Televisies
NAAR BOVEN

Home cinema TV voor een uitzonderlijke kijkervaring

Ervaar met een homecinema set multimedia entertainment op zijn best. Het assortiment van OTTO biedt producten van de televisie-technologie voor ieders behoefte. Of je nu een compleet systeem inclusief geluidsinstallatie wilt of een simpele TV, alle modellen hebben een verfijnd design. Je kunt makkelijk switchen tussen 2D en 3D. deze conversie werkt soepel dankzij de Full HD functie, waardoor de resolutie constant uitstekend blijft. De homecinema TV is aan verschillende apparaten aan te sluiten zoals de PC of smartphones. De gegevens kunnen worden overgebracht naar de homecinema TV door middel van Bluetooth of via één van de HDMI-kabels of USB-interfaces.

Wat is beter: LCD-TV of Plasma TV?

Beide technieken hebben hun voordelen. Onder de televisies tot een grootte van 50 inch zal je voornamelijk LCD-televisies vinden. Deze zijn vaak goedkoper en kunnen ultradun ontworpen worden. Ze zijn echter in beeldkwaliteit zwakker bij sterke kleurcontrasten op het scherm. Dit is dan ook de kracht van de plasma-TV. Zo kun je zwart als diep zwart instellen en zijn ze bijzonder geschikt voor filmliefhebbers. Ze zijn daarentegen wel wat dikker dan hun LCD-concurrenten en beschikken over een ventilator die, afhankelijk van het model, iets harder kan zijn. Bovendien hebben plasma-TV’s meer stroom nodig.

Hoe groot moet de televisie zijn?

Dat hangt vooral af van hoe groot de ruimte is waar je de TV neer gaat zetten en hoe ver je vanaf de TV af zit als je gaat kijken. Als je er te dicht op zit, kun je een lelijk pixelig beeld zien. Een vuistregel voor de optimale zitplaats afstand van het scherm is de grootte van het scherm in centimeters keer 2,5. Omdat TV’s vaak in inches worden weergegeven, moet je hier rekening mee houden. Zo is 1 inch ongeveer 2,5 centimeter. Bijvoorbeeld: Je TV is 40 inch, dit doe je keer 2,5, dit is 100 centimeter. Dit vermenigvuldig je met 2,5 waardoor je een kijkafstand krijgt van 2,5 meter.

Wat betekent UHD?

UHD staat voor Ultra High Definition en verwijst naar de resolutie die vier keer hoger is dan Full HD, dat wil zeggen 3840 x 2160 pixels. Hierdoor is het beeld nog scherper en gedetailleerder.

Voor wie is een beamer geschikt?

Iedereen die het bekijken van films en series als echte bioscoop ervaring wilt zou het kopen van een beamer moeten overwegen. Het is mogelijk een beeld te creëren dat groter is dan een TV-scherm maar het heeft aanzienlijk minder ruimte nodig. Voor het scherm heb je alleen maar één wand met wit behang of groot doek nodig. Één nadeel: de kamer moet verduisterd zijn wil je van de beamer écht kunnen genieten. Daarnaast heeft een beamer meer stroom nodig dan een TV.