exchange).